İngilizce Dersine Nasıl Çalışmalıyım?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Daha ilkokuldan başlayan İngilizce dersleri üniversite ve yüksek lisansa kadar uzanır. Üstelik İngilizce dersini sadece okulla da sınırlandırmamak gerek. Aldığınız İngilizce eğitiminde size verilen derslere nasıl çalışacağınız ve öğretilenleri en iyi nasıl öğreneceğinizle ilgili birkaç ipucu vermek istiyoruz.

İngilizce dersine nasıl çalışmalıyım?

Derslere hazırlıklı gidin

Hangi ders olursa olsun öğretmenlerin dikte ettiği şey derslere hazırlıklı gitmektir. İngilizce dersine nasıl hazırlıklı gidilir? Öncelikle verilen konunun bilmediğiniz kelimelerini çıkartarak ezberlemelisiniz. Kelimelerin okunuşlarını derse hazırlık aşamasında öğrenmek te ders sırasında büyük bir avantaj sağlar. Ders derste öğrenilir ama hazırlıklı gitmese öğrenmeyi hızlandırır ve pekiştirir. Telaffuz ve kelime anlamı için internetten yardım alabilir, onlarca eğitim sitesinden birine girerek İngilizce dersine hazırlanabilirsiniz. İngilizce dersine hazırlıklı gitmek öğretmeninizin de çok hoşuna gidecek, sizinle daha yakından ilgilenecektir.

İngilizce dersini pür dikkat dinleyin

Özellikle telaffuz konusu çok önemlidir. Bir kelimenin telaffuzunu doğru öğrenerek konuşmaya geçtiğinizde kendinize en büyük iyiliği yapmış olduğunuzu gözlerinizle görürsünüz. Verilen kelime ve gramer eğitiminde anlamadığınız yeri mutlaka sorun. Özellikle yeni kelimelerin ve tenslerin kullanımı ile ilgili örnek cümleler isteyin ve not alın. Öğretmeni dikkatli dinlemek ve not almak işin püf noktasıdır. Bu notlar evde çok işinize yarayacak ve konuyu hatırlamanızı sağlayacak.

Derslere katılın

Okuma parçasını kim okumak ister denildiğinde sıraların altına saklanmayın. Hata yapmaktan çekinerek okumaktan ve konuşmaktan kaçmak büyük hatadır. İngilizce konuşarak öğrenilir. Yanlış ta telaffuz etseniz okumak için gönüllü olun ve önce siz okuyun.

Ders tekrarı önemli

Eve geldiğinizde İngilizce kitap ve defterleri bir kenara atmayın. İngilizce mutlaka tekrar ister. Okulda öğrendiklerinizi tekrarlamakla kalmamalı, verilen örnekleri çoğaltarak çalışmalısınız. Bu konuda internet size sınırsız İngilizce kaynaklar sunuyor. Hangi konuda olursa olsun arama yaptığınızda karşınıza bir yığın web sitesi çıkıyor. O halde tekrar yaparken internetin nimetlerinden faydalanmayı unutmayın.

Okulda öğrendiklerinizle kalmayın

Eğer daha okul yıllarında İngilizce öğrenmeyi kafanıza koyduysanız okulda verilen eğitimle kalmamalı, siz de öğrendiklerinize bir şeyler katmalısınız. Okul eğitimine katabileceğiniz en güzel şey öğrendiklerinizi pratiğe dökerek İngilizce konuşmaktır. Okul derslerine en büyük desteği online İngilizce eğitimi alarak verebilir, kısa zamanda İngilizce konuşmaya başlayarak öğretmeninizi ve arkadaşlarınızı şaşırtabilirsiniz.

İngilizce dersine çalışırken işinize yarayacak birkaç araç

Kelime öğreniminde, İngilizce çeviri, İngilizce cümle Türkçeleştirme konusunda işinize yarayacak birkaç pratik aracı sizlerle paylaşalım:

Ücretsiz, gelişmiş İngilizce Türkçe çeviri servisi

Her gün bir yeni İngilizce kelime öğrenme uygulaması Wordly

İndirmek için tıklayın:

IOS

Anroid

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı