Gramerim Çok İyi ama İngilizce Konuşamıyorum


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce grameri çok iyi olan biri yavaş bir şekilde İngilizce konuşabilir. Sürekli kafasında gramer kurallarını düşünerek ve kurallara uygun cümleler kurmaya çalışarak. Ama aktif bir ortamda seri konuşmaya geldi mi bir türlü konuşmayı başaramaz. Çünkü o kadar hızlı düşünemez. Sorun sürekli gramer kurallarını düşünerek konuşmaya çalışmakta. Oysa konuşma dediğimiz olay anlık ağzımızdan cümlelerin dökülüvermesi.

Hangimiz Türkçe konuşurken dilbilgisi kurallarını düşünerek konuşuyoruz ki? Hatta şunu söyleyebiliriz, gramer öğrenmeden, bilmeden Türkçe konuşuyoruz.

Konuşurken gramer düşünmeyin

Hatta İngilizce öğrenmeye başladığınızda hemen gramer çalışmayın. İngilizce gramerde bir kez boğulursanız zaten kafanızda tensler uçuşacağından bir müddet sonra çalışmayı bırakırsınız. İyisi mi bırakın gramer sonradan gelsin. Gramersiz nasıl konuşulur demeyin. Bir çocuk gramer nedir bilmeden nasıl konuşuyorsa siz de öyle konuşabilirsiniz. Konuşarak İngilizce öğreten bir eğitim alabilirsiniz. Mesela bu eğitimin en güzel ve en etkili şekli online İngilizce eğitimidir.

Tekrar ille de tekrar

Her branşta öğrenme tekrarla mümkün olmuyor mu zaten? İngilizcede de böyle. Öğrenilenler ancak tekrarla hafızada yer eder. Tekrar yapılmazsa da unutulur gider. Dersten sonra tekrar yapın, ertesi gün yapın veya yatmadan bir daha göz atın, ama mutlaka tekrar yapın.

Yazarak İngilizce konuşma öğrenilmiyor

Eğitim sistemimiz o kadar yanlış ki hatta bazen insanın madem sürekli yazdıracaklardı okula gitmeye ne gerek vardı, yazdıracaklarını fotokopi ile eve gönderselerdi ya diyesi geliyor. Gerçekten de okullarda durum bu. Tüm gramer kuralları yazdırılıyor. Konuşmaya, öğrenilenleri pratiğe dökmeye geldi mi sonuç sıfır. Dinleme ve konuşma odaklı online İngilizce eğitimler neyse ki bu açığı geç te olsa kapatıyor.

İngilizce konuşmaya nasıl başlayacağım?

Grameri iyi bildiğinizi düşünüyor ve İngilizce konuşmayı başaramıyorsanız hemen bir online İngilizce eğitimi almaya başlayın. Göreceksiniz size gramer anlamında hiçbir şey sorulmayacak. Günlük verilen okuma metinlerinin kelimelerini öğrenerek derse girecek ve metni okuyarak telaffuz öğreneceksiniz. Sonra ana dili İngilizce olan öğretmeninizle konu hakkında ders boyunca Skype üzerinden sohbet edeceksiniz. Yanlış telaffuzlarınız veya yanlış kurduğunuz cümleler hemen düzeltilecek, her ders sonunda konuşma, dinleme, okuma ve kelime bilgisi olarak A, B, C veya D gibi notlar alarak başarı seviyenizi göreceksiniz. Üstelik birçok test ve aktivite de var.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı