İngilizce Kelimeleri Unutmamak İçin Ne Yapmalı?


İngilizce Kaç Ayda Öğrenilir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce kelime bilgisi, İngilizce öğrenmek isteyenlerin en önemli ihtiyaçlarından. Düşünsenize, dil bilgisine ve telafuza, özel İngilizce yapılara hakimsiniz, her konuda harika seviyedesiniz ancak kelime bilginiz zayıf. Eğer kelime bilmiyorsanız ve İngilizce çalışıyorsanız, bu aslında nota bilmeden müzik yapmaya çalışmaktan farksızdır.

Dilin temel yapı taşlarını bilmeden, kendinizi ifade etmeye çalışmak, bir şeyler anlatmaya çabalamak biraz nafile bir çabadır. İngilizce eğitiminde iyi olan kurslar, online platformlar sizi ilk etapta mutlaka kelime bilgisine hakim olmanız adına teşvik eder. Herkes İngilizce kelime öğrenmek için çabalıyor, en azından gün içinde çevrede görüyor, duyuyor. Ancak temel şikayet, unutmak. Herkesin kafasındaki soru, İngilizce kelimeleri unutmamak için ne yapmalı?

İngilizce kelimeleri unutmamak için ne yapmalı?

İngilizce kelimeleri unutmak, daha doğrusu kullanmadığınız sözcükleri, bilgileri hafızada tutamamak bir problem değildir. Asıl problem, ezberleme yolu ile kelime bilgisine hakim olabileceğinizi düşünmek. Ezberleme yolları ile, bu artık mümkün değil. İngilizce kelimelerde unutmamak için, ezber yerine ‘öğrenme’ yolunu tercih etmelisiniz. Bunun için kelime kartları, İngilizce ezber teknikleri, İngilizce kelime hafıza teknikleri artık klasik ve geride kalmış yollar. Modern İngilizce eğitiminde, profesyonel eğitmenler mobil uygulama gibi seçenekler tercih ediyor. Şimdi sizlere, yerli bir uygulama tanıtacağız ve artık İngilizce kelimeleri unutmamak için ne yapmalı, bir türlü aklımda kalmıyor gibi şikayetlerinize de gerek kalmayacak!

İngilizce kelime öğreten en başarılı uygulama: Wordly

wordly-ozellikleri

Wordly, isminden de anlaşılacağı üzere kelime odaklı bir İngilizce eğitim uygulaması. Ancak komplike testler ile değil, sizin zamanınızı alan metotlar ile değil, son derece minimal ve sade bir yöntem ile bunu yapıyor.

Her gün bir kelime öğrenin!

Wordly ile, Android ve iOS işletim sistemli telefonlarda (Samsung, Apple, Huawei, Sony, General Mobile gibi) anında kurabileceğiniz uygulama sayesinde telefonunuza her gün bir bildirim gelecek. Farklı zaman aralıklarında, o kelimenin anlamını, örnek cümle içi kullanımlarını ve telafuzunu görerek, eş anlamlısı ve zıt anlamlısı gibi ilişkili olduğu sözcükleri öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Hem başlangıç düzeyinde İngilizcesi olanlar için, hem de orta, gelişmiş düzeyde İngilizcesi olanlar için uygun kelime grupları Wordly tarafından sunuluyor.

Tek yapmanız gereken, ücretsiz kelime öğrenme uygulaması Wordly’i indirmek ve kelime öğrenmeye hemen başlamak! 🙂

www.getwordly.com tıklayabilir ya da, App Store ve Google Play Store’da “wordly” olarak arama yapabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı