İngilizce Kelime Dağarcığını Geliştirme Rehberi


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce kelimeler ezberlemek ve kelime dağarcığını geliştirmek için uygulanan birçok yöntem vardır. Gramer kuralları ile birlikte İngilizce kelime bilgisini arttırarak İngilizceyi geliştirmek her geçen gün İngilizceyi çok daha aktif kullanmanızı sağlayacak, artan kelime bilgisi sayesinde iletişim daha kolay yaşanacaktır. İnternette ve piyasada gerek kitap olarak gerekse online kurslarla İngilizce kelime dağarcığını geliştirme rehberi sunulmakta, bu kaynaklarla başta sınavlara hazırlanmak olmak üzere birçok amaç için kelime ezberleme teknikleri sunulmaktadır. Biz de İngilizce kelime dağarcığını geliştirme rehberi hazırlayarak sizlere kelime ezberlemede kullanılan kolay ve etkili yöntemleri sıralamak istedik.

Günlük konuşmalarda sorun yaşamamak için en azından 100-200 kelime ezberleyerek işe başlayabilirsiniz. İngilizce öğrenme sürecinde kelime ezberlemenin önemli bir yeri vardır. Kelime bilmeden gramer çalışmak bile zor olmakta, kelime bilgisinin yetersiz olduğu durumlarda gramer bilmek pek işe yaramamaktadır.

Kelime Oyunları

İnternet ortamında hem eğlenceli hem de oldukça etkili olan kelime oyunları ile kelime haznenizi genişletebilirsiniz. Günün her saatinde kelime oyunları oynayabilir, hem eğlenip hem de yeni kelimeler öğrenebilirsiniz.

Bol-Bol Okuma ve Dinleme

Kitap, makale ve öykü türü yazıların bol-bol okunması kelime ezberlemede çok etkilidir. Telaffuzları doğru öğrenmek için de dinlemelisiniz. Gerek öykü tarzı gerekse şarkı dinleyebilir, İngilizce dizi ve filmleri alt yazısız izleyerek kelimelerin nasıl kullanıldığını dinleyebilirsiniz.

Eş Anlamlı Kelimeler Öğrenin

Böylece bir kelimenin farklı anlamlarını da öğrenerek kelime bilginizi genişletmiş olursunuz. Bunun için eş anlamlılar sözlüğü kullanabileceğiniz gibi online İngilizce eğitimlerinden de faydalanabilirsiniz.

Yazarak Çalışın

Öğrendiğiniz kelimeleri yazarak çalışabilir hatta kelimelerden paragraflar bile oluşturabilirsiniz. Ezberlenen kelimelerin cümle içinde kullanılması ezberlemeyi kolaylaştırmaktadır.

Kelime Kartları Kullanın

İster evde kendiniz küçük kâğıtlara Türkçe ve İngilizce yazılışlarını hazırlayın ister hazır flaş kartlar kullanın faydasını göreceksiniz. Kelime ezberlemede sıkça kullanılan yöntemlerden biri olan kelime kartları ile her ortamda kelime ezberlemeye devam edebilirsiniz.

En etkili İngilizce kelime dağarcığını geliştirme rehberi online eğitim şeklidir. İngilizceyi uzmanından öğrenebilir, en etkili ve en yeni öğrenme teknikleri ile kısa sürede kelime dağarcığınızı genişletebilirsiniz.

Konusarakogren.com ile konuşarak, İngilizceyi deneyimleyerek de İngilizcenizi geliştirme fırsatına sahipsiniz…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı