İngilizce Öğrenme Konusunda Eğitimcilerden Tavsiyeler


İngilizce be like Kullanımı Nasıldır?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Türkiye’de İngilizce öğrenmenin birçok kesim için zor olduğu günümüzde bazı ünlü eğitimciler İngilizce öğrenme ile ilgili oldukça çarpıcı açıklamalar yapmış.

Ne kadar İngilizce konuşabildiğimizi bilmiyoruz

Bu ifadeyi en güzel açıklayan cümle “İngilizce biliyorum ama konuşamıyorum” cümlesidir. İngilizce bilmek ama konuşamamak, İngilizcenin nankör bir dil olduğunu vurgulamak veya temel İngilizce bilgisi olduğunu söyleyip istese konuşabileceğini söyleyip durmak aslında ne derece İngilizce konuşabildiğimizi bilmediğimizi ortaya koyuyor. Çünkü zaten İngilizce konuşamıyoruz.

İngilizce biliyor musun?

İngilizce biliyor musun ifadesinin sadece Türkçeye has bir anlatım olduğunu biliyor muydunuz? Oysa dil bilinmez konuşulur. Diğer dillerde bu soru dili konuşabiliyor musun şeklinde iken bizde biliyor musun diye sorulur. Oysa dil konuşmak demektir. Yani İngilizce öğrenmek demek konuşmayı öğrenmek demektir.

İngilizce konuşmak için taşana dek dinleyin

Evet, yanlış okumadınız. Uzun bir süre dinleme egzersizi yapıldığında tıpkı bir bardağın dolması sonra da taşması gibi bir müddet sonra konuşmaya başlarsınız. Yani İngilizce öğrenmenin temelinde dinleme ve konuşma yatıyor. O zaman dinleme ve konuşma sistemli bir İngilizce eğitimi almak en doğru karar olacaktır.

Yapıya değil manaya odaklanın

Bu da ne demek değil mi? Bu, şu demek arkadaşlar. Gramer odaklı çalışan biri İngilizce manaya değil yapıya odaklanacak ve bir türlü konuşmayı başaramayacaktır. Yani gramer aslında kafa karıştırıyor ve konuşmayı engelliyor. Çünkü zihnimiz aynı anda her ikisine odaklanamıyor. Gramere odaklanınca da zaten insan konuşamıyor. Tabi ki bu durum İngilizce öğrenmenin ilk safhalarında oluyor. İlerleyen seviyelerde zaten gramer kendiliğinden işin içine girdiğinden artık konuşmanıza engel teşkil etmiyor. Çünkü zihin artık manaya odaklanmayı öğrenmiş oluyor.

İngilizce yerinde öğrenilir

İngilizce konuşabilmeyi öğrenmek için illa yurt dışına gitmek şart mı? Birçok kişi İngilizceyi yerinde öğrenmek gerek derken aslında İngilizceyi İngilizce konuşan insanlardan öğrenmenin zorunluluğunu vurguluyor. Mesela ana dili İngilizce olan bir öğretmenden. Yurt dışına İngilizce öğrenmek için gidenler eğer bu işe iyi paralar ayırırsa iyi bir dil eğitimi alabilirler.

Ucuza bir dil eğitimi ise ya yurt dışında dönemsel bir yerlerde çalışarak veya bir ailenin yanında kalarak gerçekleşiyor. Bu durumda da kaliteli bir dil eğitiminden bahsetmek gülünç olur. Hatta farklı aksanlarda bir İngilizce konuşma becerisi gelişirse bunu sonra düzeltmek daha zor olur.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı