Akademik İngilizce Sınavları İçin Tavsiyeler


İngilizce Sınavlara Hazırlık Yapanlara Öneriler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yükseköğretim Kurulu’nun bu yıl aldığı bir kararla YDS sınavına ilave olarak her bir akademisyenin kendi alanı ile ilgili bir yabancı dil sınavı daha yapılacak. Terminolojiyi sorgulayan bu sınavla adayların kendi alanında dil bakımından yeterliliği sınanacak.

Akademisyenler ilk sınava 5 Mart’ta giriyor

Uzun bir süredir akademik dil sınavlarının alana göre olması gerektiği tartışılıyordu. Beklentilere cevap veren YÖK, bu yıl akademik İngilizce sınavı başta olmak üzere, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde alana göre sınav yapmaya karar verdi. YÖKDİL sınavı adı verilen terminoloji sınavında adaylar üç alanda yabancı dil yeterliliğini sergileyecek.

YÖKDİL sınav soruları

Bilimsel ve rasyonel tarzda hazırlanacak olan YÖKDİL sınav sorularını Ankara Üniversitesi hazırlayacak. Sınav organizasyon ve uygulaması için Anadolu Üniversitesi seçilmiş. YÖKDİL ilk sınavı 5 Mart 2017’de İngilizce olarak yapıldı. Sınav başvuruları http://yokdil.yok.gov.tr adresinden alındı. Bu seneki program ise, şu şekilde:

YÖKDİL sınav adayları

Lisansüstü ve doçentlik sınavı için başvuran adaylar yanında İngilizce seviyelerinin tespit edilmesini isteyenler YÖKDİL sınavına başvuru yapabilecek. Adaylar isterse hem YDS’ye hem de YÖKDİL sınavına girebilecek.

YDS ve YÖKDİL sınav farkı

YDS sınavı sadece okuma odaklı iken YÖKDİL sınavı konuşma ve dinleme odaklıdır. Akademisyenlerin sadece okuma değil, konuşma ve dinleme becerisinin de olması gerektiğini düşünen YÖK, İngilizce olarak ders anlatacak olan akademisyenlerin okuma yanında dinleme ve konuşma yetisinin de olması gerektiğini düşünerek YÖKDİL sınav organizasyonunu yaptı. British Council’in hazırladığı rapora göre YDS sınavında ciddi anlamda iyileştirme yapılması gerektiğine karar veren YÖK, bu yıl YÖKDİL sınavı ile ilk adımı atmış oldu.

YÖKDİL sınavına nasıl hazırlanmalı?

YÖKİL sınavı akademisyenin İngilizceyi gerçek anlamda bildiğini anlamak için yapılacak olan bir sınavdır. Sadece okuma değil dinleme ve konuşma bilgisi de arayan bir sınav olarak, YÖKDİL sınavına hazırlanırken dinleme ve konuşma odaklı bir eğitim almak gerekiyor. Online İngilizce speaking&listening eğitimi olarak günümüzde en iyi sonucu veren bir İngilizce eğitimi olarak karşımıza çıkıyor.

Ana dili İngilizce olan Amerikalı öğretmenlerle başta YÖKDİL olmak üzere tüm akademik İngilizce sınavlarına en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz.

Merak ettiğiniz kelimelerin veya metinlerin anlamlarını öğrenmek için İngilizce – Türkçe çeviri sözlüğü sitemizi mutlaka ziyaret edin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı