En Faydalı İngilizce Geliştirme Yöntemleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yabancı bir dili geliştirmek istediğinizde bunu birçok yöntem ile yapabileceğinizi görürsünüz fakat en faydalı olan yollar hangileri? Herkesin çeşitli İngilizce geliştirme yolları kullanarak İngilizcesini geliştirdiğini duydunuz; kimisi bir kursa katıldı ve hayatını değiştirdi kimisi bol bol televizyondaki yabancı kanallara zap yaparak bunu başardı. İkisi de belli başlı kalıpları, ifadeleri ve hatta gramer kurallarını öğrendi. Peki hangi yol en faydalı olandı? Kişiden kişiye öğrenme biçimleri farklılık göstermektedir bu sebepten dolayı bir başkasına faydalı olan o yol, sizler için o kadar da faydalı olmayabilir. Bu yazımızda sizlere en faydalı ve her öğrenme biçiminden İngilizce geliştirme yöntemlerinden bahsettik. 

1.Telefon ve Bilgisayarınızın Dilini İngilizce Yapın

Günlük hayatta en çok kullandığımız iki teknolojik alet: akıllı telefonlarımız ve bilgisayarlarımız. Bu teknolojik aletleri birçoğumuz ana dilimizde kullanıyoruz ve neredeyse sahip olduğumuz her uygulamayı ve her açılan sekmenin ne olduğunu artık görmeden bile bilebiliyoruz. Bilgisayar ve telefonlarınızı öğrenmek istediğiniz dile ayarladığınızda artık ezbere bildiğiniz her uygulamayı, bildirimi ve seçenekleri İngilizce isimleri ile göreceksiniz ve beyniniz olabildiğince İngilizce ’ye maruz kalacak.  Bu şekilde bazı terimleri ve “Vaelin sizi takip etmek istiyor” “Telefonunuz uçak moduna alındı” gibi uygulama bildirimlerinin İngilizce hallerini kolaylıkla öğrenebileceksiniz.

2.Sosyal Medyada Yabancı Hesapları Takip Edin

 

Akıllı telefonlarımızı bu kadar çok kullanmamızın başlıca sebeplerinden biri olan sosyal medya, bizler için her ne kadar da toksik bir hal alsa da bunu tersine döndürebilmek yine bizlerin elinde. İngilizce haber, magazin ve hatta ana dili İngilizce olan birçok ünlüyü takip ettiğinizde göreceksiniz ki siz farkına bile varmadan birçok bilgiyi elde etmiş olacaksınız. Mümkün olduğunca İngilizce haber, magazin veya eğitici içerik üreten hesapları takip etmeye çalışın ve İngilizce okuma ve okuduğunu anlama becerilerinizi keyifli bir şekilde geliştirin.

3.Gündemi İngilizce Takip Edin

Hazır sosyal medya ve haber üreten sosyal medya hesaplarından bahsetmişken, ülke ve dünya gündeminden bahsetmezsek olmaz. Gündemi İngilizce takip edin! İngilizce olan gazeteler, haber kanalları ve Youtube’da var olan gündemi tartışan veya güncel haberleri sunan programları seyredin. Bu videoları izlerken İngilizce altyazı kullanmanız da oldukça fayda sağlayacaktır zira gündemde yer alan sosyal, siyasi, ekonomik gibi birçok durum, içerisinde birçok terimi de kapsamakta. Bu program ve videolar, sizlere iş İngilizcesi eğitimi ve birçok kalıbın, ifadenin nasıl kullanıldığı bilgisini verecektir.

4.İngilizce Film ve Diziler Seyredin

İngilizce geliştirme yolları denilince akla gelen bir diğer faydalı yöntem ise bol bol dizi ve film seyretmektir. Bu yöntem hem çok faydalı bir yöntemdir hem de İngilizce öğrenmenizi ve seviyenizi geliştirmenizi keyif alarak yapmanızı sağlar. İster Türkçe ister İngilizce altyazılı izliyor olun, sonunda fark edeceksiniz ki birçok ifade ve kelimeyi artık biliyor olacaksınız. Dizi ve film izlemek aynı zamanda telaffuzunuzu da geliştireceğinden bu yöntem en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bir süreden sonra artık birçok kelime ve kalıba aşina olacak ve telaffuzunuzu izlediğiniz sanatçılar gibi doğru yapmaya başlayacaksınız.

5.Bir Mektup Arkadaşı Edinin

Ana dili İngilizce olan biri ile sohbet etmek sizlere mümkün olduğunca pratik yapma imkânı verir. Günümüzde yabancı bir mektup arkadaşı bulmanın ne kadar zorlu olabileceğini biliyoruz, bu nedenle bunu sanal yollardan da deneyebilirsiniz. Ücretsiz birçok İngilizce dil uygulamasından ana dili İngilizce olan birçok arkadaş edinebilir; sesli, mesaj yolu ile veya tercihinize göre video sohbetlere katılarak dilinizi geliştirebilirsiniz. Bir önceki içeriğimizde çeşitli İngilizce konuşma uygulamaları ve bunların nasıl kullanıldıkları, ne işe yaradıklarını okuyabilirsiniz ve dilediğiniz uygulamayı seçerek İngilizce seviyenizi geliştirebilirsiniz.

6.Flashcards Hazırlayın

En etkili öğrenme tekniklerinden biri olan okuyarak öğrenmeyi ele alalım fakat bunu biraz zorlaştıralım. Öğrenmek istediğiniz kelimeleri, kalıp ve kuralları bir not defterine yazın. Sonrasında hep karıştırdığınız, asla öğrenemediğiniz veya sıklıkla unuttuklarınızı dil kartlarına yazın. Önünde kelime arkasında açıklaması olacak şekilde yazdığınız kartları karıştırın. Aile bireylerinizden birine, evdeki kedinize veya yalnızsanız ayna karşısına geçin ve kelimeleri sorun. Süre kısıtlaması koyup koymamak sizlerin elinde, fakat hedefiniz kendinizi strese sokmadan keyif alarak kalıcı bir şekilde öğrenmek olmalı. Sonrasında, eğer karşınızda birisi var ise bu oyunu başka oyunlar ile birleştirerek oynayabilirsiniz: örneğin kelime pencil ise ipucu istediğinizde karşınızdaki size bunu anlatmaya çalışabilir. Öğrenmeyi keyifli hale getirerek İngilizce seviyenizi geliştirmeniz mümkün. 

7.İngilizce Şarkılar Dinleyin ve Söyleyin

İngilizce şarkılar dinlemek ve söylemek sizlere birçok avantaj sunar. Şarkıların içinde sık kullanılan birçok kalıp, ifade ve kelime vardır. Çoğu kelimenin telaffuzunu dinleyerek ve söyleyerek öğrenebilir; şarkıları kendiniz çevirmeyi deneyerek de dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Hatta Türkçe şarkıları İngilizce altyazıları ile veya İngilizce şarkıları Türkçe altyazıları ve çevirilerini okuyarak dinleyebilirsiniz. Öğrenme biçimi dinleyerek öğrenme olan birçok kişi bu yöntemler sayesinde İngilizce seviyesini kayda değer bir şekilde yükseltebiliyor. 

8.İngilizce Günlük Tutun

İngilizce geliştirme yolları denilince belki de akla hiç gelmeyen bir yöntem olan günlük tutmak; sanıldığının aksine oldukça etkili bir yabancı dil geliştirme yöntemidir. Düzenli olarak yaşadıklarınızı İngilizce bir şekilde günlüğe aktarmanız, sizlere hem yazma becerinizi geliştirme hem de kelime dağarcığınızı genişletme olanağı sunar. İngilizce karşılıklarını bilmediğiniz ama anlatmak istediğiniz durumların karşılıklarını öğrenip onları cümle içinde kurduğunuzda, bir süreden sonra o çok zorlandığınız cümleler sizler için çocuk oyuncağına dönüşecektir. Dilerseniz yazdığınız günlüğü dışınızdan okuyarak da konuşma pratiği yapabilir ve bu şekilde konuşma becerinizi de geliştirebilirsiniz. 

9.İngilizce Kitap Okuyun

Düzenli bir şekilde kitap okumanın beynimiz için sayısız faydası olduğunu biliyoruz peki bu eylemi İngilizce olan kitaplar ile yaparsak neler değişir? Öncelikle, okuma becerinizi geliştirirsiniz: İngilizce yazıları okuma ve anlama hızınız artar. İkinci olarak, bildiğiniz kelime sayısı muazzam bir ölçüde artar. Üçüncü olarak, grameriniz gelişir çünkü edebi eserlerin çoğu gramer kurallarına uymaktadır ve siz bunları okudukça ve gördükçe sizin için de gramer kuralları artık ezberlemeye çalıştığınız o zorlu yokuş olmanın ötesine geçecektir. 

Özet: Çevremizden duyduğumuz sayısız İngilizce geliştirme yolları mevcut fakat hepsinin her dil öğrencisi için faydalı olduğunu iddia edemeyiz. Kişinin kendi öğrenme şekli ve ihtiyaçları doğrultusunda kendisine en uygun olan İngilizce geliştirme yöntemini seçmesi bu süreci daha da kolay ve keyifli bir hale getirecektir. Bu yazımızda 9 tane oldukça faydalı İngilizce geliştirme yöntemlerinden bahsettik. Bunlar sırası ile: akıllı telefon ve bilgisayarların dilini İngilizce’ye çevirmek, ana dili İngilizce olan sosyal medya hesaplarını takip etmek, gündemi İngilizce takip etmek, İngilizce dizi ve filmleri seyretmek, bir mektup arkadaşı edinmek, flashcards kullanmak, İngilizce şarkılar dinlemek ve söylemek, İngilizce günlük tutmak ve İngilizce kitaplar okumak. 

Soru 1: En faydalı İngilizce geliştirme yolları nelerdir?

Cevap 1: Dil geliştirme yöntemlerinin kişiden kişiye fayda oranı değişmektedir bu nedenle de size uygun olanını siz seçmelisiniz. Ama en çok verim alınan yollardan bahsedecek olursak; dile olabildiğince çok maruz kalabileceğiniz ve bolca pratik yapabileceğiniz yöntemleri seçmeniz gerekir. Bunlar; İngilizce kitap okumak, dizi ve filmleri seyretmek, sosyal medyada ana dili İngilizce olan içerik üreticilerini takip etmek ve İngilizce telefon uygulamalarından yardım almaktır.

Soru 2: İngilizcemi geliştirmek istiyorum fakat ezber yapmak bana zor geliyor, ne yapmalıyım?

Cevap 2: Cevap aslında oldukça bariz. Eğer sizi ezber yapmak sıkıyor ve gözünüzü korkutuyorsa yapmayın, bunun yerine İngilizce dili ile olabildiğince içli dışlı olun. Rüyanızda İngilizce konuştuğunuzu görecek kadar günlük hayatınıza İngilizceyi yayın. Oturup yazdığınız notları ezberlemeye çalışmak sizlerin öğrenme hevesini kıracaktır, bu yüzden daha doğal yollar ile öğrenmeyi denemelisiniz. İzlediğiniz ve okuduğunuz çoğu şeyin dilini İngilizce seçin, kendi kendinize evde İngilizce konuşun ve İngilizce günlük tutun ya da kısa hikayeler yazın. Böylelikle ezbere çok başvurmadan İngilizcenizi kayda değer bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı