Keşke İngilizce Bilseydim Diyeceğiniz Anlar


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Bazen öyle anlar olur ki keşke İngilizce bilseydim der insan. Aslında böyle anlar o kadar çok ki. Peki, sizin de keşke İngilizce bilseydim dediğiniz anlar oldu mu? İngilizcenin eksikliğini hissedenlerdenseniz belki de birçok kez bu durumu yaşadınız. Bugünkü yazımızda İngilizceyi zamanında öğrenmemenin yaşattığı pişmanlıkları sıralamak istiyoruz. Bunlardan bazıları gerçekten de kaçırılmış büyük fırsatlar.

Kaçan kariyer fırsatları

Bir düşünün, firmanızda üst düzey bir yöneticilik pozisyonu boşaldı ve kalifikasyonlar tam size göre. Tecrübeniz yeterli, bu işi en iyi şekilde kıvıracağınızı düşünüyorsunuz. Lakin ilk aranan şart İngilizceyi iyi derecede biliyor olmak. Birçok kişinin yaşadığı bu durum tam da “lanet olsun” dedirten bir durumdur. İşte o anda İngilizce bilmemeniz yüzünden ne kadar büyük bir balık kaçırdığınızı iliklerinize kadar hissedersiniz. Ama maalesef o an için yapacak bir şey yoktur.

Herkesin İngilizce konuşuyor ama siz..

Toplantılara çoğu zaman birim yöneticilerinin tamamı katılır. Özellikler yurt dışında gelen müşterilerle yapılan toplantılar, yeni bir müşteriye firmanın, ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı görüşmeler, telekonferanslar bunlardan sadece birkaçıdır. Bu tür görüşmelerde herkesin İngilizce konuştuğunu ve sizin görüşmede anlatılanlardan bir şey anlamayı Fransız kaldığınızı düşünün. Hem sıkıcı hem de fikir beyan edememe nedeni ile oldukça rahatsız edici bir durum.

Arkadaşlarınızla sinemaya gittiniz ve film alt yazılı çıktı

Sinemaya gidip eğleneceğinizi ve keyifli bir film izleyeceğinizi düşündüğünüz anda filmin alt yazılı olduğunu gördünüz. Alt yazıyı okumaktan filmin en heyecanlı sahnelerini kaçırdınız ve filmden bir şey anlamadınız. Oysa İngilizce bilen arkadaşlarınız son derece eğlenmiş vaziyette sinemadan ayrıldı.

Yurt dışına çıkma fırsatı yakaladınız ama İngilizce bilmiyorsunuz

Oralarda dil bilmeden insanlarla nasıl anlaşacağınızı, yolunuzu nasıl bulacağınızı düşünüyorsunuz değil mi? Endişelenmekte haklısınız.

Turist kız yol sordu eyvah!!

Yoldan geçerken turistin biri size bir şeyler soruyor ama hiçbir şey anlamıyorsunuz. “Ah şimdi İngilizce bilseydim” dediğiniz anlardan biri de budur.

İngilizce mailler için hep yardıma ihtiyacınız var

İngilizce bilmeyen biri için gelen İngilizce bir mail her zaman sorun olmuştur. Acaba ne diyor? Şimdi kimi bulup ta tercüme ettireceksiniz? Her zaman istediğiniz anda birini bulup yardım alamıyorsunuz değil mi?

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı