İngilizce Öğrenmede Altın Kurallar


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Kolay bir şekilde İngilizce öğrenmenin kuralları nelerdir, İngilizce öğrenmek için hangi kuralları bilmek gerekir bu kuralları sıralayalım ve İngilizce öğrenmek isteyenlere yardımcı olalım dedik. Biliyoruz ki hevesle gidilen bir iş başvurusunda İngilizce bilginiz yeterli değilse başvuru formundaki İngilizce bilgisi için az, orta veya iyi seçeneklerinden birini işaretlemek gerektiğinde suratlar değişiyor. Keşke iyi derecede İngilizce bilseydim diyoruz. İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıracak ve size bir yol çizecek bazı kuralları sıralayalım ve sistematik çalışıldığında nasıl da kolay İngilizce öğrenildiğini görelim.

Düzenli çalışın

Haftada 2 gün 4-5 saat değil her gün çalışın. Hem de fazla yorumadan. Mesela günde yarım saat. Böylece bilgiler her zaman taze olacak, bir gün önce öğrendiğinizi sıcağı sıcağına tekrarladığınızdan unutmayacaksınız.

Gramere gömülmeyin

İngilizce öğrenme denildiğinde hemen akla gramer konusu geliyor. Gramer bilmeden İngilizce konuşulamayacağı düşünülüyor. Oysa durum hiç te öyle değil. Hatta bir İngiliz’e mesela future continuous tensi sorduğunuzda inanın cevap veremeyen çok. Aynı şey Türkler için de geçerli. Yoldan geçen birine şimdiki zamanın hikâyesi nedir, ya da şartlı bir cümle kurun dediğinizde birçoğu cevap veremeyecektir. Oysa bu insanlar şakır-şakır Türkçe konuşuyor. Bu nedenle İngilizce öğrenirken gramer ağırlıklı çalışmaktan ziyade kelime öğrenmeye ve bunları pratiğe dökmeye çalışmak gerek. Gramer ilerleyen zamanlarda kendiliğinden devreye girecektir.

Dinleme için dizi ve film izleyin

İngilizce öğrenmede dinleme en önemli basamaktır. Kulak yeteneğini geliştirmek ve telaffuz öğrenmek için alt yazısız dizi ve film izleyin.

Eğlenerek öğrenin

Eğlenerek İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce oyunlar oynayarak, hikâyeler okuyarak veya chat yaparak İngilizce eğitimine katkıda bulunabilirsiniz. İngilizce öğrenmeyi eğlenceli kılarsanız bu işten keyif aldığınızdan öğrenme hızınız artacaktır.

Hata yapmaktan korkmadan konuşun

İngilizce konuşmayı öğrenmek için bir yerden başlamak ve hata yapmadan öğrenilenlerle ilgili cümleler kurarak konuşmak gerek. Konuşmak için İngilizce bilen arkadaşlarınızla, turistlerle veya chat arkadaşları ile irtibata geçin.

Tekrar edin

İngilizce tekrar, öğrenilenlerin özümsenmesi için çok önemlidir. Her gün mutlaka 10 dakikanızı tekrara ayırın.

İngilizce öğrenmek, pratik yapmak ve bunu ana dili İngilizce olan biri ile gerçekleştirmek için online İngilizce her bakımdan mükemmel bir İngilizce eğitimi olarak tercih edeceğiniz bir yöntemdir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı