Neden Yabancı Dil Öğrenemiyoruz?


İngilizce İsmin Halleri Nelerdir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yıllarca emek vermiş, kurslara gitmiş, bir sürü İngilizce kaynak almış olmanıza rağmen neden hala yabancı dil öğrenemediğinizi düşünüyorsanız bu yazımızda bu sorunuzun cevabını bulacaksınız.

Neden yabancı dil öğrenemiyoruz?

Okulda neden İngilizce öğrenemiyoruz?

Neden Yabancı Dil Öğrenemiyoruz?

Alında sorun öğrenim yıllarında başlıyor ve önlem alınmazsa böyle devam edip gidiyor. Türkiye’de okulda alınan İngilizce eğitimi tamamen ezbere dayalı bir eğitimdir. “What is your name” cümlesi ile başlar ve verilen her cümle ezberlenmeye çalışılır. Bırakın Avrupa’yı üçüncü dünya ülkelerinde bile ortaöğrenimi bitiren bir öğrenci aldığı eğitimle çok rahat yabancı dil konuşuyor. Bizde yıllarca İngilizce eğitimi alınmasına rağmen okul bittiğinde öğrenilen İngilizce sadece birkaç cümleden öteye gidemiyor.

Derslerde okutulan kitaplar ana dili İngilizce olan bir çocuğun ilköğretimde okuduğu kitaplar olup, Türk insanının düşünce yapısına ters düşüyor. Yani ana dili İngilizce olan biri için boşluk doldurmak, çoktan seçmeli cevaplarla soru cevaplamak ona bir şeyler verebilir. Fakat bu dili yeni öğrenen birine İngilizce konuşma ve anlamayı başarma bakımından hiçbir şey vermiyor.

Bu kadar İngilizce kursu ne işe yarıyor?

İngilizce öğrenmek için ilk akla gelen şey hemen bir kurs araştırmaktır. En küçük semtte bile her köşe başında bir İngilizce kursu bulunuyor. Yüzlerce kursa binlerce lira harcanıyor fakat sonuçta kursa gidenlerden belki birkaçı çat-pat İngilizce konuşabiliyor. Çünkü okulda olduğu gibi sürekli kelime ve gramer ezberleniyor. Konuşmaya yönelik bir ders alınmıyor.

Asıl sorun İngilizce konuşmamakta

İngilizce bilmeden nasıl konuşacağız demeyin. İngilizce konuşabilmek için bilmeniz gereken kelime sayısı sadece yüzlerle ifade ediliyor. Mesela A1 seviyesindeki birini ortalama 550 kelime bildiğini biliyor muydunuz? Öğrendiğiniz her kelimeyi cümlelere dökmediğin iz ve İngilizce konuşmaya gayret etmediğiniz sürece öğrendikleriniz ezberden öteye gidemiyor ve bir müddet sonra “anlıyorum ama konuşamıyorum” demeye başlıyorsunuz. Gerek okulda alınan dil eğitiminde gerekse kurslarda sadece kelime ve gramer ezberlendiğinden, öğrenilenler pratiğe dökülmediğinden İngilizce öğrenme yani konuşma bir türlü gerçekleşemiyor.

İngilizce öğrenmek için sizleri sürekli konuşturan ve konuşarak İngilizce öğreten online İngilizce eğitimlerle birkaç ayda İngilizce konuşmaya başlayabilir, ana dili İngilizce olan Amerikalı eğitmenlerden en iyi dil eğitimini canlı sınıflarda sürekli İngilizce konuşarak alabilirsiniz.

Üstelik denemesi ücretsiz! www.konusarakogren.com

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı