Tarzanca İngilizce Değil, Gerçek İngilizce Öğrenin


İngilizcede En Sık Kullanılan Soru Kelimeleri
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Tarzanca İngilizce kısaca dilbilgisi kurallarının ihlal edildiği İngilizcedir. Bir nevi çocukların konuştuğu gibi de diyebiliriz.

Mesela bir çocuk “ben su istiyorum” demez direk “su” der.

İlk cümlede özne tümleç ve yüklem vardır. Oysa ikincisinde gramer diye bir şey yok

I want a glass of water. (Bir bardak su istiyorum.)

Tarzanca: Water (Su)

Tarzanca İngilizce cümleler

İngilizceyi çat pat konuşmak demek olan Tarzanca İngilizce aslında el kol hareketlerinin de devreye girdiği bir konuşma şeklidir. Bir iki kelimenin dışında bir türlü ağzınızdan düzgün bir cümle çıkmaz. Bu sefer eller kollar devreye girer. Bir de yüksek sesle konuşmaya başladınız mı tamamdır. Alın size tarzanca İngilizce. Anlamadığımız ne biliyor musunuz, mesela bir turistle sanki bağırarak konuşunca ya da kendini parçalarcasına el kol hareketi yapınca anlayacak yoksa anlamayacak derecede kendini kaptırmak. Birçok kereler sizler de şahit olmuşsunuzdur, yer ya da adres soran bir turiste iki saat el kol hareketi ve bir iki kelime İngilizceyle yer tarif etmeye çalışanları.

Where is the bank? (Banka nerede?)

Tarzanca İngilizce: you… git….. dümdüz,  go, go, left, solda solda go, go J (Tabi bu arada bağırıyoruz)

Turistin şaşkın yüzü gözünüzün önüne geldi değil mi? Aslında bu denli kendine güvenen bir insanı tebrik etmek lazım. Zira kelime ve gramer olarak iyi derecede İngilizce bilgisi olmasına rağmen konuşmaya cesaret edemeyen insanlar da olduğunu unutmamak lazım.

Tarzanca İngilizce nerden öğreniliyor?

İngilizce oyunlardan, internetten ya da seyredilen filmlerden öğrenilen birkaç kelime ile çat pat İngilizce konuşanlar bir de çok iyi biliyormuşçasına bir tavır takınınca tarzanca İngilizce dediğimiz tablo ile karşılaşıyoruz. Aslında İngilizceyle uzaktan yakından hiç alakası olmamış veya öğrenmek için hiçbir gayreti olmamış bir kesimin İngilizce konuşmaya çalışmasıdır tarzanca İngilizce…

I will go to the cineme with you (Seninle sinemaya gideceğim)

Tarzanca: I you go cinema

Örnekleri istediğiniz kadar çoğaltabilir, gramersiz İngilizce ile tarzanca İngilizce cümleler kurarak biraz eğlenebilirsiniz.

Beden diliyle kendinizi ifade edebilirsiniz, ancak nereye kadar? Artık İngilizceyi öğrenmenin gerçekten zamanı gelmedi mi?

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı