İngilizce Kelimeler Nasıl Ezberlenir?


açık mavi arka plan üzerinde konuşarak öğren logosu, ingilizce kelimeler nasıl ezberlenir yazısı ve language yazısı banner
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenmeye kelime ezberleyerek başlayanların sayısı oldukça fazladır. Kelime ve gramer bilgisinin birlikte öğrenilmesi ve cümlelere dökülmesi aslında ezberlenen kelimelerin kalıcı olmasını sağlar. Sadece kelime ezberlemek yeterli değildir. Kelime ezberlemek zor geliyor ve nasıl ezber yapacağınızı bilmiyorsanız sizlere birkaç pratik kelime ezberleme tekniği vermek istiyoruz. İngilizce kelimeler nasıl ezberlenir diye artık daha fazla düşünmenize veya araştırma yapmanıza gerek yok.

Kelime Kartları

Belki de en çok duyduğunuz kelime ezberleme şekli. Ama gerçekte son derece etkili bir kelime ezberleme yöntemidir. Kelime kartlarını kendiniz de hazırlayabileceğiniz gibi hazır kartlar da edinebilirsiniz. Bir yüzünde Türkçesi diğer yüzünde İngilizcesi ve okunuşları olan bir kelime kartını minik-minik hazırlayabilir bir cebinize koyabilirsiniz. Bir gün meyveleri, bir gün sayıları, bir gün renkleri veya meslekleri ezberleyebilir veya en çok kullanılan kelimelerden başlayabilirsiniz. Cebinizden bir kelime kartı çekin ve hangi yüzü geldi ise diğer dilde anlamını söyleyin veya telaffuz edin. Doğur ise öbür cebinize atın değilse aynı cebinizde kalsın. Evde çalışırken iki kutu da kullanabilirsiniz. Bildiklerinizi başka bir kutuya atarak her geçen gün ne kadar kelime biriktirdiğinizi de görebilirsiniz.

Cümle Kurmak

Öğrenilen kelimelerle cümle kurmak hafızada kalıcılığı sağlamaktadır. Yapmak fiilini öğrendi iseniz I do my homework ( ödevimi yaparım ) cümlesini kurarak kelimeyi cümle içinde de kullanabilirsiniz.

Kelime Oyunları

Kağıt üzerinde veya internet ortamında birçok eğlenceli kelime oyunu bulunmaktadır. Kelime oyunları oynayarak yeni kelimeler öğrenebilir, üstelik eğlenerek kelime hazinenizi genişletebilirsiniz.

Tekrar Etmek

wordly

He yeni öğrenilen şeyde olduğu gibi yeni öğrenilen İngilizce kelimelerde de tekrar yapmak gerekir. Tekrar yaparak unutmamak üzere kelimeleri hafızanıza kaydedebilirsiniz. Tekrarı istediğiniz zaman yapabilir veya yatmadan önce bir göz gezdirebilirsiniz.

Online Eğitim Almak

konusarak-ogren-ile-ingilizce-ogrenmek

Kelime ezberlemek, cümle kurmak, konuşmak, yazmak ve dinlemek için en etkili öğrenme yöntemi online İngilizce eğitimidir. Seviyeye uygun bir ders programı çerçevesinde en etkili öğrenme teknikleri ile yabancı dil eğitimi işin uzmanından alınır. Kelimeler sözlere dökülerek her gün pratik yapılır ve kalıcılığı sağlanır. En eğlenceli kelime oyunları ve bulmacalarla her gün yeni-yeni kelimeler öğrenilir.

 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı