İngilizce Vize Talep Dilekçesi Örneği


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Yurt dışına gerek turistik amaçla gerekse ticari amaçla çıkmayı düşünenler İngilizce vize talep dilekçesi yazarak gitmek istedikleri ülkenin başkonsolosuluğuna yazılı olarak başvurmaktadır. Yurt dışına çıkma sebebi ne olursa olsun mutlaka vize talebi için İngilizce vize talep dilekçesi yazılması gerekmektedir. En çok kullanılan turistik vize dilekçesine bir örnek vermek istiyoruz.

İspanya Vize Dilekçe Örneği (İngilizce)

…./…./2020

EMBASSY OF SPAIN

I will travel to your country between …./…./2020 and …./…./2020 for tourism. I guarantee returning to my country on above mentioned departure date. All my expenses during the travel (my accomodation, transfers and in case of any accident or ilness) will be paid by me.

I kindly ask you to give the required visa.
Your sincerely.

İsim Soy isim
İmza

İSPANYA BÜYÜKELÇİLİĞİNE

 

…./…./2020 ve …./…./2020 tarihleri arasında ülkenize turist olarak seyahat edeceğim. Belirttiğim tarihte ülkeme geri döneceğimi garanti ederim. Seyahat sırasında tüm masraflarım tarafımdan ödenecektir. (konaklama, transfer, kaza v.s). ..

Gerekli vizeyi vermenizi rica ederim

Örnek dilekçeyi kendinize uyarlayarak İngilizce vize talep dilekçesi yazabilir, özel bir durum söz konusu ise gerekli ilaveleri yapabilirsiniz.

Söz konusu dilekçe bir firma tarafından personeli adına da yazılabilir. Bu durumda imza alanına firma kaşesi ve yetkili kişinin imzası atılır.

 

…………..BAŞKONSOLOSLUĞU  İSTANBUL

Whom it may concern,
Our export manager Mr. Mustafa KAYA will travel to your country between ……01.2020 – ……01.2020 for tourism. We guarantee the returning of him on above mentioned departure date. All his expenses during the travel ( his accommodation, transfers and in case of any accident or illness ) will be under guarantee of our company.
We kindly ask you to give the required visa..
FİRMA İSMİ ve ADRESİ
Yours sincerely,
FİRMA KAŞE ve İMZASI
(İmza yetkilisi tarafından imzalanmalıdır.)

Vize talep dilekçeleri ile ilgili sorun yaşıyorsanız, yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Unutmayın ki, resmi konularda yaşanan problemler can sıkıcı olabilir. Hata yapmamak bu nedenle önemli.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı