İngilizce Özel Ders Fiyatları 2021


İngilizcede En Sık Kullanılan Soru Kelimeleri
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Özel ders denince akla gelen pek çok farklı kavram olsa da, genel tanımların ortak özelliklerini birleştirerek size şu tanımı iletelim.

İster hali hazırda var olan gelirinizi arttırmak isteyin, ister daha esnek ders saatlerine geçmek isteyin, özel ders öğretmeni olmak için ya da özel ders almak için bir sürü sebebiniz olabilir. Tüm bunların yanında farklı yaş gruplarıyla tanışma imkanı, değişik sosyal çevreler hakkında bilgi sahibi olma şansını da elde etmiş olursunuz.

Bir öğrencinin okul dışında İngilizce öğrenmek için yardıma ihtiyacı olduğu zaman, sıklıkla özel ders öğretmenleri devreye giriyor. İngilizce özel ders öğretmenleri öğrencilere okullarda sorumlu oldukları okuma metinlerinden yazma becerilerini geliştirme gibi konulara kadar her konuda yardımcı olabilirler. Elbette bu sadece okula devam eden öğrenci grupları için geçerli değil. İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenmeye çalışan (English as a foreign language) herkese yardımcı olabilecek öğretmen bulmak da mümkün.

İngilizce Özel Ders Fiyatları 2021

Özel ders denince akla gelen ilk derslerden biri de şüphesiz İngilizce. Çünkü İngilizce öğrenmek için daha fazla çaba gerektiğinin farkında olan kişiler, sınıf ortamındansa birebir sorular sorabilecekleri özel bir ortamı tercih ediyorlar. Türkiye’de tüm şehirlerde özel ders almak isteyen kişi sayısı oldukça fazla. İngilizce özel ders alabileceğiniz üniversite öğrencileri bulabileceğiniz gibi, işinde tecrübeli eğitimcilerden de özel ders alabilmektesiniz. Hatta artık özel derslerin çoğu hem öğrenen hem de öğretmen için konforlu olduğu için online ortamda tercih ediliyor. İngilizce özel ders online alabileceğiniz için bulunduğunuz il ile sınırlı kalmak zorunda da kalmıyor, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en köklü kurumlarından ya da eğitimcilerinden özel ders alabiliyorsunuz.

Özel ders araştırması yapılırken hemen hemen herkesin aklına takılan bir soru var; özel ders fiyatları nedir? Öğretmenler genellikle saatlik ders verdiği için, ödemeleri de saatlik ücret şeklinde belirlenmektedir. Bu sorunun cevabının çok kolay olmadığını söyleyelim öncelikle. Özel ders öğretmeni olarak ortalamanın çok üzerinde fiyat belirlemek istemezsiniz çünkü öğrencilerinizi kaybetmek istemezsiniz. Çok düşük bir fiyat da vermek işinize gelmez çünkü bir gelir elde etmek istersiniz.
Bu yüzden İngilizce özel ders fiyatları belirlenirken ele alınacak bazı kriterler hakkında bilgi vereceğiz.
Özel ders fiyatlarını etkileyen belirli faktörler bulunmakta.

Öğretmen ya da öğrenci olun fark etmez, özel dersin fiyatını belirleyen faktörleri bilmenizde fayda var.

Özel derslerin fiyatlarını belirleyen faktörler neler?

  • Dersin türü

Burada söz konusu dersimiz İngilizce olduğu için İngilizce üzerinden örneklemeye devam edeceğiz. Özel ders veren öğretmen eğer sadece ve sadece o ders alanında ders veriyorsa, yani örneğin sadece İngilizce dersleri veriyorsa, bu fiyatı arttıran bir unsur olarak karşımıza çıkmakta. Başka bir örnek verecek olursak; üniversitede İngilizce mühendislik okumuş olan ve İngilizcesine güvenen bir özel ders öğretmeni hem mühendislik dersleri hem matematik hem de İngilizce özel ders vermek isteyebilir. Fakat burada kişinin asıl mezuniyet alanı olan mühendislik dersleri ya da matematikten yüksek fiyat bekleyebilecekken, İngilizce özel dersleri için aynı derecede yüksek fiyat beklemek doğru olmayacaktır.
Dolayısıyla eğitmenin mezun olduğu bölüm ve becerileri fiyatta önemli hale gelmiş oluyor.

  • Tecrübe (Deneyim)

Özel ders fiyatlarını etkileyen ikinci değişkenin de tecrübe olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tecrübeden kastımız ise öğretmenin hem öğretmenlik tecrübesi hem de alanında ne kadar eğitim almış olduğunun yani eğitiminin tecrübesi diyebiliriz. Yüksek lisans yapmış bir özel ders öğretmeninin vereceği fiyatla lisans mezunu bir öğretmenin vereceği fiyatın aynı olması beklenemez elbette. Tecrübe arttıkça, öğrencilerin de özel ders için kendi İngilizce bilgilerine yapacakları yatırım ve dolayısıyla ödeyecekleri fiyat da artacaktır. Bir öğretmenin öğretme konusunda ne kadar fazla tecrübesi varsa, sınıf ortamında ya da ders ortamında o kadar kendine güvenli ve o kadar rahat olacaktır.

Tecrübeden kastımız elbette illa beş ya da on yıl olmak zorunda değil elbette. Eğer öğretmen gerçekten işini tutkuyla yapıyorsa, İngilizce öğretmek ile ilgili alanına hakimse ve ne yapması gerektiğini biliyorsa ve dersler esnasında öğrencisiyle aynı zamanda keyifli vakit geçirebiliyorsa bu unsurlar da tecrübeye eş değer sayılabilmektedir.
İngilizce özel ders almadan önce referanslarını inceleyip, öğretmen tecrübeli olsun ya da olmasın işini iyi yapıyor mu incelenebilir.

Tecrübe bu kadar önemliyken, İngilizce özel ders öğretmeni olarak mütevazi başlangıçlar yapmanız sizi aşağı çekebilir ve buna izin vermemeniz gereklidir. Bir yerlerden başlamalısınız. Eğer ilk öğretme tecrübeniz olacaksa, gerçekçi bir fiyat belirleyebilir ve öğrencilerinize sunabileceğiniz şeyler hakkında açık olabilirsiniz.

  • Seviye

Özel ders vereceğiniz İngilizce seviyesi de özel ders fiyatlarını belirleyen bir başka etken olarak karşımıza çıkıyor. Üniversite seviyesinde alacağınız İngilizce özel dersle, okul ödevlerine yardımcı olması için alacağınız bir İngilizce özel dersin fiyatının aynı olmasını bekleyemezsiniz. Sadece yaş değil, dil seviyesi konusunda da durum aynıdır. İleri seviye İngilizce bilen ve geliştirmek isteyen bir öğrenci C1-C2 seviyesinde özel ders almayı talep ederken, dil seviyesi düşük olan bir öğrenci A2-B2 aralığındaki bir seviyede özel ders almak isteyecektir. Haliyle de yüksek seviyede verilen bir İngilizce özel ders, ders öncesinde daha fazla hazırlık gerektireceği için ücretlendirme olarak da daha fazla olacaktır.

  • Hazırlık Süreci

Fiyatı belirleyen bir başka unsur da derse hazırlık amacıyla öğretmenin harcadığı zamandır. Eğer özel dersinizden önce aktiviteler, alıştırmalar hazırlanmışsa bu illaki özel ders fiyatını arttıracaktır. Aktivite ya da pratik yapmadığınız bir İngilizce dersi düşünülemeyeceği için fiyatların da bu oranda diğer derslere nazaran daha yüksek olması kaçınılmazdır. Öğretmenin de ders öncesi yaptığı hazırlıkları da öğrenciye belirtmesi fiyatlandırma açısından önemlidir.

Daha fazla ön hazırlık yapılmış ders, her zaman daha fazla kalite ve verim anlamına gelir. Bu da belirttiğimiz gibi fiyatın artması anlamına gelecektir. Ancak unutulmaması gereken bir nokta da hazırlık süresinin sadece öğretmene bağlı olmadığı. Aynı zamanda anlatılacak konu ve ders, ya da öğrencinin İngilizce seviyesi de bu süreyi etkilemektedir. Bazı konular ve başlıklar diğerlerinden daha az hazırlık gerektirebilmektedir.

  • Şehir

İngilizce özel dersin hangi şehirde verileceği de etkenlerden biridir aslında. Özellikle büyük şehirlerde nüfus fazla olduğu ve iş bulmak belirli özellikleri gerektirdiği için insanlar kendilerine bir artı katabilmek için en kısa zamanda en iyi sonucu alabilecekleri özel derslere yönelmek istemekteler. Bu talepteki artış da fiyatlara yansımakta ve daha yüksek fiyatlarda özel ders verilebilmektedir. Bu ayrımın çok sağlıklı olduğunu ya da öğretmenin eğitim ve tecrübe geçmişi ile ilgili olduğunu söyleyemeyiz. Fakat gerçek şu ki, küçük şehirlerde ya da kalabalık olmayan semtlerde daha uygun fiyatlı İngilizce özel ders verilebilmektedir.

Tüm bu sürecin sonunda yapılması gereken nedir peki? Öğretmenlerin, öğretmeye olan tutkularından ve yeteneklerinden emin olarak yola çıkmaları gerekmekte. Öğrencilerin ise detaylıca araştırma yaparak kendileri için en iyi öğretmeni bulmaları beklenmekte. Uzun yıllarca edinilen tecrübeler ya da havalı bir unvan ne yazık ki öğretme hevesi ve tutkusu eksikse bir işe yaramayabiliyor.

  • Tavsiyeler

İngilizce özel ders fiyatları hakkında kısaca bilgi vermeden önce size bazı tavsiyelerimiz olacak. Öncelikle pazar araştırması yapmanız gerekiyor. Online da olsa yüz yüze de olsa özel dersiniz için bir fiyat belirlemek zorundasınız ve bu fiyatı belirlemeden önce de piyasadaki genel havadan ve ders ücretlerinden haberdar olmalısınız. Biraz araştırma yapın, diğer öğretmenlerin dersleri için belirledikleri fiyatları inceleyin ve tüm bu araştırma sürecinden sonra kendi hizmet fiyatınızı belirleyin. Fakat piyasa fiyatlarını incelerken, kendinize piyasanın çok üzerinde bir fiyat seçmemeye de dikkat edin.

Farklı değişkenleri göz önünde bulundurduğunuz zaman, online İngilizce özel ders vermeyi de göz önünde bulundurabilirsiniz. Çünkü online dersler hem iki ders arasında size zaman kazandıracak hem de yolculuk yaparak öğrencinin evine ya da ders vereceğiniz mekâna gitmeniz gerekmeyeceği için daha fazla para tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Bu zaman ve para tasarrufunu belirlediğiniz fiyattan düşebilirsiniz.

Daha da ötesi, hizmetinizi internet üzerinden online olarak verirseniz, sadece Türkiye’den değil, tüm dünya üzerinden öğrencileriniz olması da kaçınılmaz olacaktır. Sizin belirlediğiniz fiyat diğer ülkelerle örtüşmeyebilmekte. Örneğin Türkiye’deki piyasa koşullarına göre belirlediğiniz bir özel ders saati fiyatı, Dolar ya da Euro kullanan bir ülkede düşük kalabilecektir. Bu yüzden online ders verecekseniz, fiyatlarınızı da ülkelere göre farklı belirlemeniz gerektiğini unutmayın. Bunu yaparken de yine o ülkenin piyasasını araştırmanız gerekecek. Ne piyasanın çok üstünde ne de çok altında fiyat belirlemelisiniz.

İngilizce Özel Ders Fiyatları Nedir?

Yukarıda saydığımız faktörlere bağlı olarak değiştiklerini hatırlatmakla beraber, alım gücü ve asgari ücretin de özel ders fiyatlarının belirlenmesinde etkili olduğunu belirtmek isteriz. Bu şartlar altında öğretmenler bazen iki ya da üç kişilik gruplara özel ders verebildiği gibi bazen de bire bir öğrencilere ders verebilmekteler.
İngilizce özel ders fiyatları da yaklaşık 200-250 TL civarında değişkenlik gösterebilmekte. Fakat dediğimiz gibi bu fiyat ortalama olarak hesaplanmış piyasa fiyatıdır ve bu fiyatın altına ya da üstüne çıkılabilmektedir. Burada da size verdiğimiz kriterler devreye girmektedir.
Özel ders öğretmenleri genellikle farklı gruplar için farklı fiyatlar belirleyebilirler. Bu sizi şaşırtmasın çünkü öğretilecek seviyeden tutun da öğrencinin yaşı dahi fiyatta değişikliklere yol açmaktadır. Bazen saatlik ücret yerine haftalık ya da aylık ücretlerini belirten öğretmenlerle de karşılaşabilirsiniz. Bu da öğrencileri daha uzun süreli özel ders almaya teşvik eden yollardan bir diğeri aslında.
Örneğin bir süredir ders verdiğiniz bir öğrenciye ya da öğrenci grubuna, özel bir fiyat uygulanabilir. Bu da öğrencinin kalıcılığını sağlayacağı gibi, öğretmenin de tavsiye ile daha fazla öğrenciye ulaşmasına yardımcı olacaktır. Böylece yukardaki örnekte olduğu gibi öğrenciler uzun vadede daha fazla ders paketi satın almış ve öğretmenler de daha düzenli gelir elde etmiş olmuş olacaklardır.

Fakat İngilizce özel ders almak isteyen öğrenciler genelde en düşük fiyattan ders veren öğretmene yönelmekte ve burada farkında olmadan büyük bir hataya düşmekteler. Ders için talep edilen fiyat ne kadar düşükse, öğretmenin harcayacağı ekstra çaba ve materyal de o kadar az olacaktır. Ayrıca düşük fiyat talep eden öğretmenler sebebiyle, aslında normal fiyat talep eden öğretmenlerin fiyatı çok yüksek gibi algılanabiliyor. Bu da farklı bir yazımızda değinebileceğimiz bir konu aslında.

Online İngilizce Özel Ders

İngilizce öğrenirken özel ders almanın öğrenci açısından çok daha kolay ve erişilebilir bir yolu daha var; online İngilizce özel ders. Modern teknolojiyle içli dışlıysanız, İngilizcenizi geliştirmek için farklı yollar arayışındaysanız, vakit probleminiz varsa online İngilizce özel ders aslında tam da tercih edebileceğiniz türde bir yatırım.

Online İngilizce dersleri, adından da anlaşılacağı gibi, İngilizceyi internet üzerinden iletişim kuracağınız bir eğitmen aracılığı ile öğrenmeniz anlamına geliyor. Gerçek zamanlı bir platformda, yetenekli ve tecrübeli eğitmenler eşliğinde herhangi bir okul ya da kursa gitmeniz gerekmeden, evden, kafeden, interneti olan her yerden gönül rahatlığı ile İngilizce öğrenebilirsiniz.

Tek ihtiyacınız olan şey ise bahsettiğimiz gibi iyi bir internet bağlantısı ve elbette internete bağlanıp dersinizi alabileceğiniz bir bilgisayar ya da akıllı telefon. Düzenli olarak derslerinizi alacak ve büyük ihtimalle de aldığınız ders saatleri dışında yapmanız için öğretmeniniz size ödevler verecektir. Biz de yazımızın bu kısmında online İngilizce dersleri için size bazı tavsiyelerde bulunacağız.

Online İngilizce Özel Ders Hakkında Soru – Cevap

  • Online İngilizce Dersleri Nasıl İşler?

Farklı kurum ya da öğretmenler derslerin işleyişleri konusunda da değişiklik gösterebilmektedirler. Eğer dersi aldığınız kaynak ya da öğretmen güvenilir ise, metotlar değişse de sonuç her zaman aynıdır: İngilizce öğrenirsiniz. Kelime bilginiz gelişir, dil bilgisi pratiği yapma şansı elde edersiniz, kendinize olan güveniniz artar, cümlelerinizi nasıl yapılandıracağınıza karar verirsiniz ve daha niceleri…

  • Sınıflarda Kaç Kişi Olur?

Online İngilizce dersleri bire bir özel ders olarak alabileceğiniz gibi, grup dersleri alabileceğiniz online dersler de mevcut. Bire bir dersler daha özelleştirilmiş, kişiselleştirilmiş ve ram da sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda hedefler belirlemiş derslerdir. Grup derslerinde ise diğer öğrencilerle tanışıp vakit geçirme fırsatı bulursunuz ve ayrıca grup aktiviteleri için de fırsatınız olmuş olur.

  • Nasıl Öğrenirim?

Online dersler için farklı platformlar kullanılabilmekte. Örneğin pek çok firma ya da öğretmen, Skype ya da benzer iletişim uygulamaları üzerinden derslerini sunmayı teklif ediyor. Bazı öğrenciler ise bu yöntemde yeterli etkileşim şansları olmadığından endişe ediyor. Fakat bu bire bir dersler için bile doğru değil çünkü öğretmeninizi görebiliyor ve duyabiliyor oluyorsunuz.

Mesaj gönderebileceğiniz kısım ise sınıfta kullandığımız tahta olarak kullanılabiliyor aslında. Buradan öğretmeninizin sorularına yazarak cevap da verebilirsiniz ve böylece yazım yanlışlarınız da kontrol edilebilir hale gelir. Bunun dışında bu tip kısımlarda aynı zamanda dosya ve hatta ekran görüntüsü bile gönderilebiliyor. Böylece sese ek olarak görsellerden de öğrenirken yardım alabiliyorsunuz.

Bazı şirketler ise kendilerinin geliştirdiği özel uygulama ya da platformlar kullanıyorlar. Bu uygulamalar da genellikle tüm özelliklere sahip oluyor. Yani görsel gönderebiliyor, görüntülü görüşebiliyor, ses ve dosya iletebiliyorsunuz. Yine Skype örneğinde olduğu gibi mesaj yazıp gönderebileceğiniz ya da beyaz tahta olarak kullanabileceğiniz yazım panosu da mevcut olabiliyor. Hatta bunlara ek olarak dosyalarda yazan yazıların altını ya da üstünü çizebiliyor ve vurgu yapabiliyorsunuz.

Ayrıca bazı online dil okulları da online İngilizce öğrenmeye farklı bir soluk getiriyor ve sana gerçeklik deneyimi ile size İngilizce öğrenmeyi vadediyorlar. Her öğrencinin kendine ait bir avatarı (bilgisayar tabanlı oluşturulmuş ve sizi temsil eden bir karakter) bulunuyor ve bu avatar sayesinde diğer kişiler de sizi görebiliyor. Bu sanal gerçeklik ortamında dilediğiniz gibi yürüyebiliyorsunuz. Bu platformun, online ortamda gerçekliğe en yakın deneyimi sunacağına emin olabilirsiniz.
Aslında, bu normal bir sınıf ortamından çok daha etkileşimli bir yol, emin olabilirsiniz. Sanal mağazaları, hastaneleri, dükkanları ya da havaalanlarını ziyaret edebiliyor, tüm bu elementleri kullanarak gerçek hayat durumlarını pratik edebiliyorsunuz.

  • Ne Zaman Ders Alırım?

Yine bir önceki soruya verdiğimiz açıklamada olduğu gibi, farklı şirketler farklı uygulamalar kullanıyor. Örneğin bazı öğretmenlerle, onların belirlediği programa uyum sağlayıp, sabit ders saatleri ve günlerinde derslerinizi alırsınız. Bazı durumlarda ise, siz derslere katılabileceğiniz gün ve saatleri verirsiniz ve o saatlerde uygun olan öğretmenlerden herhangi biri dersinize girebilir. Buradaki amaç her öğrencinin zamanını ayarlayabilmesi ve derslerden diğerleri gibi eşit fırsatlarda faydalanabilmesi.

  • Öğretmenim Nereli Olacak?

Online İngilizce özel ders öğretmenleri dünyanın herhangi bir yerinden olabilir. Pek çok online okul size ana dili İngilizce olan öğretmenlerden ders alma şansı sunarlar ve bu öğretmenler genellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Güney Afrika, Avustralya ya da Yeni Zelanda gibi ülkelerden olurlar. Birçok online dil okulu öğrencilere kendi ülkelerinden olan bir özel ders öğretmeni ile çalışma fırsatı sunar. Bu başlangıç seviyesindeki öğrenciler için daha uygun bir seçenektir çünkü dil seviyeleri bazı durumlarda kendi ana dillerinde açıklama gerektirebilmektedir.

  • Kitabım Olacak Mı?

Çevrimiçi derslerde çeşitli kaynaklar kullanılmaktadır. Bazı şirketler öğrencilere üzerinde çalışacakları elektronik bir ders kitabı verir. Diğerleri her bir öğrenci için kurslar oluşturur veya kişiselleştirir ve çok çeşitli materyaller kullanır.

  • Web Kamerası Kullanmak Zorunda Mıyım?

Web kamerası kullanmak sizi tedirgin ediyorsa ve kendinizi rahat hissetmiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Genellikle istediğiniz zaman kapatma seçeneğiniz vardır. Başka bir seçenek de öğrencilerle web kamerası kullanmayan bir kurumdan özel ders almak olabilir.

  • Ne Tür Bir Ders Seçeceğimi Nereden Bileceğim?

Hemen hemen her online özel ders öğretmeni ya da online özel ders hizmeti veren kurum öğrencilere deneme dersi şansı tanıyor. Bu deneme dersleri bazen ücretsiz bazen de ücrete tabi oluyor. Fakat bu ücret de küçük bir miktar oluyor. Birkaç farklı kaynaktan örnek online ders deneyebilir ve sizin için en uygun olan hangisi ise onda karar kılabilirsiniz.

  • Ücretsiz Online Dersler şeklinde reklamlar görüyorum. Bunlar gerçekten de işe yarıyor mu?

Ücretsiz online İngilizce derslerinin çoğu canlı bir öğretmene ait değildir. Bunlar genellikle e-postayla gönderilen derslerdir ve istediğiniz zaman izleyebileceğiniz videolarla istediğiniz zaman yapabileceğiniz alıştırmalardan oluşmaktadır.

Bu gibi hazır dersler, İngilizcenizi yenilemek, dilbilgisi ve dinleme becerilerini geliştirmek için mükemmel bir ek araç olabilir. Yine de çoğu zaman geri bildirim veya düzeltme yoktur; bir öğretmenle yapılan ders yerine geçmeleri mümkün değildir.

İnternette o kadar çok seçenek var ki, incelediğiniz zaman kendinize uygun olan seçeneği bulmanız çok da zor değil aslında.

  • Online İngilizce Özel Ders Almak İçin Neye İhtiyacım Var?

İhtiyacınız olan birkaç temel araç gereç var öncelikle.

İnternet Bağlantısı

İlk olarak düzgün çalışan ve iyi bir internet bağlantısı edinmeniz gerekiyor. Pek çok şirket, Wi-Fi yerine kablolu internet kullanıyor bu da daha iyi bağlantı sağlıyor. Kablolu bağlantı yaşayabileceğiniz teknik sorunları minimuma indiriyor. Yine de sadece Wi-Fi bağlantı şansınız varsa önemli değil, bağlantınızın kuvvetli olması yeterli.

Bilgisayar

Pek çok öğrenci daha iyi bir ders deneyimi için masaüstü bilgisayar, laptop ya da notebook bilgisayar kullanıyor. Bazı öğrenciler ise tablet PC, iPad ya da akıllı telefon kullanarak derslerini alıyorlar.
Fakat bizim önerimiz mümkünse mobil cihazlar yerine bilgisayar kullanmanız yönünde olacak. Bilgisayarlarda görüntü ve ses kalitesi çok daha iyidir. Bunun dışında bilgisayarlarda daha hızlı işlem yapabilirsiniz ve ekran da büyüktür. Dolayısıyla daha çok verim alabilirsiniz.

Kulaklık Seti

İyi kalitede bir kulaklık seti kullanmanızı öneriyoruz. Kulaklık setleri iki ayrı ekipmandan oluşurlar; mikrofon ve kulaklık. Kulaklığınızı bilgisayarınıza takarak kullanıyorsunuz elbette. Kulaklık kullanarak dış seslerin tümünü dışarda bırakabilir ve sadece dersinize odaklanabilirsiniz. Kaliteli bir mikrofon kullanmanız da sesinizin daha net karşı tarafa iletilmesine yardımcı olur ve öğretmeniniz ya da varsa sınıf arkadaşlarınız sizi rahatlıkla duyabilir.

Web Kamerası

Derslerinize online bağlanacaksanız, düzgün çalışan bir web kamerasına ihtiyacınız olacak. Çoğu laptop web kameralı üretiliyor fakat yine de web kameranız yoksa ya da düzgün çalışmıyorsa bir tane alıp bilgisayarınıza takarak kullanabilirsiniz.

Yazılım

Online derslerde kullanılacak program ya da uygulama neyse bunları edinmeniz gerekiyor.

Online İngilizce Özel Ders Avantajları

Özel İngilizce dersleri online almanın birçok farklı avantajı mevcut.

Belirli bir saatte belirli bir yerde olma zorunluluğunuz yoktur. Dersinizi almak için tek ihtiyacınız olan şey çevrimiçi olmaktır. Online derslerinizi evden, bir arkadaşınızın evinden, işten ve hatta gürültüsüz ve müsait bir kafeden bile alabilirsiniz.
Trafikte takılma ya da otobüsü kaçırma gibi talihsizliklere maruz kalmazsınız. Hatta öyle ki, yolculuktan tasarruf edeceğiniz vakitle, online dersleriniz için blog ya da İngilizce haber siteleri gibi ek kaynak araması yapabilirsiniz.

Esneklik

Online ders alırken dünyanın herhangi bir yerinden bir öğretmenden ders alabilirsiniz. Bu sebeple de saat konusunda sorun yaşamazsınız. Eğer sabahın erken saatlerinde, işinize gitmeden önce, öğle molanızda, işten eve vardığınızda, hafta sonları ya da gecenin bir yarısında ders almak isterseniz, mutlaka dünyanın bir yerlerinde online ders alabileceğiniz bir öğretmen olacaktır.
Kursların sizin için belirlediği saatlere ya da etrafınızdaki bir özel ders öğretmenin programına uyma zorunluluğunuz, online özel ders ile ortadan kalkmış oluyor.

Fazla Öğretmen Sayısı

Binlerce online İngilizce özel ders öğretmeni bulmanız mümkün. Bu da demek oluyor ki size en uygun öğretmeni rahatlıkla bulabilirsiniz. Örneğin hukuk ve finans alanında iş İngilizcesi öğreten, futbolla ilgilenen Avustralyalı bir öğretmen bile isterseniz bulabilirsiniz!

Bulunduğunuz şehir ya da ilçe ile sınırlı kalmak zorunda olmazsınız.

Online İngilizce Özel Ders Dezavantajları

Online İngilizce öğrenmenin çok fazla olmasa da dezavantajları da mevcuttur.

Teknik Sorunların Artma İhtimali

Sizin veya öğretmeninizin elektrik kesintisi veya internet bağlantısı olmaması ihtimali her zaman vardır. Bilgisayarınız (veya öğretmenlerin bilgisayarı) bozulabilir. E-postalar kaybolabilir veya gecikebilir. Çevrimiçi derslerde yanlış gidebilecek şeyler, bir sınıftaki geleneksel öğrenme yöntemlerinden daha fazladır.

Bilgisayarlarda İyi Olmalısınız

Çoğu sağlayıcı teknolojiyi öğrenciler için kolay tutmaya çalışsa da iyi bir bilgisayar bilgisine ihtiyacınız vardır. Bu, bazı öğrenciler için İngilizce öğrenmenin önüne geçebilir.

“Gerçek Hayat” İletişimi Azdır

Diğer insanlarla çalışmaktan ve derslerden önce veya sonra birlikte sosyalleşmekten hoşlanıyorsanız, çevrimiçi dersler biraz garip gelebilir. Aralar sırasında sınıf arkadaşlarıyla bir kahve içmek ya da dersin dışında birlikte çalışmak için toplanma şansı yoktur.

Elbette, çevrimiçi grup dersleriniz varsa, örneğin sınıflarınız dışında Skype’ta sınıf arkadaşlarınızla her zaman sohbet etmeyi ayarlayabilirsiniz; ancak bu elbette yüz yüze yapılan buluşmalarla aynı değildir.

Çevrimiçi ders aldığınızda sosyalleşmek için çok fazla fırsatınız olmayabilir. Online öğrenmenin sizin için iyi olup olmayacağına karar vermeden önce avantajları ve dezavantajları dikkatlice düşünmeniz gerekir.

Online İngilizce Öğrenmek Size Göre Mi?

Bilgisayarlarda iyiyseniz, bağımsız çalışmak gibi ve öğrenmek için motive iseniz, online dersler sizin için mükemmel olabilir. Dünyanın dört bir yanından gelen sınıf arkadaşlarıyla çalışmak düşüncesinden hoşlanıyorsanız, online grup dersleri sizin için ideal olabilir.

Ancak, yüz yüze iletişimi tercih ediyorsanız, bilgisayar kullanmaktan emin değilseniz ve programlanmış bir rutine sahip olmaktan hoşlanıyorsanız (eğitim almak için belirli bir yere gideceğinizi bilmek gibi), online dersler sizde işe yaramayabilir.

Bazı öğrenciler online derslerin geleneksel dersler kadar etkili olmadığını düşünüyor. Siz de bunlardan biriyseniz, düşüncelerinizde çok da boğulmaya gerek yok. Size önerimiz kendi düzenli derslerle veya bir öğretmenle bire bir derslere devam etmeniz olacaktır.

Online İngilizce derslerinin size uygun olduğuna karar verdiyseniz, şimdi en iyi kaynağı bulmanız gerekiyor.

Online İngilizce Özel Ders Sağlayıcıları Bulmak

İnternette yüzlerce online İngilizce şirketi var. Bir arama motoruna “Online İngilizce dersleri” yazarsanız, büyük olasılıkla çok sayıda sonuç sizi şaşırtacaktır.

Diğer insanlarla konuşmak, tavsiye almak da online İngilizce derslerinden haberdar olmanın iyi bir yoludur aslında. Arkadaşlarınızın, ailenizin ve iş arkadaşlarınızın sizinle paylaşmak için bazı deneyimleri olabilir. Bazı şirketleri tavsiye edebilirler.

Online forumlarda öğrencilerin öğrenme deneyimleri hakkında konuştukları çok şey var. Yalnızca çevrimiçi derslerden bahseden özel forumlar bulabilirsiniz.

Sizin işinizi kolaylaştırmak için, online İngilizce özel ders hizmeti sunan bazı yabancı kaynakları derledik:

iTutorGroup

TutorGroup, dünyanın en büyük İngilizce öğretim sağlayıcılarından biridir ve hem yetişkinler hem de çocuklar için harika programlara sahiptir. TutorGroup aslında ana şirkettir ve daha küçük şirketlere ayrılmıştır: vipabc, TutorABC, vipabcJr ve TutorABCJr. Ayrıca Mandarin Çincesi öğreten bir şubesi bile var bu arkadaşların.

Vipabc’ı denemek istiyorsanız ücretsiz deneme dersi alabilirsiniz. Şirket ağırlıklı olarak Çin ve Asya’nın diğer bölgelerindeki öğrencileri hedefliyor. Bire bir dersler veya grup dersleri arasından ve çeşitli profesyonel İngilizce öğretmenleri arasından seçim yapabilirsiniz. Kameradan çekinmenize de gerek yok. Derslerde pek çok alternatif var. Görüntüsüz seçeneği tercih ederseniz, siz öğretmeninizi kameradan izleyebilirsiniz fakat kendisi sizi görmeyip sadece sesinizi duyabilir.
Özel derslerde ve öğretmeninizin hazırladığı derslerde kendi materyallerinizi kullanmakta özgürsünüz. Bu yüzden özgeçmişinizin kontrol edilmesini istiyorsanız, bir raporun üzerinden geçmek, bir deneme veya benzeri bir şeyle ilgili tavsiye almak istiyorsanız, işte size şans.

Grup dersleri, herkesin sınıftan en iyi şekilde yararlanabilmesi için tüm öğrencilerin benzer seviyede olacağı şekilde düzenleniyor. En fazla beş öğrenci ile çalışıyorsunuz ve her öğrencinin yeterli konuşma süresi oluyor.

Modern, ilginç ve bazen tartışmaya açık konular hakkında konuşabileceğiniz VIP oturumları da var, bu yüzden canlı bir tartışmaya hazır olun! Her daim ders bulabiliyorsunuz. vipabcJr aynı yaklaşımı benimsiyor, ancak çocuklar ve genç öğrenciler için verilen bir hizmet.

TutorABC, Tayvan’daki öğrencilere yönelik. Sınıflar günün her saatinde açık ve öğretmen mevcut, bu yüzden sabahın erken saatlerinde bir ders, gece geç saatlerde bir ders ya da öğle saatinizde hızlı bir ders istiyorsanız, programınızı size uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Hayatın her kesiminden birçok farklı öğretmen var ve bu öğretmenlerin hepsi anadili İngilizce olan kişiler. Kişiselleştirilmiş özel dersler ve iyi yapılandırılmış grup dersleri arasında seçim yapabilirsiniz. Grup dersindeki öğrenciler de benzer seviyede. Belirli bir konuya odaklanan Özel Oturumlar da var. TutorABCJr da aynı şekilde çalışıyor, ancak hedef kitlesinin çocuklar olduğunu söylememizde fayda var.

Englishtown Online İngilizce Özel Dersleri

EF Englishtown bir başka büyük uluslararası kaynak. Tüm dünyada düzenli dil merkezlerinin yanı sıra eğlenceli ve etkileşimli online dersleri mevcut. Öğrenciler ve öğretmenler dünyanın her yerinden olabiliyor. Dersler günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü devam ediyor.

Bu öğrenme yönteminin size uygun olup olmadığına karar vermeden önce düşük maliyetli bir tanıtım dersine kaydolabilirsiniz. Öğretmenlerin hepsi anadili İngilizce olan kişiler ve farklı ülkelerden gelmekteler. Şirket tüm öğretmenler için kapsamlı eğitim sunuyor ve böylece tüm öğretmenlerin işini iyi yaptığına ve sizin için en doğru yöntemi izlediğine emin olabilirsiniz!

Havacılık (uçaklar ve uçuş), petrol ve gaz ve finans alanları gibi belirli bölümlerdeki iş İngilizcesi dersleri sadece bu alanlarda deneyim sahibi uzman öğretmenler tarafından verilmektedir.

Öğrenciler uygun seviyelerde test edilir ve seviyeleri tespit edilir. Daha sonra seviyenizdeki derslere erişebilirsiniz, bu da kullanılacak aktivitelerin ya da materyallerin yeterince zorlayıcı olmasını sağlar, ancak elbette sorular arasında tamamen kaybolmanıza yol açacak kadar da zor değil diyebiliriz.

Grup sınıfları, Adobe sınıfında PowerPoint sunuları kullanır. Bire bir derslerle hangi konuyu çalışacağınızı seçebilirsiniz ve öğretmeniniz gerekli materyalleri yükler.

Alternatif olarak, bireysel dersiniz sırasında konuşmak ve pratik yapmak için tamamen farklı bir şey seçebilirsiniz. Öğretmeninizi web kamerası aracılığıyla görebileceğiniz video dersleri de yapabilirsiniz.

EF Englishtown, genel İngilizcenizi geliştirmek, iş İngilizcenizi genişletmek, önemli bir sınavdan geçerli puanı almak, bir iş başvurusu için mülakata hazırlanmak, bir seyahat planlamak ve seyahatle ilgili İngilizceye odaklanmak istiyorsanız ya da tamamen kendinizi geliştirmek istiyorsanız tam size göre.

Her dersin sonunda yazılı olarak yapıcı geri bildirim alırsınız. Geri bildirimde, iyileştirmeniz gereken şeylerin yanı sıra iyi tamamladığınız alanlar da listelenir. Ayrıca bir öğretmen tarafından değerlendirilecek olan yazılı alıştırmaları da tamamlayabilirsiniz.

Kendi kendine çalışma için dilbilgisi incelemeleri, podcast’ler ve telaffuz alıştırmaları da dahil olmak üzere çok çeşitli materyaller bulunmaktadır.

English Study Online

English Study Online, çok çeşitli ülkelerden öğretmenlerle dünya çapında bir öğrenci veri tabanına sahiptir. Tüm öğretmenler kalifiye seçilir ve tümünün ana dili İngilizcedir. Online dersler bire birdir, yani kursunuz ihtiyaçlarınızı ve gereksinimlerinizi karşılamak için gerçekten esnek olabilir. Tamamen size yönelik hazırlanan ders içerikleri ve ders saatleri bulunur.

Genel İngilizce, iş İngilizcesi ve sınav hazırlığına odaklanmayı seçebilirsiniz. Önceden kaydedilmiş sınıflara ve çok sayıda ekstra malzemeye erişebilmeniz için de üyeliğinizi yükseltme seçeneği vardır. Bunun için ekstra ücret ödemeniz gerekecektir.

English Study Online üzerinden alacağınız özel derslerde öğretmeniniz her şeyi ilginç tutmak için farklı materyaller kullanacaktır. Ayrıca, yeni konuları ve alanları pratik etmek ve güçlendirmek için size ödev verilecektir. Günün herhangi bir saatinde (veya gecesinde!) ve herhangi bir günde bir ders rezervasyonu yapabilirsiniz. İndirilecek bir yazılıma ihtiyacınız yok, tek ihtiyacınız olan bilgisayarınız, bir kulaklıklı mikrofon seti ve düzgün bir internet bağlantısı!

Kaplan International

Kaplan International, birçok ülkede geleneksel sınıflar sunan büyük bir Amerikan şirketidir. Ayrıca dünyanın her yerinden gelen öğrenciler için online İngilizce dersleri de verilmektedir. Sınıflar Second Life’ta, sanal bir dünyada oluşturulmuştur. Bu, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi öğretmenleriniz ve diğer öğrencilerle iletişim kurabileceğiniz anlamına gelir. Burada gerçekten de öğrenmenin farklı bir boyutu ile tanışabilirsiniz.

Sanal gerçeklikle oluşturulmuş sınıflarda dolaşabilir, bu sanal dünyanın diğer kısımlarını inceleyebilir ve pratik İngilizce becerileri edinebilirsiniz. Alışveriş yaparken en iyi pazarlığı hangi cümleleri kullanarak yapabileceğinizi bilmek ister misiniz? O zaman bu sanal gerçeklikteki sanal mağazalardan birine girebilirsiniz! Yemek siparişinde sorun mu yaşıyorsunuz? Restoranlardan birinde sanal bir sandalye çekin ve kendinize sanal bir yemek siparişi verin! Sadece konuşmanın yanı sıra görsellerle de öğrenebileceğiniz birçok farklı alan var.

Gerçek zamanlı iletişim kurup, eğlenceli ve faydalı role play alıştırmalarına katılıp, öğretmenlerinizden geri bildirim alın ve diğer öğrencilerden de bir şeyler öğrenebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, kendilerinden ücretsiz broşür isteyebiliyorsunuz.

Englex

Merkezi Rusya’da bulunan Englex, çoğunlukla Rus öğrenciler için. Sınıflar Skype üzerinden bire bir şeklinde oluşturuluyor ve çoğu öğrenci belirli bir öğretmenle bir program belirliyor. Bu nedenle, ne zaman dersiniz olduğunu biliyorsunuz. Her dersi ayrı ayrı seçtiğiniz esnek bir programa sahip olmak da mümkün. Elbette isterseniz öğretmeninizi de değiştirebilirsiniz.

Bir öğretmenle çalışmayı seçmeden önce kendisinden ücretsiz deneme dersi alabilirsiniz. Anadili İngilizce olan öğretmenlere ek olarak, bazı Rus İngilizce öğretmenleri de bulunuyor. Rus İngilizce öğretmenleri, biraz daha yardıma ihtiyaç duyan Rus başlangıç öğrencileri için mükemmel bir tercih olabiliyor.

Genel ve iş İngilizcesi kursları mevcut ve seviyenize uygun bir çalışma kitabı ve öğrenci kitabı alıyorsunuz. Öğretmeniniz derslerde bu kitabı ve ek materyalleri kullanıyor.

Ayrıca, materyallerin sizin için seçildiği özel bir ders paketi de seçebiliyorsunuz. Bu paketler hukuk, tıp ve mühendislik alanları gibi belirli bir işe veya sektöre odaklanan kursları içermekte. Farklı sınavlara ve IELTS ve TOEIC gibi İngilizce dil yeterlilik sınavlarına ve ayrıca iş başvuruları için mülakatlara hazırlanmak için dersler de alabiliyorsunuz.

Öğretmenler web kameralarını kullanıyorlar, ancak sizin kamera kullanıp kullanmayacağınız kararı yine size bırakılıyor.

Open English

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Open English üzerinden, İngilizceyi nitelikli Amerikalı öğretmenlerle öğrenebilirsiniz. Gündüz ve gece canlı grup dersleri mevcut. Sizinle benzer seviyede olan öğrencilerle küçük gruplar halinde çalışabilmektesiniz.

Gerçek bir sınıfta yaptığınız gibi öğretmeninizle ve sınıf arkadaşlarınızla etkileşimde bulunabilirsiniz. Kurslar başlangıç seviyesinden ve advanced seviyeden itibaren oluşuyor. Daha detaylı bilgi almak ve seçeneklerinizi incelemek isterseniz de yardımsever çalışanları size bilgi verebiliyor.

Avatar Languages

Avatar Languages de özel ders alabileceğiniz bir platform. Dersler, Skype ve Second Life dahil olmak üzere çeşitli programlarla gerçekleştiriliyor. Google Drive gibi programlar da dosya paylaşmak için kullanılıyor.

Programınıza göre tam esnekliğe sahip olabiliyorsunuz ve tüm öğretmenler yetenekli, profesyonel ve anadili İngilizce olan kişilerden oluşuyor. Ödeme sistemi ise daha fazla esneklik barındırıyor, çünkü belirli bir sayıda ders için değil, toplam süre için ödeme yapıyorsunuz. Daha sonra bu zamanı istediğiniz gibi bölebiliyorsunuz. İster 30 dakika, ister bir saat veya daha uzun süre kullanmak isteyin, tamamen size kalmış.

Amaç, çok çeşitli materyalleri kullanmak ve sınıfları olabildiğince pratik ve kullanışlı hale getirmek, bu yüzden bir gün haberleri okuyup güncel olaylar hakkında konuşuyor ve ardından başka bir gün Google Haritalar’a bakıp yol tarifi verebiliyorsunuz! Daha fazla aktivite ve pratik için size ödev veriliyor ve hatta çeşitli çevrimiçi yerlere bir öğretmenle sanal bir saha gezisine bile çıkabiliyorsunuz!

Diğer öğrencilerle etkileşim kurmak ve gayri resmi bir ortamda İngilizce pratiği yapmak istiyorsanız, Second Life’ta buluşmayı ya da grubunuzla Skype sohbeti etmeyi deneyebilirsiniz. Ücretsiz bir demo dersi de sunuluyor.

Live English

Fransa merkezli, Live English’te öğrencilerin çoğu Avrupa ülkelerinden geliyor. Çeşitli ülkelerden anadili İngilizce olan kişilerle Skype veya telefonla ders alabiliyorsunuz. Size uygun bir platform olup olmadığına karar vermek için bir deneme dersi talep edebilir ve sonrasında karar verebilirsiniz. Ayrıca, web sitesinden erişilebilen ücretsiz bir İngilizce dil seviyesi testi de bulunmakta.

Bir paket satın aldıktan sonra, derslerinizi istediğiniz zaman rezerve edebiliyorsunuz. Farklı öğretmenlerle derslere de kaydolma şansınız var. Sitede yer alan tüm öğretmenlerin müsait gün ve saatlerine ulaşabileceğiniz online bir takvime erişiminiz de bulunuyor. İstediğiniz bir tarihi seçiyor ve dersinizi rezerve edebiliyorsunuz.
Genel konuşmanızı ilerletmenizi sağlayacak İngilizce dersleri, iş İngilizcesi, sınav İngilizcesi ve iş görüşmesi hazırlığı gibi farklı kurslar mevcut. Ayrıca profesyonel bir yazma kursu da alabiliyorsunuz.

Dersler birebir işleniyor ve dil hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için mümkün olduğunca kişiselleştiriliyor. Live English, öğrencilerin sınıflarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri için en az orta seviye olmalarını öneriyor. İki dilli öğretmenler Fransızca ve İspanyolca dillerinde de ders verebiliyor.

İtalki

italki dünyanın her yerinden öğrenci ve öğretmenleri birbirine bağlayan bir kaynak. Bu daha çok, öğrencilerin bir öğretmen listesine göz atmalarını sağlayan bir eşleştirme hizmeti gibi düşünülebilir. Fikrinizi netleştirmenize ve karar vermenize yardımcı olması için diğer öğrencilerin farklı öğretmenler için yazdığı yorumları görebiliyorsunuz. Farklı öğretmenlerin size uygun zaman ve günleri bulması için mevcut zaman aralıklarına bakabiliyorsunuz. Sonrasında yapacağınız şey çok basit; bir öğretmen seçerek ve bire bir derslere başlıyorsunuz!

Önceden öğretmenle iletişime geçip onlara öğrenme hedeflerinizin ne olduğunu söylerseniz, isteklerinizi karşılayacak dersler hazırlarlar. Dersler Skype ile yapılıyor. Yazılı çalışmanızı düzelttirmek ve ayrıca dünyanın her yerinden diğer öğrencilerle sohbet etmek de mümkün.

British Study

British Study, Birleşik Krallık’ta geleneksel merkezlere sahip bir kurs merkezi aslında ve dünyanın her yerinden öğrencilere online dersler vermek için genişletilmiş. Online buluşacağınız öğretmenler, dil merkezlerinde çalışan aynı profesyonel ve deneyimli öğretmenler.

Kurslar, dil becerilerinizi pekiştirmenize ve geliştirmenize yardımcı olacak bir yapı izliyor ve diğer öğrencilerle birlikte küçük gruplar halinde İngilizce öğreniyorsunuz. Derslerde Adobe kullanılıyor. Videolar, görüntüler, makaleler ve ses klipleri gibi çok çeşitli materyaller de dersleri zenginleştiriyor. Ayrıca, e-öğrenme sisteminden bir miktar kendi kendine çalışma yapmanız da bekleniyor.

Daha fazla pratik yapmak istiyorsanız özel dersler de mevcut. Bir kursu tamamladığınızda sertifika alıyorsunuz. Üç ana alan arasından seçim yapılabiliyor: genel İngilizce, iş İngilizcesi ve sınava hazırlık. Yetişkin öğrenciler üzerine odaklanan British Study öğrencileri kayıt olmak için en az 16 yaşında olmalı.

Convo Connect

Convo Connect, öğrencileri ve öğretmenleri bir araya getiren oldukça yeni bir hizmet. Öğretmenler sitede bir profil oluşturuyor ve kendi ders saat ücretlerini ve müsait oldukları zaman çizelgelerini belirliyorlar. Öğrenciler daha sonra farklı öğretmenlerin yanı sıra diğer öğrencilerin bıraktığı incelemelere bakabiliyor ve istedikleri öğretmenleri seçebiliyorlar.

Öğretmenlerin kendi ücretlerini belirlemeleri, neredeyse her bütçeye uygun bir öğretmen bulabileceğiniz anlamına geliyor. Ders rezervasyonu yapmak için bir öğretmenin takvimine gidiyorsunuz ve müsait kısımlardan tıklanabilir bir alan seçiyorsunuz. İngilizce öğretmenlerinin hepsi anadili İngilizce olan öğretmenlerden oluşuyor ve her biri dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak çok çeşitli materyaller kullanıyorlar. Derslerde Skype kullanılıyor ve birebir işleniyor.

Unutmayın ki size örnek olarak ilettiğimiz bu kaynakların dışında internet online İngilizce özel ders almak için adeta bir derya deniz. Bu yüzden aramaya inanın ve kendiniz için en uygunu bulmayı deneyin.

En iyi online İngilizce sınıfını bulmanıza yardımcı olacak son bir ipucu: Türkiye’de hizmet veren ve ofisi olan bir kurumu tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Özellikle çok ileri seviyede değilseniz, yöneticilerle Türkçe konuşmak isteyebilirsiniz. Bu da programınızı düzenlemeyi, dersleri ve ödeme yapmayı çok daha kolay hale getirecektir. Ayrıca herhangi bir teknik zorluğun daha hızlı çözülmesine de yardımcı olacaktır.

İngilizce öğrenmenin en iyi yolu belki de sizin için online öğrenme deneyiminden geçiyor, bunu denemeden öğrenemezsiniz!

İngilizce Özel Ders Öğretmeninde Olması Gereken Özellikler

Özel ders tabiri İngilizce dilinde “tutoring” olarak, özel ders veren öğretmen ise “tutor” olarak kullanılır ve çok eski dönemlere dayanan bir uygulamadır. Sözlük tanımı, bir öğretmeni ek, özel veya temel yönerge veren kişi olarak tanımlar. Diğer tanımlarda “tutor”, bir kişiyi koruyan, kollayan veya bakımını üstlenen kişi olarak belirtilir. Kulağa ağır bir sorumluluk gibi geliyor, değil mi? Öyle zaten.

Özel dersin asıl amacı, öğrencilere kendilerini öğrenen olarak tanımaları için yardım etmek ve bağımsız birer öğrenen olmalarını sağlamaktır. Zamanla da dile bir öğretmene ihtiyaç duymayacak derecede hâkim olmuş olacaklardır. Böyle bakınca özel ders öğretmeni kendisini saf dışı etmeye çalışıyor gibi görünse de durum aslında böyle değildir elbette. Özel ders almak isteyen insanların sayısı asla bitmeyecektir.

Elbette akademik bilgi bir özel ders öğretmeninin en önemli araçlarından biridir fakat en önemlisi olmadığını söyleyebiliriz. Araştırmacı Annette Gourgey şöyle der; bir özel dersten öğrencinin alabileceği en büyük fayda belirli bir konuyu ya da dersi öğrenmek değil; nasıl öğrenmesi gerektiğini öğrenmek ve kendisinin öğrenme sürecindeki rolünü tanımaktır; der.

Genel Özellikler

Empati

Gerçekten verimli olmak için, bir öğretmen içerik ve alan bilgisini empati, dürüstlük ve biraz da mizahla birleştirmelidir. Bir özel ders öğretmeni için empati, öğrencilerinin duygusal durumunu, eğilimlerini ve algılarını okuyabiliyor olmaktır. Normalde bildiğimiz anlamda empati; olayları ya da şeyleri, başkalarının kişisel çerçevesinden görmek ve kişilerle bu çerçeve doğrultusunda iletişim kurmaya çalışmaktır.

Özellikle İngilizce özel ders kapsamında düşündüğümüz zaman, özel ders veren öğretmen konuya fazla hakim olduğunda kendini öyle kaptırıyor ki, karşısındaki öğrencinin konuyu kaçırmış olabileceğini ya da kafasının karışabileceğini hesaba katmıyor. Bu durumda özel ders öğretmeninin devreye empatiyi sokması ve kendisi için çok zorlayıcı bir konuyu öğrenmeye çalıştığını hayal etmesi gerekiyor. Öğretmenlerin öğrencileriyle destekleyici bir ilişki yürütebilmeleri için açık ve dürüst olmaları beklenir. Öğrenciler genelde bir yabancıyla akademik problemleri hakkında konuşmaya çekinirler. Eğer öğretmen gerçekten dinlemeye istekli olduğunu öğrenciye hissettirirse öğrenci de kendini açmak için daha hevesli olacak ve problemleri beraber tartışabileceklerdir.

Eğlenceli olmak

Özel derse espri katmak ise öğrenme ortamını gevşetecek ve öğrencinin kendini daha rahat hissetmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca negatif dönüt verirken pozitif bir hava yaratmak için de kullanılabileceğini unutmamakta fayda var.

Sorumluluk Sahibi Olmak

İngilizce özel ders öğretmenleri, mesleklerinin gerektirdiği sorumlulukların bilincince olmalı ve ona göre hareket etmelidirler. Özel ders almak isteyenler genellikle özel ders öğretmeninin pozisyonuna bir saygıyla birlikte gelirler. Önemli olan, öğretmenin kendisine başvuran öğrencisiyle bir uyum yakalamasıdır. Öğrenciyi tanıma metotları bu aşamada hayat kurtarıcı olabilir.

Özel dersin verileceği mekânın, öğrencinin aşina olduğu, soru sormaktan ve danışmaktan çekinmeyeceği bir ortam olması gerekiyor. Bilgi alışverişinin hem öğretmen hem de öğrenci için saygı çerçevesinde ve güven sağlayan bir şekilde gerçekleşmesi de oldukça önem arz ediyor. Her iki tarafın da gerekli koşulları ve bu güven veren ortamı sağlamak adına etik kurallarına uygun davranması beklenir. İngilizce özel ders öğretmeni, ancak artık öğrenci ona ihtiyaç duymamaya başladıysa başarılı olmuş demektir. Öğrencinin başvurduğu zamandaki amacı sadece sınıfı geçmek ya da bir sınavı vermek bile olsa, özel ders öğretmeni hayat boyu öğrenme dediğimiz kavramın ayırdına vardıysa ve kendi öğrenmesi hakkında bilgi sahibi olduysa öğretmen bu işi başarmıştır.

Tek başına bilgi ya da zekâ, özel ders öğretiminde başarıyı garanti etmiyor. Fakat emin olun, sizin çalışma ya da öğretme karakteriniz ne ise, öğrencinizde de onu yaratırsınız. Bazı karakter özelliklerine sahip insanların daha iyi özel ders verebildiği bilinen bir gerçek.

Karakter Özellikleri

• Olumlu bir bakış açısı: Eylem yoluyla her şeyin değiştirilebileceği inancı.

• Başkalarına yardım etme arzusu: İlk önce ve derinlemesine insanlarla ilgilenme isteği

• Empati: Başka bir kişinin ne hissettiğini hissetme yeteneği.

• Eşit bir eğilim: Sabır, nezaket, anlayış ve adalet.

• Açık fikirli olmak: Diğer insanları ve onların bakış açılarını kabul etme istekliliği.

• Girişim: Bir problemi tanıma ve bu konuda bir şeyler yapma yeteneği.

• Coşku: Alanınıza dair içinizde bir tutku ve bunu başkalarıyla paylaşma isteği.

• Çalışan olarak güvenilirlik: Dakik, güvenilir, istikrarlı.

Unutma!

Bir özel ders öğretmeni olup olmayacağınızı göz önünde bulundururken şunları hatırlamanızda fayda var:

• Özel ders vermek, aynı zamanda bir hayat boyu öğrenen olarak yapabileceğiniz en faydalı şeylerden biridir. Alan bilginiz hakkında ve sizin farklı düşünme kabiliyetiniz hakkında tipik sınıf deneyiminizden daha fazlasını öğretecektir.

• Eğitmen olmak belli bir alçakgönüllülük gerektirir. Unutmayın ki asıl mesele siz değilsiniz, öğrencinizin neyi ne kadar alabildiği. Öğrencinizin başarısına ne kadar çok odaklanırsanız, o kadar iyi bir öğretmen olabilirsiniz.

• En iyi eğitmenler öğrencilerinden daha az konuşurlar. Bu da asıl tutkusu olan öğretmek eyleminin, öğrencinin kendi öğrenmesine dönüşmesini izlemek demektir aslında.

• Özel derste öncelik maddiyat olmamalıdır. Elbette çoğu kurs ya da kurum özel ders öğretmenlerinin gerçek emeklerinin karşılığını ödeyemez fakat sizin öğrencinizden alacağınız ufak bir başarı pırıltısı çok daha değerlidir.

• Eğer hali hazırda bir okulda çalışırken özel ders veriyorsanız, özel ders vermek okul topluluğuyla olan sosyal bağlantınızı güçlendirecektir. Eğitmenler evrensel olarak saygı görür ve takdir edilir. Öğretim üyeleri, personel ve öğrencilerle daha güvenli bir ilişki kazanabilirsiniz.

• Özel ders, iki yönlü bir öğrenme deneyimidir. Karşılıklı saygıya dayalı dostça bir atmosfer oluşturmaktan siz sorumlu olacaksınız.

• Bilinmeyene hazır olun. Bir öğretmen, bir öğrencinin derslere ne tür sorular, sorunlar veya deneyimler getireceğini asla bilemez. Bu yüzden rahat ve esnek kalmak zorundasınız.

• Kendinizi öğrenci yerine koyup, öğreten değil de öğrenen tarafta olmayı arzu ettiğiniz zamanlar olacak. Yine de sabrın gücünü öğreneceksiniz. Sabrı ise, gelişmiş sorgulama, dinleme ve bekleme becerileri ile öğreneceksiniz.

• Eğitmenler problem çözücüdür. Öğrencinin başarılı olabilmesi için hangi kaynakların ve tekniklerin gerekli olduğunu keşfedersiniz.

• İyi bir öğretmen olmak, kanıtlanmış tekniklerin deneyimini ve uygulamasını gerektiren bir sanattır. Bu sanat formuna hakim olmak, işinizin kalitesini ve hayatınızın geri kalanında kişisel ilişkilerinizi geliştirecektir.

İngilizce özel dersin artıları ve eksileri

Özel ders öğretmeni olmaya ve özel ders vermeye karar vermeden önce, işe gerçekten uygun olup olmadığınızı kontrol etmelisiniz. Özel ders vermenin sizin almaya hazır bir sorumluluk olup olmadığını bilmek için ise, bu işin artı ve eksilerini gözden geçirmenizde fayda var.

Avantajları

İngilizce özel ders vermenin pek çok avantajı bulunuyor. Bu avantajlar birçoklarına göre, esneklik, deneyim, maddiyat şeklinde sıralanabiliyor.

Esneklik: Bire bir derste istediğiniz bir programı uygulama şansınız baki. Özel ders tek işiniz de olsa ek iş olarak da yapıyor olsanız, dersler sizin zamanınıza uygun bölünebilmekte.

Deneyim: Özel ya da bire bir ders vermek için, doğal olarak öğrenci ihtiyaçlarını analiz etme konusunda kendinizi geliştirmeniz gereklidir. Bu da size bir sınıfta ders anlatmaktansa, tek bir öğrenciye ders anlatmanın avantajlarını sağlayacaktır. Örneğin bireysel öğrenme stillerini ve zekâ tiplerini araştıracak, daha fazla bilgi edinecek ve bu zekâ tipleri ya da öğrenme stillerine göre öğretim teknik ve metotları uygulayacak, aktiviteler tasarlayacaksınız.

Maddiyat: Elbette ne kadar çok çalışırsanız o kadar para kazanırsınız ancak bir gerçek var ki; birçok özel ders öğretmeni, bir okulda daha fazla çalışan bir öğretmenden daha fazla maaş almakta. Pek çok değişken olduğu yadsınamaz bir gerçek ama özel ders öğretmenliğinin epey kazanç getiren bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

Dezavantajları

Bu kadar avantajın yanında, özel ders öğretmeni olmanın dezavantajları da mevcut. Bunların arasında seyahat etme zorunluluğu, değişkenlik ve öngörülemezlik geliyor.

Yolculuk yapmak:

Birçok özel ders öğretmeninin birden fazla müşterisi bulunuyor. Nerde yaşıyor olursanız olun ve hangi dersi veriyor olursanız olun, müşterileriniz oldukça dağılmış şekilde olabilir. Bu yüzden de özel ders öğretmenleri genelde öğrencilerinin evine gitmede ya da dönmede oldukça fazla yolculuk yapmaktalar. Eğer bu sizin için bir sorun olacaksa, özel ders öğretmeni olmak çok da size uygun olmayabilir.

Değişkenlik:

Özel ders verme, inişleri çıkışları olan bir meslektir. Her zaman işleriniz çok iyi olmayabilir; özellikle ilk başladığınız zamanlarda. Eğer sabit bir gelir beklentisi ya da düzenli bir program peşindeyseniz, büyük ihtimalle özel ders öğretmeni olmak konusunda ısrarcı olmamalısınız.

Öngörülemezlik:

Bir sürü farklı öğrenci size bir sürü farklı öngörülemezlikle gelir. Öğrenciler dersleri iptal edebilir, planlar değişebilir. Ayrıca öğrencinize ve öğrencinizin ailesine, kalıcı bir iş olması için hoş yaklaşmalısınız. Değişikliklerden hoşlanmayanlar ya da değişime hızlı adapte olamayanlar için bu iş çok da uygun olmayabilir.

İngilizce Özel Ders Vermeye Başlarken

Eğer özel ders vermenin avantajlarına ve dezavantajlarına hakimseniz ve hala bu işi yapmaya hevesliyseniz, ilk öğrenciniz için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle her bir öğrencinizin ihtiyaçlarını gözetecek ve onların ihtiyaçları neye gereksinim duyuyor bunu belirleyeceksiniz. Bunu yapmanın da en iyi ve en verimli yolu bir ihtiyaç analizi yapmaktan geçiyor. Sonrasında bu yaptığınız ihtiyaç analizinin sonuçlarına göre de derslerinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

İhtiyaç analizi yapın

İhtiyaç analizi nasıl yapılır?

Bir ihtiyaç analizi ister resmi ister gayri resmi yapılabilir. Fakat bu ihtiyaç analizini öğrencinize uygularken aklınızda tutmanız gereken bazı şeyler var; her bir öğrenciniz farklı ihtiyaçlara sahip olacak ve öğrencileriniz neye ihtiyaç duyduklarını size söylemeye gönüllü olmayabilirler. Sizin işiniz, öğrencileriniz dillendiremese bile, onların özel ders almadaki beklentilerinin ve neye ihtiyaçları olduğunun farkında olmak ve hangi seviyede İngilizce bildiklerini en doğru ve güvenilir şekilde belirlemek.
İhtiyaç analizinize bir quiz yaparak başlamalısınız. Bu quizle öğrencinizin dille ne kadar içli dışlı olduğunu anlayabilirsiniz. Kimi öğrenciniz geçmişte fazlaca İngilizce eğitim aldığı için onların akıcılığı daha gelişmiş olacağı gibi, bazı öğrencileriniz de tamamen sıfır seviyesinde olabilecektir.

Quiz uyguladıktan sonra, ihtiyaç analizinizi bitirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

İngilizce bir diyalog kurun.

Günlük bir konuşma olsun; ders öncesi ısınma kısmında olduğu gibi düşünebilirsiniz. Olabildiğince standart İngilizce konuşun, yani; aksanlar ya da yerel ağızlar sizin düşmanınız olsun. Öğrenci konuşmaya başladığında onun kullandığı aksan ya da ağıza dikkat edin.
Öğrencinin neden İngilizcesini geliştirmek istediğini sorun. Özel ders verirken ve İngilizce öğretirken, öğrencinizi motive eden şeylerin üzerine gidin. Örneğin pek çok öğrenci “Work and Travel” ya da “Erasmus” programı için İngilizcesini geliştirmek isteyebilir. Bu durumlarda genellikle öğrenci eğer hedeflerini söyleyemiyorsa öneride bulunun. Öğrencinizin bu soruya mümkün olduğu kadar detaylı cevap vermesini sağlayın.

İngillizce deneyimleri hakkında öğrencinize sorular sorun.

Öğrenciniz yıllarca İngilizce dersleri almış mı? Daha önce hiç İngilizce dersi almamış mı? Yarım yamalak bir İngilizcenin konuşulmaya çalışıldığı bir ortamda büyümüş ve konuşmasındaki akıcılığı mı geliştirmek istiyor? Daha önce herhangi bir İngilizce seviye sınavına girmişlerse, sonuçlarını görmek isteyin.

Kısaca bir okuduğunu anlama alıştırması yaptırın.

İngilizce konuşma ve okuma iki farklı beceridir aslında; öğrencinizin bu ikisinde iyi olup olmadığını incelemeniz önemli bu yüzden. Öğrencinize kısa bir okuma ve dinleme parçası verin ve ne kadar anlayabildiğini ölçün.
Bunun yanında bir de yazma (writing) sınavı hazırlayın. Fakat öğrencinizin seviyesi gerçekten çok düşükse, bu sınavı yapmak zorunda değilsiniz. Unutmayın, her zaman ilk amacınız öğrencinizi konuşturmak ve konuşma becerilerini geliştirmek olmalıdır.
Bahsettiğimiz intermediate seviye gramer quizini sadece İngilizce seviyesi nispeten iyi olan öğrencilere uygulayın.
Sonuçları alın. Sonra elde ettiğiniz sonuçları tüm öğrencilerinizin seviyelerine göre değerlendirip notlandırın ve inceleyin.

Öğrenme Hedefleri Belirleme

İhtiyaç analizi sonuçlarınızı, öğrencileriniz için öğrenme hedefleri belirlemek için kullanın. Genel anlamda, öğrencinize anlatacağınız her bir özel ders saati için bir öğrenme hedefi belirlemiş olmanız gerekmektedir. Bu hedefleri derslere başlamadan önce öğrencinizle paylaşmalısınız ki, öğrenme süreçleri çok daha anlamlı hale gelsin. Öğrenme hedeflerini yazarken oldukça spesifik ve detaylı olmanız gereklidir. Biz de size İngilizce bire bir eğitim için koyulabilecek öğrenme hedefleri için örnekler vereceğiz.

• By the end of this lesson, the student will be able to:

• Correctly identify the subject of a spoken or written sentence.

• Demonstrate eye contact, proper intonation, appropriate rhythm, and confidence when presenting.

• Analyze written English for proper verb tense usage and make corrections as needed.

• Demonstrate proficiency in speaking informal English in the context of grocery shopping.

• The more precise your learning goals, the more likely your students are to reach them.

• Strong learning goals help your students to communicate what they are learning and help you keep your instruction aligned with long-term objectives.

Planlama Yönergesi

Öğrenme hedeflerinizi belirledikten sonra, öğrenciniz için hedeflere uyumlu olabilecek en iyi aktiviteleri ve pratikleri belirleyebilirsiniz. Aktivite aralığınız da öğrencinizin ilgi alanlarına uygun olduğu gibi, özel ders ortamında da uygulanabilirliği olması gerekiyor.

Özel Dersin Faydaları

Özel ders öğretmeni olarak çalışmanın faydaları:

• Öğrenme sürecinde yeni bir rol deneyimlemek.
• Daha yüksek düzeyde düşünme deneyimi.
• Bir konunun temel becerilerini daha iyi anlamak.
• Başkalarına yardım ederek öğrenme motivasyonunun artması.
• Kendi öğrenme ve çalışma stratejilerini yönetme yeteneğinin artması
• Alan bilgisinin artması
• Genel bilgisinin artması
• Gelişmiş dinleme ve iletişim becerileri.
• Öğrenme farklılıklarının daha iyi anlaşılması.
• Kültürel farklılıkların daha fazla anlaşılması.
• Gelişmiş organizasyon becerileri.

Özel ders alan öğrenci açısından özel ders almanın faydaları:

• Bireyselleştirilmiş ya da küçük gruplarla öğrenme deneyimi sayesinde öğrenmeye farklı bir bakış açısı.
• Öğretmenin rol modellemesi sayesinde öğretmen ve öğrenci arasında daha büyük bir bağ.
• Gelişmiş akademik performans ve kişisel gelişim.
• Konu alanına karşı olumlu tutum.
• Gelişmiş sorgulama ve düşünme stratejileri.
• Kendi hızında ve bireyselleştirilmiş öğrenmenin gelişmesi
• Çok daha yoğun pratik fırsatı
• Geliştirilmiş benlik saygısı.
• Geliştirilmiş çalışma becerileri

Özel ders vermenin eğitim kurumlarına olan faydaları:

• Sektörde tutunma ve kalıcılık.
• Rekabet ve başarı oranlarında artış.
• Öğrenme gruplarının genişlemesi ve geliştirilmesi
• Katılımcılar için öğretme / öğrenmeye yönelik tutumda ölçülebilir olumlu değişiklikler.
• Daha iyi bir eğitim ortamı
• Irk ya da etnik farklılıklara karşı anlayış ve hoşgörü.
• Nispeten düşük maliyetli öğretim ve öğrenme.

Konuşarak Öğren: Online İngilizce Özel Ders

Tüm yazımızda belirttiğimiz her şeyi tek bir kaynakta bulabileceğinizi söylesek? Konuyu biraz açalım dilerseniz.
Konuşarak Öğren, en başından beri sadece online üzerinden ders veren bir İngilizce kursu. Oldukça yenilikçi ve 2009 yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi bünyesinde kuruldu.
İşleyişimiz ise oldukça verimli ve tamamen İngilizce öğretmeye yönelik. ABD ofisimizde, ana dili İngilizce olan eğitmenlerimiz ile, Skype üzerinden, seviyenize uygun şekilde hazırlanmış, günlük 10/20/30 dakikalık derslerle eğitim almanızı sağlıyoruz. Burada en önemli olan unsurlardan bazıları; öğretmenlerimizin tümü ana dili İngilizce olan eğitmenler, online alabileceğiniz dersler ve size uygun ayarlanabilecek esnek ders saatleri.

Derslerinize başlamadan önce eğitmenlerimiz İngilizce seviyenizi ölçüyor ve size en uygun programa size uygun içerikler ekleniyor ve dersleriniz bu sayede maksimum verimle başlıyor. Bu süreçte Türkiye ofisimizdeki eğitim danışmanlarımız da sürekli olarak durumunuzu takip ediyor.
Gelişiminizi takip edebileceğiniz bir online panelimiz mevcut.
Konuşarak Öğren bugüne kadar her seviyeden, her sosyal gruptan ve her yaştan insana İngilizce öğretti ve öğretmeye devam ediyor. En güzel yanı da bunu yaparken sizi asla sıkmıyor. Düşünsenize, ana dili İngilizce olan bir eğitmenle asla korkmadan ve sıkılmadan, eğlenerek, müzikler, filmler ve diziler eşliğinde İngilizce öğreniyorsunuz! Emin olun bu deneyimleyebileceğiniz en keyifli ve en verimli yatırımlardan biri.

Daha Fazla Bilgi

Biraz daha bilgi olması adına sitemizde yer alan soru cevap kısmından örneklerle devam edelim.

Yeni öğrenen birisi olarak, Amerikalı eğitmenlerle nasıl konuşacağım?

Eğitmenlerimiz sıfırdan başlayan, çekingen ve endişeli öğrencilerimize o kadar alıştılar ki! Bu yüzden yavaş yavaş ve tane tane başlıyoruz. Kitaplarınız da nispeten kolay oluyor. Ta ki siz alışana kadar.
Alıştıktan sonra hızınız yavaş yavaş artıyor. Yüzme öğrenmek gibi düşünün. Suya girmeden yüzemezsiniz değil mi?

10, 20 veya 30 dakika yeterli mi?

Günlük 20 dakika en çok tercih edilen programlarımızdan biri. Bu örnek üzerinden gidersek, ayda 440 dakika yapıyor (22 iş günü üzerinden hesaplarsak), bu da 7 saatten fazla ders süresine denk geliyor. Size verilen ödevleri ve diğer materyalleri düşündüğünüzde, oldukça yeterli bir süre. Fazlasına ihtiyaç duyarsanız her zaman dakikalarınızı arttırabilirsiniz.

Eğitmenleriniz gerçekten Amerikalı mı?

Eğitmenlerimiz Memphis/Tennessee’de bulunan ofisimizde çalışmaktadır. Eğitmenlerimiz ofisimizde çalışmaya başlamadan önce ciddi bir elemeden geçerler. Vatandaşlık durumu, İngilizce eğitim kapasitesi gibi durumlar ciddi bir şekilde değerlendirilir. Ana dili İngilizce olmayan bir eğitmenin işe alımı mümkün değildir. Bu yüzden gönlünüz rahat olabilir.

Eğitmenlerle istediğim konuları konuşabiliyor muyum?

İngilizce durumunuza göre, konularınızı belirlerken mesleğinize göre eklemeler yapabiliyoruz. Tıp, mühendislik, iş dünyası, sağlık, güzellik, eğitim, inşaat, finans gibi konular belirleyip, programınıza ekliyoruz. Konuları istediğinizde değiştirebilirsiniz. Online İngilizce kursu olarak her şey size özel.

Yoğunluktan derse katılamazsam ne oluyor?

Hesabınıza belirli sayıda ders erteleme hakkı tanınıyor. Ders başlamadan iki saat öncesine kadar bu haklarınızı kullanarak dersinizi erteleyebilirsiniz. Haklarınız bittiğinde ise makul bir ücret karşılığında erteleme hakkı satın alabilirsiniz. Fakat yine de tercihimiz saatlerinizi doğru ayarlayıp, derslerinize devam etmeniz.

İlerleyişimi nasıl takip edebilirim?

Derslere başladığınız zaman, belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifre ile öğrenci panelinize giriş yapabileceksiniz. Bu panelde, eğitim içeriklerinizle birlikte ilerleme raporunuz da olacak. Burada eğitmeninizin notlarını, ilerlemenizi ve diğer içeriklerinizi görebileceksiniz.

%100 İade garantisi nedir?

%100 iade garantisi 6 ve 9+3 aylık paket alan öğrencilerimize sunmuş olduğumuz bir haktır. Derslerine en az %90 oranında devamlılık gösteren öğrencilerimiz eğitimlerinden memnun kalmadıklarında iade isteyebilir ve ödemelerinin tamamını geri iade olarak alabilirler.

Yeteneğe Yönelik Özel Ders

Siteye üye olduğunuzda sizden seviyenizi belirtmenizi son derece keyifli kıstaslarla istiyoruz. Buradan sonra size en uygun eğitim programını hazırlamak için sizin durumunuza ve profilinize uyan özel dersleri belirliyoruz.
Bunlardan bazılarını genel İngilizce, küçük çocuklara uygun İngilizce, İş İngilizcesi, Gramer ağırlıklı İngilizce olarak sayabiliriz.

Özel Ders Öğretmenleri

Sitemizde online özel ders alabileceğiniz birçok öğretmen bulunuyor ve hepsi ana dili İngilizce olan profesyonel eğitmenler. 200’e yakın eğitmenimiz mevcut ve incelediğinizde öğretmenlerin isim soy isimleri, fotoğrafları, bulundukları şehir ve bölge, yaşları, mezun oldukları okullar ve uzmanlık alanları bulunuyor. Bunun dışında öğretmenlerin ilgi alanlarına ve kısa hakkında kısımlarına da ulaşabiliyorsunuz. Sizinle aynı hobilere sahip bir eğitmenden ders almak şüphesiz sizin için daha fazla konuşacak konu anlamına geliyor!
Özel ders öğretmenlerimizi görebilmek için siteden hızlıca ücretsiz üyelik oluşturabiliyorsunuz ve detaylıca inceleyebiliyorsunuz.

Konuşarak Öğren Özel Ders Öğretmenleri

From Tennessee
  • Teacher Callison # 30 yaşında – Tennessee
  • Teacher Manfred # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher John # 33 yaşında – Tennessee
  • Teacher Carmin 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Aneke # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Dean # 32 yaşında – Tennessee
  • Teacher Patric 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Carla # 34 yaşında – Tennessee
  • Teacher Harleigh # 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Damaris # 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Caydence # 29 yaşında – Tennesse
  • Teacher Darrick 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Briannah 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Stetson # 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Brinley 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Rave # 28 yaşında – Tennessee
  • Teacher Nux 28 yaşında – Tennessee
  • Teacher Hera # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Jazzrhine 30 yaşında – Tennessee
  • Teacher Tate # 47 yaşında – Tennessee
  • Teacher Daryl 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Roark # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Nyne # 27 yaşında – Tennessee
  • Teacher Jere # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Sammie # 28 yaşında – Tennessee
  • Teacher Karley 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Allene # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Augustin 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Clyde # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Baxter # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Havannah # 32 yaşında – Tennessee
  • Teacher Frieda 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Maggie # 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Dorie # 32 yaşında – Tennessee
  • Teacher Kent # 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Heate # 40 yaşında – Tennessee
  • Teacher Louis # 62 yaşında – Tennessee
  • Teacher Katrina 35 yaşında – Tennessee
  • Teacher Karen # 36 yaşında – Tennessee
  • Teacher Lysander # 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Apple # 30 yaşında – Tennessee
  • Teacher Lennox # 28 yaşında – Tennessee
  • Teacher Keagan # 28 yaşında – Tennessee
  • Teacher Kiersten # 28 yaşında – Tennessee
  • Teacher Kathleen # 29 yaşında – Tennessee
  • Teacher Jaxxon # 31 yaşında – Tennessee
  • Teacher Jamilla # 30 yaşında – Tennessee
  • Teacher Irving 30 yaşında – Tennessee
  • Teacher Harmony 32 yaşında – Tennessee
  • Teacher Kalle # 34 yaşında – Tennessee
From Pennsylvania, Ohio, Mississippi, Florida, California, Utah, New Jersey, Memphis, Alabama, Kentucky, Arizona, Missouri, Arkansas, Oklahoma, Texas, Maine, Georgia, Illinois, Massachusetts, Montana, Hawaii, North Carolina
  • Teacher Paris 31 yaşında – Pennsylvania
  • Teacher Dante # 31 yaşında – Ohio
  • Teacher Bobby # 50 yaşında – Mississippi
  • Teacher Alliah # 31 yaşında – Florida
  • Teacher Chy 32 yaşında – California
  • Teacher Nixon 34 yaşında – Utah
  • Teacher Benedict # 33 yaşında – Florida
  • Teacher Dionne # 32 yaşında – California
  • Teacher Ivana # 34 yaşında – New Jersey
  • Teacher Perry # 36 yaşında – Memphis
  • Teacher Georgia 30 yaşında – California
  • Teacher Garrad # 31 yaşında – Alabama
  • Teacher Giuliana # 30 yaşında – Kentucky
  • Teacher Genece 29 yaşında – Arizona
  • Teacher Frances 30 yaşında – Missouri
  • Teacher Eyana # 29 yaşında – Mississippi
  • Teacher Dilanna # 29 yaşında – Kentucky
  • Teacher Dreama 28 yaşında – Arkansas
  • Teacher Dyllan # 30 yaşında – Oklahoma
  • Teacher Daenara # 30 yaşında – Pennsylvania
  • Teacher Everett 30 yaşında – Arkansas
  • Teacher Luce 28 yaşında – Kentucky
  • Teacher Raye # 32 yaşında – Texas
  • Teacher Nial 31 yaşında – Ohio
  • Teacher Gulliver 31 yaşında – Arizona
  • Teacher Wyatt # 31 yaşında – Texas
  • Teacher Darilyn # 37 yaşında – Maine
  • Teacher April # 30 yaşında – Georgia
  • Teacher Venus 31 yaşında – California
  • Teacher Bella 33 yaşında – Illinois
  • Teacher Emeril # 30 yaşında – Massachusetts
  • Teacher Mariel 33 yaşında – Pennsylvania
  • Teacher Aldrin # 35 yaşında – Illinois
  • Teacher Therese 44 yaşında – Montana
  • Teacher Bette # 32 yaşında – Hawaii
  • Teacher Martina # 32 yaşında – Mississippi
  • Teacher Bambi # 32 yaşında – Hawaii
  • Teacher Rubie # 44 yaşında – California
  • Teacher Langdon 33 yaşında – California
  • Teacher Jareth 31 yaşında – California
  • Teacher Irnes 30 yaşında – Mississippi
  • Teacher Jasmine 34 yaşında – North Carolina

İngilizce konusunda eksikleri olan ve bir an önce harekete geçmek isteyen kişiler, İngilizce özel ders eğitimlerini sıklıkla araştırıyor. Araştırılan en önemli konulardan bir tanesi de, tabii ki özel ders fiyatları. Peki İngilizce özel ders fiyatları ortalama olarak ne durumda? Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi merkezi şehirlerde popüler olan İngilizce özel derslerle İngilizcenizi geliştirmeniz mümkün, en etkili eğitim modeli olmasa da, kısaca fiyatlardan bahsedelim.

İngilizce özel dersler faydalı mı?

İngilizce konusunda artık geride kaldığını kabul eden ve harekete geçmesi gerektiğini düşünen insanların ilk tercihlerinden olan özel dersler, aslında en iyi çözüm değil! Bunun nedeni, İngilizcenin artık belli doktrinler odaklı ve ezber, tekrar eğitimlerine dönük şekilde öğrenilemeyeceğinin anlaşılmış olması.

İngilizce, yurt dışı eğitimlerinde dili deneyimleyerek öğrenilir!

Birçok kişi, İngiltere, ABD gibi yerlerde bir süre yaşayıp İngilizcesini geliştiriyor. Siz de muhtemelen, çevrenizde bu tarz insanlar görmüş olmalısınız. İngilizcesi iyi bir düzeyde olmamasına rağmen, kısa bir süre İngilizceyi konuşarak kendisine bir bilgi birikimi katanlar oldukça yaygın.

Ancak bütçesi 10 bin TL, 20 bin TL gibi düzeylere gelen yabancı dil kursları ile ilgili herkesin gücü yeterli olmayabiliyor. Bu durumda tek çareniz özel dersler ve İngilizce kursları değil! Türkiye’de de, İngilizce konuşabileceğiniz bir seçenek var!

Konuşarak Öğren: Online olarak ABD’deki eğitmenler ile İngilizce konuşun

Son yılların en popüler İngilizce öğrenim trendi olan konuşarak öğrenme konusunda ülkede en çok tercih edilen adres olan KonusarakOgren, on binlerce kişinin tercihi. Peki neler sunuyor?

-Skype gibi platformlar üzerinden, web ve mobil ortamlarda İngilizce konuşabilme imkanı.

-Günde sadece 10 dakika, 20 dakika gibi süreler ayırabilmek

-Eğitim zamanınızı sizin seçebilmeniz (böylelikle işinize ya da okulunuza göre bir zaman problemi olmaz)

-İngilizce konuşabilme durumunuz ile ilgili, eğitmenlerden alacağınız geri bildirimler.

Bu harika özelliklerle birlikte, siz de İngilizceyi kısa sürede konuşabilirsiniz. Unutmayın ki, sınav dereceniz ya da kelime-dil bilgisi bilginiz ne ölçüde ciddi olursa olsun, eğer İngilizceyi gerektiği bir durumda konuşamıyorsanız, siz aslında İngilizceyi bilmiyorsunuz demektir!

İl İl İngilizce Özel Ders Fiyatları 2020 Güncel

İstanbul İngilizce Özel Ders Fiyatları

Ankara İngilizce Özel Ders Fiyatları

İzmir İngilizce Özel Ders Fiyatları

Bursa İngilizce Özel Ders Fiyatları

Adana İngilizce Özel Ders Fiyatları

Konya İngilizce Özel Ders Fiyatları

Antalya İngilizce Özel Ders Fiyatları

Mersin İngilizce Özel Ders Fiyatları

Gaziantep İngilizce Özel Ders Fiyatları

Şanlıurfa İngilizce Özel Ders Fiyatları

Diyarbakır İngilizce Özel Ders Fiyatları

Kocaeli İngilizce Özel Ders Fiyatları

Hatay İngilizce Özel Ders Fiyatları

Manisa İngilizce Özel Ders Fiyatları

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Ingilizce özel Ders

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı