Okullarda Öğretilmeyen İngilizce İpuçları


İngilizce Kaç Ayda Öğrenilir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Okulda alınan İngilizce eğitiminin ne kadar yetersiz olduğu malum. Zaten başarılı bir eğitim sistemi olsaydı en azından mezun olanların derdini anlatacak kadar da olsa bir konuşma İngilizcesi olurdu. Ama maalesef okulda öğrenilen İngilizce sadece kâğıt üzerinde kalıyor. Birçok dil yeteneği okuldan sonra alınan dil eğitimleri ile kazanılıyor. İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran bazı ipuçları var ki bunlar okulda verilmiyor. Bugün İngilizce öğrenmenizi ve konuşmanızı kolaylaştıracak, öğrenim yaşamı boyunca sizlere verilmemiş olan birkaç ipucunu aktarmak istiyoruz.

Yazma, konuş!!

Okulda verilen dil eğitiminde sürekli dikte edilen cümle “konuşma yaz” cümlesidir. Oysa tam tersi İngilizce öğrenebilmek için konuşmak gerekir. Sürekli bastırılan konuşma dürtüsü İngilizce konuşma korkusu ile su yüzüne çıkıyor. İlerleyen zamanlarda da kişi istese de İngilizce konuşmaya cesaret edemiyor. Hele ki yanlış bir cümle söylendiğinde komik duruma düşme endişesi zaten direkt sessiz kalmayla sonuçlanıyor. Okul bitti, artık konuşma yaz diyen birileri kalmadı. Şimdi iyi bir İngilizce eğitimi alarak İngilizce konuşmaya başlama zamanı.

Oyun oyna

Öğrenim yaşamı boyunca bazı öğrenciler hariç en çok tekrarlanan cümlelerden biri de oyun oynama ders çalış cümlesidir. Oysa İngilizceyi eğlenerek öğreten birçok oyun bulunuyor. Özellikle kelime ezberlemek için oynanan oyunlar eğlenerek öğrenmeyi sağlıyor. İnternetin akıllı cihazlara da girdiği günümüzde İngilizce kelime oyunları oynayarak kelime haznesi eğlenceli bir şekilde geliştirilmektedir.

Yabancılarla konuş

Her anne baba çocuklarının güvenliği için birçok endişe taşır. Bunlardan biri de yabancılarla konuşmama üzerinedir. Çocuklar sürekli yabancılarla konuşmama konusunda uyarılır. Öğretmenler de aynı uyarıyı tekrarlar durur. İngilizce öğrenmek için yabancılarla konuşmama kuralını çiğniyoruz. Çünkü yabancılarla konuşmak İngilizceyi ana dili İngilizce olan birinden duymak demektir. Bu da İngilizce öğrenmek veya geliştirmek için önemli bir destektir.

Ders kitaplarına bağlı kalma

Müfredatta belirtilen konuları ezberlemek ve sınavdan geçer not almak okuldaki dil eğitimi için yeterlidir. Farklı kaynaklar araştırmak veya farklı yöntemler denenmek istendiğinde “sen önce kitabını çalış” denilir. Örneğin basit bir alternatif olarak, seviyenize göre kitaplar alın, okuyun! Küçük Prens, bunun için iyi bir örnektir. Hem basit bir İngilizce, hem de sürükleyici, etkileyici bir kurguya sahip dünyaca ünlü bir kitaptır.

Sadece ders kitapları ve öğretmenin dikte ettiği bilgilerle İngilizce öğrenilemediği ortada. O zaman ne yapıyoruz, İngilizce öğrenmek ve konuşmak için en etkili yöntemleri araştırıyoruz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı