THY Genel Yetenek Sınavına ve İngilizce Mülakatına Gireceklere Tavsiyeler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisi olan Türk Hava Yolları, birçok insanın çalışmak istediği bir yer. Avrupa’nın en büyük havayolları ödülünü hiçbir rakibine kaptırmayan ulusal markamız, adeta yeni mezunlar için bir rüya…

Kendi sitesinden aldığımız bilgiye göre THY’nin misyonu; “Sivil Hava Taşımacılığı (SHT) sektöründe Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bayrak Taşıyıcısı kimliğiyle; uçuş emniyeti, güvenilirliği, ürün yelpazesi, hizmet kalitesi ve rekabetçi konumu ile tercih edilen, Avrupa’nın önde gelen ve küresel ölçekte faal bir havayolu olmak.”

İyi şartları, prestijli yönü ve kariyer açısından herkesin CV’sine yazmak isteyeceği türden bir yer oluşu bunda etkili. THY İngilizce sınavı ve mülakatı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizin için bu yazımızda derledik. Ayrıca genel yetenek sınavı ve kullanılan DynED sistemi hakkında da detaylı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

Sizin için internetin dehlizlerine girdik ve çokça merak edilen Türk Hava Yolları işe alım sınavları ve mülakatını araştırdık. İşte edindiğimiz bilgiler;

  • THY’de iş girmek için adaylar iki yazılı sınav ve bir mülakata girmek zorundalar. Yazılı sınavlar iki başlıkta gerçekleştirilmektedir. Bunlar genel yetenek sınavı ve İngilizce sınavı olarak gerçekleştiriliyor.
  • Sınavlar genel olarak adayların çözebileceği sorulardan oluşmakla birlikte özellikle konulmuş eleyici sorular bir sonraki aşamaya geçmek konusunda etkili olabiliyor. Adayla bu sınavlardan istenen başarıyı elde ederlerse bir sonraki aşama olan mülakata çağrılıyor.
  • Araştırdığımız kadarıyla bu mülakatlar yarı Türkçe ve yarı İngilizce gerçekleştiriliyor. Gelin şimdi hep birlikte işin detayına bakalım.

THY Genel Yetenek Sınavı ve DynED Sistemi

THY uzman adaylığı ve genel uzmanlık kategorilerinde girildiğini bildiğimiz bu sınav eskiden klasik (fiziksel ortamda; kağıt ve kalem ile) yapılıyorken, bir süredir online olarak DynED isimli sistem üzerinden uygulanmaya başlanmıştır. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, sınavda 45-60 arası soru sorulmaktadır ve sınav süresi 20 dakikadır. Sistem üzerinden alınan randevuların ardından, THY’ye başvuran adaylar alım merkezine davet edilmektedir. Burada genel yetenek sınavı, İngilizce yeterlilik sınavı ve mülakat gerçekleştiriliyor. Bu sistem ABD’nin önemli sınavlarında kullanılan sisteme benzer özellikler taşımaktadır.

Edindiğimiz bilgilere göre, DynED sisteminde soruların, sizin bir önceki soruya verdiğiniz yanıta göre değiştiğini öğrendik. Yani eğer bir soruyu doğru cevaplarsanız, bir sonraki soru daha zor karşınıza gelecektir. Eğer bir soruya yanlış cevap verirseniz ya da boş bırakırsanız, bir sonraki soru daha kolay gelecektir. Tabi ki burada zor sorular daha çok puan vermekte iken kolay sorular daha az puan vermektedir.

THY İngilizce Sınavı

Türk Hava Yolları’na dahil olmak için geçen bir dizi sürecin ardından, THY İngilizce aşaması ile karşılaşacaksınız. Dünyanın birçok noktasına uçan THY’de çalışmak için, iyi bir İngilizce kesinlikle şart. İngilizce, bir dünya dili olması sebebiyle havacılık sektörünün de ortak konuştuğu bir dildir. Dünyanın dört bir yanına hizmet veren Türkiye’nin en büyük hava yolu şirketi olan THY’de çalışmak isteyen adayların İngilizce konuşma seviyesinin iyi derecede olması gerekiyor.

Türk Hava Yolları (THY)’de çalışmak isteyen adaylar gerekli şartları sağlamaları halinde İngilizce konuşma seviyesi en az B1-B2 seviyesinde olan adaylar başvuru yapabilmektedir. İngilizce konuşma seviyenizin ileri seviyede (Advanced) olması, rakiplerinize fark yaratmak bakımından oldukça önemlidir. Konuşarak Öğren ile anadili İngilizce olan eğitmenler sayesinde İngilizce seviyenizi ilerleterek bir ayda sizde İngilizce öğreniyorum diyebileceksiniz.

THY İngilizce Sınavına Hazırlanacaklara Tavsiyeler

  • Lise ve üniversitede aldığınız İngilizce eğitimi, temelinizi oluşturuyor. Ancak geçen yılların ardından, bu temelin üzerine ne koyabildiğiniz oldukça önemli. Kelime dağarcığınızı geliştirmeniz bundan ötürü önemli.
  • Kelime testleri çözerek, İngilizce kelime öğrenme uygulamaları indirerek bunu geliştirebilirsiniz.
  • İngilizce gramer bilginizi, online mecralar ile test çözerek takip edebilir, yazılı kaynaklarla güçlendirebilirsiniz.
  • En önemli kısım ise, İngilizce bilginizi karşınızdakine ifade edeceğiniz konuşma kısmıdır. Uluslararası bir markada, yolcularla doğrudan temasta olacak bir memur olarak çok iyi bir şekilde İngilizce konuşabilmeniz önemlidir.

Konuşarak Öğren İle İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!

İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz. 

  1. Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
  2. Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
  3. Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir. Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.

Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

https://www.konusarakogren.com/mulakat-programi/

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

2 thoughts on “THY Genel Yetenek Sınavına ve İngilizce Mülakatına Gireceklere Tavsiyeler

  1. Sınavı kazandım görüşmeye çağırdılar gittim. Bekleyeceksiniz dediler.. İşe alınır mıyım?

    1. Merhaba Esma tebrik ederim hayırlı olsun.Birebir tecrübe etmiş birisi olarak süreç hakkında yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlatabilir misin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

THY

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı