İngilizce Kelime Ezberleme Kartları İngilizce Öğretiyor mu?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce kelime ezberleme konusunda birçok farklı yöntem var. Artık İngilizce öğrenmeye niyet etmiş birçok kişi, kelime öğrenmeden İngilizceye ciddi anlamda hakim olmanın zor olduğunu biliyor. Bunun için yapılması gereken, dil bilgisi yapısına da hakim olmak için çalışırken, kelimelere olan ilgiyi, alakayı da yavaşça yükseltmek! Peki İngilizce kelime nasıl öğrenilir, İngilizce kelime öğrenmede, İngilizce Kelime Ezberleme Kartları ve diğer yöntemler ile bir karşılaştırma yaparak, en etkili yöntem hangisidir?

İngilizce kelime öğreniminde ezber

Kelime öğrenme, ancak kelimeye hem anlam, hem kullanım yerleri, hem de fonetik, yani telafuz anlamında da hakim olduğunuz an, kısacası tüm yönleri ile o kelimeye hakim olduğunuz an gerçekleşmiş olur. Bundan dolayı uzmanların son dönemde en çok üstünde durduğu konu, ezberleme ile olan yöntemlerin ‘tutmayacağı’dır.

Yıllardır, İngilizce eğitiminde birçok kişi, kelime ezberletmek için farklı yöntemler sundular. Bu yöntemler içinde muhtemelen bazılarının görünce hatırlayacağı,

‘poster-ity’ gibi hafızaya dönük hatırlama teknikleri,

İngilizce Kelime Ezberleme Kartları,

Kelimeleri farklı bir imge ile eşleştirme ve benzeri yöntemler kullanılıyordu.

Ezberleten değil, öğreten yöntemler!

Ancak bu yöntemlerin başarılı sonuçlar vermediği, zamanla anlaşıldı. Günümüzde kimse, ezberlemeye yönelik kelime kartları ile, hafıza teknikleri ile İngilizce kelime öğrenip, İngilizcesini geliştirmiyor. Artık İngilizce eğitiminde öne çıkan en önemli iki trend, gerçekten o bilgiye, o kültüre hakimiyeti sağlatan yöntemler, ve İngilizce öğreniminde ‘konuşarak öğrenme, deneyimleyerek öğrenme’ yolları.

Eğer İngilizce kelime kapasitenizi yükseltmek, İngilizce kelimeleri öğrenirken aynı zamanda anlamlarını, cümle içinde kullanımlarını ve okunuşlarını da öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken, hayatın içinde yer tutan belli mecralarda, bunu size sürekli hatırlatacak uygulamalardır. Bu kapsamda, akıllı telefon sahibi kişiler için, çok etkili bir İngilizce kelime öğrenme uygulamasından bahsetmek istiyoruz.

Wordly: Ezberleten değil, öğreten uygulama

Sade ve etkili bir İngilizce kelime öğretme uygulaması olan Wordly, giriş, orta ve ileri düzey İngilizce seviyelerine göre size her gün belli aralıklarla, ‘her gün bir kelime’ öğretecek şekilde hatırlatmalar yapan bir uygulama. Hem Android, hem de iOS platformlarında olan bu uygulama ile, Wordly sayesinde çok kolay bir şekilde İngilizce kelime haznenizi genişletebilirsiniz. Wordly ile birçok kişi, her gün yeni kelimeler öğreniyor!

İngilizcede artık eskisi kadar iyi sonuçlar vermeyen İngilizce Kelime Ezberleme Kartları gibi yöntemleri bırakarak, modern ve etkili kelime öğrenme yollarıyla siz de tanışın, İngilizcenizi geliştirin…

App Store ve Google Play Store’da, arama kutucuğuna Wordly yazarak uygulamayı bulabilirsiniz:)

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı