İngilizce Kelime Ezberleten Programlar


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenirken en zor gelen konulardan biri de kelime ezberlemedir. Kelime ezberleme becerisi kişiden kişiye değişen bir yetenek. Kimisi bir duyduğunu bir daha unutmazken kimisi de birkaç kez tekrarladıktan sonra ezberler. Kelime ezberlemenin kuralı tekrarlamak olduğundan kelime ezberleme programları da bu mantıkla çalışır. Sonuçta kelime ezberleme programı kullanılsa da iş yine kişide biter. Yani bu programlarla kelime ezberlemeye ne kadar çok vakit ayrılırsan öğrenme o kadar kalıcı olacaktır.

 

Mobil uyumlu İngilizce kelime ezberleme uygulamaları

İngilizce kelime ezberlemeyi oyun haline getiren uygulamalar İngilizce öğrenmek isteyenlerin en fazla tercih ettiği programlardır. Eğlenerek kelime öğreten bir programı kullanmak için illaki bilgisayar başında olmak ta gerekmiyor. Artık birçok kelime ezberleme uygulaması mobil uyumlu özellikleri ile her zaman kelime ezberlemeyi mümkün kılıyor. Akıllı cihazlara indirilen bu programlar sayesinde yolda, otobüste, ev veya iş yerinde kelime ezber çalışması yapmak mümkün. Şimdi bazı kelime ezberleme uygulamalarının adresini verelim.

 

WordPower

Reading Words Pro

 

rosettastone.eu

MindSnacks

Memrise

Bu programların dışında, en kaliteli ve kelime öğretme konusunda en sonuç odaklı olan program, Wordly’i öneriyoruz. Hem iOS hem de Android telefonlarınızda sorunsuzca kullanabileceğiniz Wordly ile her gün bir kelime öğrenebilirsiniz.

İngilizce kelime ezberlemek mi öğrenmek mi?

Aslında ezber demek bir müddet sonra ezberleneni unutmak demektir. İlk etapta İngilizce kelimeler ezberlenir fakat kullanılmadığı zaman bir müddet sonra hafızalardan silinir. İngilizce kelime ezberleme programı seçilirken kelime ezberletmenin yanında öğreten bir program tercih edilmelidir. Ezber ve öğrenme farklı kavramlar olarak iyi irdelenmeli, öğrenilen kelimeler sadece ezberle kalmamalıdır.

 

Ezberci eğitim kalıcı öğrenme için yeterli değildir

Okulda alınan İngilizce eğitimi tamamen ezbere dayalı bir eğitimdir. Konular çok zaman kısıtlıdır. Bu nedenle kısa sürede tüm kelime ve gramer kuralları anlatılır. Uygulama ve pratik yapılmadığından ezberlenen kelime ve gramer kuralları sadece dönemsel ders sınavlarından geçmeyi sağlar. İlerleyen zamanlarda ise unutulur gider. Öğrenme denen şey düşünmeden İngilizce konuşmanızı sağlayacak derecede olmalıdır. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşanlar hangi kelimeyi söyleyeceklerini düşünmezler.

 

İngilizce kelime öğreten yöntem

Online İngilizce, hem kelime hem de gramer öğretmenin yanında sürekli konuşturan bir eğitimdir. Süreç okulda ya da dershanelerde alınan dil eğitimi gibi hızlı değil yavaş ve özümsenerek işler. Hem kelime ezberleyip öğrenmek hem de bunları pratiğe dökerek konuşmayı başarmak online İngilizce eğitiminde sadece birkaç ayınızı alır.

 

Merak ettiğiniz kelimelerin veya metinlerin anlamlarını öğrenmek için İngilizce Sözlük sitemizi mutlaka ziyaret edin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı