Yabancı Dil Öğrenmek İsteyenlere Tavsiyeler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Bir hatta birkaç dil bilenlerin yabancı dil öğrenmek isteyenlere verdikleri tavsiyeler nelerdir bilmek ister misiniz? Bu yazımızda yabancı dili özellikle de İngilizceyi çok iyi derecede öğrenenlerin ortak tavsiyelerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Çünkü bu insanlar birçok yöntemi denemiş, uygulamış ve en işe yarar öğrenme tekniklerini ve eğitimleri yaşayarak öğrenmiş. O zaman bize de onların tecrübelerinden faydalanmak düşüyor. Unutmamanız gereken yabancı ile hipnozla, uyuyarak ya da olağanüstü ezberleme teknikleri adı altında tavsiye edilen yöntemlerle öğrenilmiyor. Sadece para tuzağı olan bu öğrenme teknikleri paranın yanında zamanınızı da çalıyor. Bilimsel gerçeklerden uzaklaşmamak lazım kısacası…

Yabancı dil öğrenmek isteyenlere tavsiyeler

Yabancı dil öğrenmek için uzun vadeli düşünün

İngilizceyi bir ayda hatta bir haftada öğreteceğini söyleyenlere asla inanmayın. Çünkü İngilizce veya başka bir dil için öğrenme süreci öyle o kadar kısa değildir. O kadar kısa sürede size sadece bir ton grameri yazdırırlar o kadar. Oysa İngilizce öğrenmek bir süreçtir. Özümseyerek, konuşarak ve dinleyerek öğrenilir. Acele bir şekilde İngilizce öğrenilmez.

Zamanı İngilizce öğrenerek değerlendirin

Her gün birkaç kelime ve bir gramer öğrenin. Bir edatın, sıfatın, zarfın ya da bağlacın anlamını ve kullanım şeklini öğrenip cümleler kurun. Her gün az da olsa bir şey öğrenmek hiç öğrenmemekten çok daha iyidir. Bir düşünün kaç yıldır İngilizce öğrenmeye çalışıyorsunuz? Mesela 5 yıldır olsun. Eğer 5 yıldır günde 5 kelime öğrenseydiniz bugün 9.125 kelime öğrenmiş olacaktınız. Mükemmel İngilizce konuşanların 10.000 kelime ile bunu yaptığını biliyor muydunuz?

Dinleyin konuşun okuyun ve yazın

Yabancı dil öğrenmek için bu dört unsurun mutlaka birlikte yürümesi gerekiyor. Dinlemek için alt yazısız film ve diziler izleyin. Konuşmak için chat yapın, İngilizce bilenlerle konuşun. Bol bol kitap, gazete ve dergi okuyun. Öğrendiklerinizi yazın ve öğrendiğiniz kelimeleri cümlelere dökün. Bu dört unsur birbirine paralel yürütülmeli, herhangi biri ihmal edilmemelidir. Mesela okuma yazma ve dinlemenin olduğu fakat konuşmanın olmadığı bir İngilizce için İngilizce öğrendim demek yanlış ve eksik olur.

Ezberlemeyin, öğrenin

Kullanılmayan ezberler çabuk unutulmaya mahkumdur. Öğrenme de yeni kelimelerin cümle içinde konuşma ve yazmada kullanılması ile mümkündür. Cümle içinde nerede ve nasıl kullanıldığını bilmediğiniz bir kelimeyi asla öğreneme ve bir müddet sonra unutursunuz.

İngilizce Türkiye’de de öğrenilebilir

İngilizcede belli bir seviyeye gelmeden yurt dışına gitmenin bir faydası olmayacaktır. Yurt dışına gidenlere bakıldığında İngilizceyi hiç bilmeyene rastlamazsınız. Belli bir seviyeye gelmek ve temel İngilizce eğitimi almak istiyorsanız yurt dışı eğitimleri ile aynı kalitedeki online İngilizceyi deneyebilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı