Yabancı Dil Bilmemek En Büyük Pişmanlık


Yabancı Dil Bilmemek En Büyük Pişmanlık
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Bu söz bize ait değil, Microsoft kurucusu Bill Gates’in bir ifadesi…

“En büyük pişmanlığım yabancı dil bilmemek” Bill Gates

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’i bilmeyeniniz yoktur. Peki, dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates’in sizce hiç pişmanlığı olmuş mudur? Hemen söyleyelim, evet olmuş. Üstelik yabancı dil bilmemenin pişmanlığını yaşamış ve bu nedenle kendini hep aptal hissetmiş.

Yabancı Dil Bilmemek En Büyük Pişmanlık

Yabancı dil bilmediğim için kendimi aptal gibi hissediyorum

Sosyal medya platformunda kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Bill Gates, en büyük pişmanlığı sorusuna bir yabancı dil bilmediği şeklinde cevap vermiş ve bu nedenle de kendini aptal gibi hissettiğini söylemiş. Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan bir adamın yabancı dile ihtiyacı mı var diye düşünebilirsiniz. İşte yabancı dil bilmek böyle bir şey. Demek ki yabancı dil öğrenmek insanı farklı hissettiriyor ve özgüvenini arttırıyor. Çok zengin olsa bile.

Yabancı Dil Bilmemek En Büyük Pişmanlık

80 milyar dolarlık serveti ile mutsuz

Lise öğrencisi iken Latince ve Yunanca dersleri aldığını dile getiren Gates, yabancı dil eğitimine o dönemlerde önem vermediğini ve öncelikleri arasında yer almadığını dile getirmiş. Öğrenmek istediği diller olarak da Fransızca, Arapça hatta Çince olduğunu da sözlerine eklemiş. Bir Çin ziyaretinde dönemin Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Bill Gates sadece İngilizce konuşarak sohbet etmişti. Tek kelime Çince bilmiyordu.

 

Mükemmel Çince konuşan Mark Zuckerberg’e hayranım

Çinceyi mükemmel konuşan Mark Zuckerberg hayran olduğunu söyleyen Bill Gates, Çince sorulara Çince cevap vermenin harika bir şey olduğunu dile getirmişti. Başka bir sosyal medya devi olan Mark Zuckerberg, Çin’de bir üniversitede soru cevap şeklindeki oturumda 30 dakika boyunca Çince sorulara Çince cevap vermiş ve bu oturum uzun süre sosyal medyada konuşulmuştu.

 

Yabancı dil bilmek kendini farklı hissettiriyor

Aslında sadece ve sadece kendiniz için yabancı dil öğrenebilirsiniz. Yabancı dil bilmenin sizde yaratacağı özgüveni ve keyfini yaşamak için bile yeterli bir sebep. Tıpkı Bill Gates gibi. Ne kadar zengin ya da yabancı dil bilmeye ne kadar az ihtiyacınız olsa da insan en azından bir yabancı dili bilmeli diyoruz. Bir dil bir insan demişler, gelin siz de online İngilizce eğitimlerine katılıp konuşarak İngilizce öğrenin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı