İngilizce Bilen Ünlüler Kimler?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Sinema ve sanat camiasında bazı ünlüler var ki yetenekleri, güzellikleri ve karizmaları yanında yabancı dil bilgileri ile de takdir topluyor. Yurt dışında doğanlar, anne veya babaları yabancı olanlar veya iyi bir eğitim alanlar. Hemen hepsi de yabancı dil olarak İngilizceyi iyi derecede konuşuyor. İngilizce yanında bir veya daha fazla dil bilenler bile var. İngilizce yaptıkları röportajlardan üst düzey İngilizce konuşanları hayranlıkla izliyoruz. Hepsini yakın markaj altına aldık. Bakalım hangi ünlü hangi yabancı dili iyi biliyor.

Kıvanç Tatlıtuğ

Yakışıklılığı ve oyunculuk yeteneği ile yabancı yapımcıların da dikkatini çeken Kıvanç Tatlıtuğ iyi derecede İngilizce biliyor. Son günlerde Vampirle Görüşme adlı dizinin uyarlamasının çekileceği ve dizideki Lestat rolü için oynayacak adaylar arasında yer aldığı söylentileri var. İngilizce aksanı oldukça beğenilen ünlü sanatçı dil bilgisi ile takdir topluyor.

Hadise

Uzun yıllar Belçika’da yaşayan Hadise ileri seviyede İngilizce biliyor. Eurovision şarkı yarışmasında İngilizce söylediği şarkı ile Türkiye’yi temsil eden Hadise’yi o yıllarda tanıdık. İngilizce söylediği şarkılar çok daha fazla beğenilen şarkıcı, ses yarışmalarında üstlendiği jüri üyeliği ile sık-sık ekranlarda İngilizcesini konuşturdu.

Gülse Birsel

Avrupa Yakası’ndan tanıdığımız oyuncu Boğaziçi Üniversitesi mezunu. İyi derecede İngilizce bilen ünlüler arasında yer alıyor.

Tülin Şahin

Manken, moda tasarımcısı, sunucu ve oyuncu olan Tülin Şahin Danimarka doğumludur. İngilizce, Almanca, Fransızca ve Danca bilen Şahin en çok dil bilen ünlülerden biridir.

Selma Ergeç

Muhteşem Yüzyıl’ın Hatice Sultan’ı olarak ününe ün katan Selma Ergeç Almanya’da doğup büyümüş. Annesi bir Alman, baba ise Türk. Almancayı ana dili gibi konuşan Ergeç’in İngilizcesi de çok iyi.

 

İlber Ortaylı

Ünlü tarihçi en çok dil bilen ünlüler arasında yer alıyor. İleri düzeyde İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça biliyor. Ortaylı aynı zamanda Kırım Tatarcasına da hâkim.

Filiz Ahmet

Muhteşem Yüzyılın akıllarda kalan bir karakteri olan Nigar Kalfası Filiz Ahmet Makedonya’da doğdu. Makedonyaca, Türkçe, İngilizce, İsveççe, Sırpça ve derdini anlatacak kadar da Bulgarca biliyor.

 

Bu saydığımız ünlüler, İngilizce bilenlerden sadece birkaçı… Günümüzde her sektörden, her camiadan önde gelen tüm isimler üst düzeyde olmasa dahi, orta düzeyde İngilizceye sahip.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı