İngilizce Biliyor Olmanın Ölçüsü


İngilizce Kaç Ayda Öğrenilir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce bildiğini söyleyen bir insanın yabancı dil bilgisi nasıl ölçülür dersiniz? Aslında bu durumu birçok insan sık-sık yaşıyor. Mesela iş görüşmelerinde. Eğer CV’nize akıcı bir İngilizce bilginizin olduğunu yazdıysanız bunu ispatlamanın yolu İngilizce görüşme yapmaktan geçiyor. Yani karşı taraf görüşmeye İngilizce devam ediyor. Görüşme boyunca soruları anlayıp rahat cevap verdiyseniz ve kendinizi en doğru şekilde ifade ettiyseniz onlar için yeterince İngilizce biliyorsunuz demektir. Bu durumda aslında İngilizce biliyor olmanın ölçüsü biraz da duruma göre değişiyor galiba. Arz talep meselesi….

Günlük konuşmalarda sorununuz yoksa bu önemli

Tanışmada, konuşmada ve hal hatır sorup havadan sudan bahsetmede sorun yaşamıyorsanız, karşı tarafın söylediklerini rahat anlayıp cevap verebiliyorsanız ilk aşamayı geçtiniz demektir. Çünkü günlük konuşma metinleri, cümle kalıpları ve en azında temel zamanlara hâkim olmak her durumda ilk görüşmelerde İngilizce bilgisi bakımından yeterli olduğunuzun göstergelerinden biridir. Daha ilk görüşmede konuşmayı beceremiyor ve anlamada sıkıntı çekiyorsanız diğer aşamaları konuşmaya gerek yok.

İngilizce biliyor olmanın ölçüsü akıcı İngilizceden geçiyor

Bazen bazı kelimelerin söylenişini gördüğünüzde yani konuşurken kişinin dudaklarına baktığınızda kelimeyi anlamanız daha kolay olur. Bir insan düşünün tabiri caizse şakır-şakır İngilizce konuşuyor, karşısındakinin suratına bile bakmadan söylediklerini anlayıp cevap veriyor. Bu kişinin İngilizcesi için gören herkesin çok iyi konuşuyor demesinden başka ne beklenir ki? Çünkü İngilizce biliyorum demek için İngilizce konuşabilmek gerek.

İyi bir dinleyici iyi derecede İngilizce bilir

İngilizce öğrenmek zaten dinleme ve konuşma üzerine kurulu bir eğitimle mümkün. İyi derecede İngilizce bilenleri gözlemlediğinizde konuşulanları çok iyi dinlediklerini görürsünüz. Çünkü dinleyip anlamadan konuşamazsınız.

İngilizce bilgisi neye göre iyi?

Dil sınavlarında başarılıysanız sınavlara göre İngilizceniz iyi olabilir. Yazışmalarda iyiyseniz o alanda İngilizce bilginiz için iyi denilebilir. Fakat genel anlamada İngilizce biliyor olmanın ölçüsü akıcı İngilizce konuşma ile değerlendirilir.

Akıcı İngilizce için

Akıcı bir İngilizce konuşma becerisi kazanmanın yolu konuşarak İngilizce öğreten eğitimlerden geçiyor. Her zaman söylediğimiz gibi konuşarak İngilizce öğrenmek istiyorsanız sıradan kurslar yerine online İngilizce eğitimini tercih etmelisiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı