İngilizce cümle kurarken nelere dikkat etmelisiniz?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmeye başlarken dilbilgisi kuralları yanında bolca kelime ezberlenmekte ve İngilizce cümle kurarak öğrenilenler pekiştirilmektedir. Kelime öğrenmenin ise birçok yolu bulunur. Özellikle görsel kelime kartları kelime ezberlemede çok etkilidir. Öğrenilen kelimelerin cümlelere dökülmesi ve konuşarak pratik yapılması ile hem yazma hem de konuşma becerileri kazanılmakta, kurulan İngilizce cümleler her geçen gün daha da geliştirilerek anlam kazanmaktadır. İngilizce cümle kurmak için bazı noktalara dikkat edilmeli, İngilizce doğru bir şekilde öğrenilmelidir.

Cümle yapısına dikkat edin!

İngilizcede cümleler Türkçede olduğu gibi yüklemi sonda olan cümleler değildir. “Ben her gün okula giderim.” şeklinde değil, “Ben giderim okula her gün.” şeklindedir. Yani İngilizcede eylem sonda olmadığından devrik cümle söz konusudur. I(ben) go(giderim) to school (okula) everyday(her gün).

Zaman bilgisi

İngilizcede zaman bildiren kelimeler yani zaman zarfları cümle sonunda kullanılmaktadır. Türkçede “Her sabah gazete okurum.” cümlesi İngilizcede “Ben okurum gazete her sabah.” şeklindedir. I(ben) read(okurum) the newspaper(gazete) every morning(her sabah).”

Fiil kullanımlarına dikkat edin!

İngilizcede fiilden yani eylemden sonra mutlaka cümle fiile ilgili bir kelime ile devam etmelidir. Televizyon seyrediyorum derken seyretme fiilinden sonra televizyon kelimesi, yiyorum fiilinden sonra mutlaka yenilen şeyin adı gelmelidir. Yani fiil, anlam itibarı ile yapılan işin öğesi ile devam eder. I(ben) eat(yerim) an apple(elma everyday(her gün).

Fiil zamanları: Düzenli ve düzensiz İngilizce fiiler

Zamanlar Türkçede olduğu gibi İngilizcede de çeşitlidir. En basit olarak geçmiş zaman, şimdiki zaman, geniş zaman ve gelecek zamanlarda cümle kurulacaksa fiil çekimleri ona göre yapılmalıdır. Dün sinemaya gittim demek için gitmek fiilinin İngilizce karşılığı olan “go” kelimesi mastar hali ile kullanılmamaktadır. “Go” kelimesinin geçmiş zaman hali “went” olup, geçmiş zamanda bu hali kullanılmaktadır. I(ben) went(gittim) to cinema(sinemaya) yesterday(dün).

İngilizce cümle kurarken yardımcı fiil kullanımı

İngilizce cümlelerde yardımcı fiillerin kullanıldığı zamanlar bulunur. Örnek olarak bunlardan biri şimdiki zamandır. Şimdiki zamanın yardımcı fiilleri “am, is ve are” dır. Birinci tekil şahısta “am”, üçüncü tekil şahısta “is” ikinci ve üçüncü çoğul şahıslarda are kullanılmaktadır. Sen ve siz yerine İngilizcede her zaman “you” öznesi kullanılır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı