Türkçede Karşılığı Olmayan İngilizce Kelimeler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizcede öyle kelimeler var ki Türkçede tam olarak karşılığını bulmak mümkün değil. Cümlede gördüğümüz zaman cümlenin gidişatına göre birçok anlam içeren karşılığından birini uyduruveriyoruz. Bazı kelimelerse olduğu gibi Türkçeye geçmiş. Modem, hekır, ironik, spesifik gibi. Bunları da olduğu gibi almışız. Karşınıza çıktığında bu kelimenin anlamı nedir diye kafa yormayasınız diye bazılarını sıralayalım dedik. Boşuna Türkçede tam karşılığını arayıp zaman kaybetmeyin çünkü bu kelimelerin Türkçe karşılığı yok. Yakın anlamlarını yazdık ama dediğimiz gibi tam olarak neyi ifade ettiğine dair kimsenin bir fikri yok.

Türkçe karşılığı olmayan İngilizce kelimeler

Azure-Mavimsi

Challenge-Meydan okuma, kafa tutma, itiraz etme

Wisdom-Bilgelik

Nibble-Kemirme

Hacker-Hacker

Internet-İnternet

Ironıc-İronik

Subregion-Alt bölge

Manual-Manuel

Uh,oh-

 

To fade-

Innuendo-İmleme

Modem-Modem

Groove-Oluk

Spesific-Spesifik

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis: Bir akciğer hastalığı

Empowerement

Enablement

Colloboration

Immersion

Leveraging

Accountable

Bazı İngilizce kelimelerin neden Türkçe karşılığı yok

Hangi dildeki insanlar günlük kaç kelime konuşuyor araştırılmış. Türkler ortalama günlük 400 kelimeyle konuşurken İngilizler 2.000 kelime ile konuşuyormuş. Yani Türklerin 5 katı fazla kelime kullanarak adamlar duygularını ve düşüncelerini ifade ediyor. Bu durumda her kelimenin Türkçe karşılığını beklemek doğru olmazdı zaten. İngiliz kültürüne has bir anlam ve kullanım söz konusu. Mesela Türkçede hiçbir hastalık yok ki tek kelime ve 45 harf olsun. Mesela Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis, yazması bile o kadar uzun sürüyor ki:)

Toz ve kum gibi cisimleri soluma sonucu ortaya çıkan bir akciğer rahatsızlığıymış. Biz buna kısaca alerji bile deriz. Ama İngilizcede maşallah bu rahatsızlığı ifade etmek için alfabede harf bırakmamışlar.

İngilizce kelimelerdeki bu spesifik durumlara hakim olmak adına, eğer güncel yayınları, güncel İngilizceyi sunan mecraları takip ederek kendinizi geliştirebilirsiniz. İngilizceyi öğrenme noktasında gramer, kelime bilgisi ve konuşabilme deneyimi sonuç olarak size yüksek seviyede bir İngilizce bilgisi olarak geri döner.

Kelime bilgisi ve gramer dışında, İngilizce konulabilme deneyimini kazanabilmek adına Türkiye’nin lider online İngilizce eğitim platformu Konuşarak Öğren ile siz de başarabilirsiniz. Her gün anadili İngilizce olan eğitmenler ile Skype ile görüşerek, ya da telefon ile konuşarak İngilizce konusundaki yetkinliğinizi arttırabilirsiniz.

 

Merak ettiğiniz kelimelerin veya metinlerin anlamlarını öğrenmek için İngilizce Sözlük sitemizi mutlaka ziyaret edin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı