İkinci Bir Dil Öğrenmek Beyni Genç Tutuyor


How to EXERCISE DAILY?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İskoçya Edinburgh Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre ana dili dışında bir dil öğrenenlerin beyinlerinin yaşıtlarına göre daha genç kaldığı tespit edilmiş. Beyin fonksiyonlarının eskiye nazaran daha iyi hale geldiği, zekanın biraz daha geliştiği, beynin daha iyi çalıştığı ve iki dil bilenlerin yaşlılıkta bunana sorunun yaşamadığı denekler üzerinde yapılan araştırmalarla ispatlanmış. Yani bir insanın yabancı dil öğrenmek için hiçbir nedeni olmasa da beyin fonksiyonlarının her zaman genç kalmasını sağlamak için yabancı dil öğrenmeli.

İkinci dil odaklanmayı arttırıyor

Yine aynı araştırmada yabancı dilin dikkati yoğunlaştırdığı ve odaklanmayı arttırdığı gözlemlenmiştir. Ana dili dışında yabancı bir dili öğrenmeye çalışmak beyni her zaman aktif tutuyor ve dil öğrenirken yoğunlaşan dikkatin her durumda aynı yoğunlukta olmasını sağlıyor. Odaklanmanın artması demek her yaşta beynin genç kalması ve alzeimer gibi unutkanlık rahatsızlıklarının yaşanmaması demektir.

 

Yabancı dil öğrenmek beyni nasıl genç tutuyor?

İşleyen demir ışıldar demiş atalarımız. Yabancı dil öğrenmek de emek, sabır ve disiplinli bir çalışma gerektiriyor. Yani adeta beyne idman yaptırılıyor. Duyulan sesler beynin işitme korteksine iletiliyor. Oradan da beynin sol lobunda bulunan Borca bölgesine geçiyor. Bu bölgeden daha önceki bölgede anlamı algılanan ve yorumlanan dile verilecek cevaplar formüle ediliyor. Dilin beyinde uğradığı son durak ise motor korteks bölgesidir. Telaffuzun şekillendiği bölge olan motor korteks bölgesi, sesleri üretmeye ve yeni dilin telaffuzunu kavramaya yardımcı oluyor.

 

Yabancı dilin beyin gelişimine etkisi

Bir yığın aşamadan geçen öğrenme aslında çok hızlı gerçekleşiyor. Zaten öğrenme bu kadar hızlı olmasaydı konuşma ve iletişim diye bir şey olmazdı. İki dil bilenlerde duyulan bir kelimenin anlamını beyin her iki dilde yorumlar ve anlamını bulmaya çalışır. Bu da beynin sürekli çalışması ve aktif olması demektir. Diğer organların genç kalması için yapılan egzersizler beyinde yabancı dil öğrenilerek yapılıyor ve böylece beyin genç kalıyor.

 

Dünya dili olan İngilizceyi öğrenmek için çalışmaya başlayarak beyninizi bir ömür genç tutma yolunda ilk adımı atabilir, online İngilizce eğitimi alarak kısa sürede İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı