İngilizceye Nasıl Çalışmam Gerek?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizceye nasıl çalışacağını bilmek her çalışma zamanının iyi değerlendirilmesi ve verimli geçmesi demektir. İngilizce öğrenmek için nasıl çalışılması gerektiği konusunda araştırma yapacak olanların işini kolaylaştıralım dedik ve bu yazımızda İngilizce çalışma yöntemlerini inceledik.

İngilizceye Nasıl Çalışmam Gerek?

Hangi seviyedesiniz?

İngilizce öğrenmeye veya geliştirmeye karar verdiniz. Öncelikle bir çalışma planı yapmadan seviyenizi öğrenin diyoruz. İngilizce seviyenizi bilmek ne seviyenin altında ne de üstünde başlamanızı engelleyecektir. İnternette seviyenizi öğrenebileceğiniz onlarca site var. Birine veya birkaçına girin, testleri çözün ve İngilizce bilginizin derecesini ölçün.

Plan yapın

İngilizce çalışma planı yapma konusunda kararsız veya nasıl bir plan yapacağınızı bilmiyorsanız profesyonel bir destek almalısınız. Mesela online İngilizce eğitimi alarak plan ve programı sisteme bırakabilirsiniz. Çevrim içi İngilizce eğitimi zaten önce seviye tespit görüşmesi ile başlayacağından sonrası tamamen size özel planlanacak ve tüm İngilizce bilgiler konuşarak öğretilecektir.

Planınıza sadık kalın

Hangi şekilde plan yaparsanız yapın mutlaka o plana sadık kalmalısınız. Planın dışına çıkmak dikkatinizi olumsuz etkileyeceğinden motivasyonunuz bozulabilir.

Düzenli çalışın

İngilizce öğrenmek sabır ve emek ister demiştik. Düzenli çalışmak İngilizce öğrenmenin belki de en önemli kısmı. Her gün istikrarlı bir şekilde çalıştığınızda kısa sürede İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz. Düzenli ve sistemli bir dil eğitimi olan online İngilizce eğitimi ile ana dili İngilizce olan Amerikalı öğretmenlerle her gün konuşarak İngilizce öğrenebilirsiniz.

İşin içine biraz da eğlence katın

Eğlenerek İngilizce öğrenmeye destek olmak için alt yazısız dizi ve filmleri izleyebilir, İngilizce kelime oyunları oynayabilirsiniz. Yabancı bir arkadaş edinip chat yapmak ta eğlencelidir.

Kısa sürede İngilizce öğrenmeyi beklemeyin

Bir haftada, bir ayda veya üç ayda İngilizce öğrenmek gibi bir beklentiye girmek kolaya kaçmaktan başka bir şey değildir. Bu tür vaatlere inanmamak, uzun soluklu ve düzenli çalışma ile İngilizce öğrenilebileceğini unutmamak gerek.

Kitap okuyun

İngilizce basit hikâyelerden başlayabilirsiniz. Veya seviyenize uygun kitap ve yayınları okuyarak İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Okumak her zaman yabancı dili geliştirmede faydalıdır. Örnek olarak, Küçük Prens’in İngilizcesini okuyarak başlayabilirsiniz!

 

Eğer sizin de, İngilizce öğrenimi konusunda geliştirdiğiniz özel metotlarınız varsa, diğer okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz. ????

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı