Adım Adım İngilizce Öğrenmeye Nasıl Başlamalı?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Herkesin aklında İngilizce öğrenme düşüncesi var, bunun artık kaçınılmaz bir şey olduğunu biliyoruz. Hem akademik kariyer için, hem özel sektörde bir yerlere gelebilmek için, hem de kamuda İngilizcesi olanlar bir adım önde. Dünya görüşü açısından da bu böyle! Peki nasıl başlanır, adım adım tarif edersek İngilizce nasıl öğrenilir?

1. Gerçekten İngilizce öğrenmeye karar verdiniz mi?

dream2

Belki 50 yıl öncesinden söz ediyor olsaydık, bir çoğumuz için iletişimsel ve maddi imkanlar dahilinde İngilizce öğrenmek zordu. Ancak bilgi çağındayız, ulaşamadığımız veri neredeyse yok. İngilizce öğrenme konusu da, böyle bir dönemde artık gerçekten isteyen birinin çok rahatlıkla altından kalkabileceği bir konu haline geldi. Şuna yanıt vermelisiniz, İngilizce öğrenmeyi kafanıza koydunuz mu?

Yanıtınız evetse, devam edin.

2- Kelimelere aşina olmaya çalışın.

english-vocabulary-words

Sokakta yürürken karşınıza çıkan, bir dükkanın İngilizce tabelası; ya da Twitter’da bir fenomenin attığı tweetteki İngilizce kelimeler.. Tüm bu kelimeleri öğrenin, not edin. Hafızaya atın! Bilmediğiniz kelime gruplarını öğrenin, yazarak ve tekrarlayarak bunu sürdürün. Unutmayın ki kelimeler, bir dilin damarlarında akan kandır.

3- Bir kursa gitmeye çalışın.

İngilizceyi evden öğrenmek mümkün olabilir, ancak hiç temeli olmayan birisi için bu gerçekten zordur. Eğer temeliniz yoksa, bir kursa gitmenizi öneririz. Evden İngilizce öğrenmeyi düşünenler için, günümüzde internetten online İngilizce öğrenme adına, çok gelişmiş sistemler ortaya çıktı. Konusarakogren.com’un da dahil olduğu bu sitelerle kendinizi geliştirebilir, İngilizceyi kapabilirsiniz!

4- Popüler kültüre odaklanın

Game of Thrones, House of Cards, Black Mirror ya da Mr Robot gibi popüler dizileri İngilizce olarak izlemelisiniz. Ünlü şarkıcıların şarkılarını anlayarak dinlemeli ve İngilizcelerini analiz etmelisiniz. 9gag gibi, 4chan gibi internet kültürünün dolu dolu karşımıza çıktığı mecralarda zaman geçirmelisiniz. Bu şekilde İngilizcenin kalıplaşmış versiyonunu değil, canlı halini keşfedersiniz ve aşina olursunuz.

5- Yurt dışına gitmeye çalışın

4-resim

Eğer üniversite öğrencisiyseniz Erasmus ya da Work and Travel Progamı, eğer değilseniz Interrail ya da staj, diğer imkanlar ile bir şekilde bir dönem yurt dışında yaşayıp İngilizceyi aktif kullanarak tahmin ettiğinizden de çok hızlı bir ilerleme kaydedebilirsiniz.

6- Seviyeniz ölçüsünde İngilizce kitaplar okuyun

Başlangıç düzeyinde İngilizceye sahipseniz, çocuk kitapları okumanızı öneririz. İngilizce çocuk kitaplarını Penguins kitapları ya da diğer İngilizce kitap yayımcılarından temin edebilirsiniz. Kadıköy Akmar’da ya da diğer sahaflarda, ikinci el kitapçılarda İngilizce çocuk kitapları her zaman bulunur.

7- İngilizceyi aktif olarak kullanabileceğiniz işlerde çalışın

Eğer imkanınız varsa bir turistik bölgede, turistlerle doğrudan iletişimde olabileceğiniz bir işte çalışabilirsiniz. Unutmayın ki doğrudan etkileşim, okumak ve çalışmak her ne kadar önemli olsa da, dilin size yerleşmesi adına en önemli detaydır.

8- Seviyenizi belgeleyin: Sınavlara girin!

İngilizceniz çok iyi düzeye geldi mi? Size göre belki öyle, belki başkalarına da göre.. Ancak bunu tamamlamak için, İngilizcenizin iyi olduğunu göstermek için sınavlara girip iyi puan almanız lazım. YDS, TOEFL gibi sınavlara başvurun. Kurumsal firmalar, iş başvurularında inceleme yaparken prestijli İngilizce seviye sınavlarındaki durumunuzu baz alır!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı