YDS’de Ne Sorulur?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yılda iki dönemde gerçekleştirilen bu sınavda ilkbahar döneminde Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonya, Lehçe, Korece, Macarca, Rusça, Rumence, Portekizce, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinden sınav yapılırken; sonbahar döneminde ise, Almanca, Arapça, Fransızca, Rusça ve İngilizce dillerinden yapılır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında adaylara sorulan 80 soruya karşılık 150 dakika süre verilir. Sınavda başarılı olmak için iyi bir dil eğitimi elbette ki şart. Bu eğitim için alt yapı önemliyken kişinin düzenli ve programlı çalışması da başarıyı belirleyen faktörler arasında ilk sıralarda. Peki ya bu zorlu YDS’de ne soruluyor? Sınav genel hatlarıyla nasıl bir bilgi istiyor bizden. Sınavın genel içeriğini şöyle anlatabiliriz;

1. Dilbilgisi (gramer) konuları

41825

Sınavda başarılı olmanın ön koşulu iyi bir dilbilgisi pek tabi. Ne kadar iyi ve eksiksiz bir gramer bilgisine sahip olursanız o kadar kolay ve sonucu güzel olacak bir sınav geçirirsiniz.

2. Kelime bilgisi

Ne kadar kelime bilirseniz o kadar işiniz kolaylaşır. Sınavda oldukça fazla kelime bilgisi aranıyor. Birebir kelime sorularının dışında diğer soruların da sağlıklı ve doğru cevaplandırılabilmesi için oldukça fazla kelime bilmeniz gerekmektedir.

3. Cümle bilgisi

exam_PA_2432033b

Kelime bilgisinin yanında bunu cümle içinde anlamlandırabilmekte önemli tabi ki. Çeşitli kalıplarda soru tipleri ile karşı karşıya bırakıyor sınav. Cümle çeşitliliğinin fazla olması nedeniyle çalışırken dikkat edilmeli.

4. Yabancı dil anlama kabiliyetini ölçen sorular

2015-05-21-1432234752-9588891-Bilingual_kid

Sınav aynı zamanda kelime ve cümle bilgilerini sorgularken bunları bir bütün olarak kullanma ve anlama kabiliyetini ölçebilmek için paragraf sorularıyla da adayları deniyor. Sınavdaki soruların neredeyse yarısı paragraf sorularından oluşmaktadır. Çalışırken kelime öğrenmenin yanı sıra bunun cümle içinde ve paragraf yapısında nasıl kullanıldığına dikkat edilmektedir. Kompozisyon bilgisini ölçen bu paragraf soruları oldukça fazla kelime bilgisi de istemektedir.

Genel olarak soru çeşitlendirmesi YDS için böyledir. Sistemli ve verimli çalışıldığında bir sınavdan iyi sonuçlar elde etmemek için bir sebep kalmaz. Sınava çalışırken genel olarak kelime bilgisine dikkat edilmeli, kelimelerin cümle içindeki kullanımlarını ve anlamlarını kavramaya özen gösterilmelidir.

YDS Blog Post CTA

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı