Sizi Çok Şaşırtacak En İlginç 11 Fobi ve İngilizce Karşılıkları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İnsanların belli olaylara, durumlara karşı geliştirdiği bir refleks olarak ifade edebileceğimiz fobiler, kimi zaman bize garip gelebiliyor. Yükseklik korkusu, hız korkusu ya da hayvanlardan korkmak, popüler fobiler arasında. Peki ilginç fobileri hiç düşündünüz mü? Gerçekten aklınıza dahi gelmeyecek, ‘yok artık’ dedirten fobiler var. İşte dünyanın en ilginç 11 fobisi!

Kaynak: MindClockWork.com

1. Triskaidekaphobia – 13 sayısından korkmak.

Triskaidekafobi, dünyanın en ilginç fobilerinden bir tanesi. 13 sayısından korkmak manasına gelir. Bu fobiye sahip olan kişiler, sayının uğursuzluk getireceğini düşünürler.

2. Trypanophobia – Şırınga korkusu

Belki de küçüklükten gelen bir korkudur birçokları için! Küçüklükte aşı olacak söylentisini duyduğu gibi kaçacak delik arayanların korkusudur efendim …

3. Chronophobia – Zamandan korkmak.

strange-phobias-you-might-already-have1763708174-mar-18-2014-1-600x400

Türkçede kronofobi olarak geçen zaman korkusu, zamanın ilerleyişinden ötürü yaşanan çaresizlik hissidir. Kronofobi özellikle yaşlılarda, ölüm korkusu, zamanın daralması korkusunu da beraberinde getirir.

4. Latrophobia – Doktor korkusu

Şırınga fobisine benzer bir şekilde, doktor korkusunu ifade eden latrofobi de geniş kitlelerin fobisidir! Doktorlardan korkmak, hatta onu da geçersek hastaneye girdiklerinde o ‘hastane kokusu’ denilen kokuyu alınca bir ürkmek, latrofobinin doğasındandır efendim.

5. Pogonophobia – Sakaldan korkmak

Günümüzün erkek trendi her ne kadar sakal olsa da, Instagram’larda #beard (sakal) etiketiyle şansını deneyen erkeklerin sayısı artmaya devam etse de, böyle de bir fobi mevcut. Pogonofobi, İngilizcesi ile pogonophobia, i dont like beard diyenlerin tercihi.

6. Phobophobia – Korkmaktan korkmak

Fobinin, korkmanın da bir sınırı vardır yahu, diyorsanız hemen durun. Sınırı yok efendim, insanlık halleri bunlar. Korkunun bile korkusu mevcut, işte fobilerin fobisi, ‘fobofobi’.

7. Olfactory syndrome – Kokulardan korkmak

Koku deyip geçmemek lazım, hepsinin bilinçaltında bir yeri var! İşte olfactor sendromu, kokulardan korkmanın, koku fobisinin karşılığıdır. Kısaca ORS (olfactory reference syndrome) olarak da geçer, eğer ORS nedir diye soracak olursanız birgün, aklınızda bulunsun efendim.

8. Mnemophobia – Anılardan korkmak.

tumblr_lqqn5inu8f1qhxjkwo1_500

Duygusal anlara geldik. Hatıraların bu hayatta her zaman yeri var, kimi zaman neşeyle hatırlarız, kimi zaman da üzüntüyle. Sanırız geçmişi çok sevmiş, ya da geçmişten çok çekmiş kişilerin, artık hatırlamak istemediği o hatıraların korkusudur bu fobi, mnemofobi! Yani mnemophobia, yani fear of memories! Hatıraların korkusu… ????

9. Lailophobia – Konuşmaktan korkmak.

Konuşmaktan neden korkulur bilinmez. Ancak herkesin bir geçmişi var, geçmişten gelen izler var. Bazı insanlar konuşmayı çok sevmez, ve bu konuda ısrarcı olmamalıyız. Lailofobi, konuşmaktan korkmanın karşılığıdır.

photodune-2714919-zipper-on-mouth-xs-864x400_c

10. Geliophobia – Gülmekten korkmak.

Gülmek ömrü uzatır derler, her gün gülerseniz şöyle avantajlı, böyle güzel, öyle tatlı derler. Ancak bazı insanlar gülmez, gülmeyi sevmez. Gülmekten korkanlar da mevcut. Gülmekten korkma fobisinin İngilizcedeki karşılığı geliophobia.

11. Spectrophobia – Aynalardan korkmak.

Aynalardan korkar mısınız? Bazen korkutucu olabilir, her ne kadar kendimizi görsek de. Spectrophobia, ayna fobisi olarak biliniyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı