İngilizce Öğrenmede Neden Başarılı Olamıyoruz?


İngilizce Kaynak Arayanlar İçin Kapsamlı Liste
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce konuşabilmek günümüzde hem bir ayrıcalık hem de sağladığı avantajlar bakımından aranan bir özellik oldu. İş ilanlarına baktığımızda nerdeyse %90’ı akıcı İngilizceyi şart koşuyor. Yani İngilizce bilmeyen birinin günümüzde iyi bir yerlerde işbaşı yapması çok zor. İngilizceyi öğrenmek için çabalayanlar da bu durumun farkında. Maalesef oldukça büyük bir kesim var ki bir türlü İngilizce konuşmayı başaramamış. Peki, İngilizce öğrenmede neden başarılı olamıyoruz?

İngilizceye ilk adım

Bu konuyu doğru irdeleyebilmek için İngilizce eğitimin ilk adımından başlasak daha doğru olacak. Günümüzde henüz okuma yazma öğrenmeden çocuklara kreşte ve anaokullarında İngilizce kelimeler öğretiliyor. Sadece görseller, dinleme ve konuşma metotları kullanılarak o yaştaki bir çocuk oldukça hızlı kelime ezberliyor. Aslında bu şekilde devam edilse yani gramer çalışmadan dinleyerek ve konuşarak İngilizce eğitimi verilse herhalde liseyi bitiren her çocuk akıcı İngilizce konuşur. İlköğretime başlandığında asıl sorun sınav odaklı İngilizce eğitimi verilmesidir. Yani ders sınavından geçmek için hızlıca verilen gramer kuralları ve öğrenilen kelimeler sınavda cevaplanıyor, ders geçiliyor ve olay bitiyor. Tabi öğrenilenler pratiğe dökülmediği için konuşma anlamında hiçbir getirisi olmuyor.

Çalışıyorum ama İngilizce öğrenemiyorum

Gerçekten yeterince çalıştığını düşünen biri eğer İngilizce öğrenemiyorsa yani halen konuşamıyorsa sadece kâğıt üzerinde çalışıyor demektir. Oysa İngilizce konuşmayı öğrenmek tıpkı bir çocuğun konuşmayı öğrendiği gibi yazıp çizerek değil konuşarak öğrenilir. Eğer bir İngilizce eğitimine başladığınızda hemen gramerden başlayıp sürekli kurallar yazdırılıyorsa o kursu vakit kaybetmeden bırakın deriz. Çünkü günümüzde kesinlikle sonuç alamayacağınız bir yöntem olarak bu eğitim artık hiç tercih edilmiyor. Üstelik teknoloji çağında yaşadığımız günümüzde her şey internet ortamında varken. Online İngilizce eğitimi alan biri ile klasik bir dil kursuna giden birinin aldığı dil eğitimi arasında konuşma bakımından farkı hemen görebilirsiniz. Online İngilizce, konuşturan bir teknik olarak günümüzde en etkili İngilizce eğitim şeklidir.

İngilizce konuşturan dil eğitimi

İngilizceyi artık öğrenmek isteyenlerdenseniz online İngilizce aradığınız dil eğitimidir. Hem dinleyip hem de konuşacağınız bir eğitim olarak birkaç ayda kursiyerlere akıcı İngilizce konuşma yeteneği kazandıran bir eğitim olan çevrim içi İngilizce için vakit sorununuz olmayacak. İstediğiniz zaman ana dili İngilizce olan Amerikalı öğretmenlerle sürekli konuşarak her gün İngilizce öğreneceksiniz. Bilgi almak için, konusarakogren.com anasayfasına göz atın!

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı