İş İngilizcesini Geliştirmenin Yolları


İngilizce meslekler
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce bilmek artık gerek iş yaşamı gerekse sosyal yaşam bakımından zorunlu bir hale geldi. Günlük yaşamda İngilizce konuşabilmek iş hayatına göre biraz daha kolay. Fakat bir gerçek var ki günlük yaşamda kullanılan İngilizce iş İngilizcesi için yeterli değil. İngilizce her iki grup için tek olsa da İş İngilizcesi biraz daha detay ve bilgi istiyor. Peki, İş İngilizcemizi nasıl geliştirebilir ve yeterli seviyeye nasıl getirebiliriz? Bunun için herkesin uygulayabileceği yöntemler var. Bakalım bu yöntemler neymiş…

İş İngilizcesi sektöre göre değişir

Mesleğe göre değişen İngilizce terimler sektörel İngilizce öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Gıda sektöründe kullanılan kelimelerle metal veya giyim sektöründe kullanılan kelimeler elbette farklı. Fakat kurallar aynı. Öncelikle sektörümüzü göz önünde bulundurarak bir çalışma planı yapmamız lazım. Gereksiz yere alakasız kelimelerle zaman kaybetmeden direkt kendi sektörümüze yoğunlaşmalıyız.

Sektörel kelimeleri ezberleyin

Çalıştığınız dalda ihtiyacınız olan kelimeleri çıkartın ve bunları ezberleyin. Bunun için yazışma, görüşme veya toplantılarda nelerden bahsediliyorsa bunları not alın. Mesleğe özgü kelimeleri belirlemek akıcı bir iş İngilizcesi için konuşma ve yazışmalarda uygun kelimeyi bilme bakımından önemlidir.

Cümleler kurun

Mesleki kelimelerin nerede ve nasıl kullanıldığını Türkçe olarak biliyorsunuz. Bunları İngilizce cümleler haline getirin. Kurduğunuz cümleleri yüksek sesle okuyarak tekrarlayın. Duymak öğrenmede çok etkilidir. Üstelik pratik te yapmış olacaksınız.

İş kanallarını seyredin

İnternette ve televizyonda iş dünyası ile ilgili bir yığın İngilizce yayın yapan kanal var. Bunları fırsat buldukça takip etmek iş İngilizcenizi geliştirmeye katkıda bulunacaktır. Kulağınız iş terimlerine alışacak, iş dünyasında kullanılan cümleleri öğrenmenizi sağlayacaktır.

İş İngilizcesi cümle kalıplarını öğrenin

Sektöre özel cümle kalıplarını öğrendiğinizde konuşmanız ve konuşulanları anlamanız kolay olacaktır. Toplantılarda ve yazışmalarda bu kalıpları kullanmanız size puan kazandıracaktır.

Bol bol okuyun

Gerek iş İngilizcesi ile ilgili gerekse günlük konuşmalarla ilgili kitap okumak, hele ki bunları yüksek sesle okumak çok faydalıdır. İş İngilizcesinde de günlük yaşamda kullanılan kelimelerin olduğunu unutmayın. Sadece ilave olarak mesleğe özel terimler ve kelimeler de öğrenmeniz gerekiyor.

Konuşurken öğreten, deneyime dönük yapısı ile uzmanların önerdiği Konuşarak Öğren hakkında bilgi almak ve ücretsiz denemek için tıklayın.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı