YDS’ye Nasıl Başvurulur?


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na belirli başvuru koşulları bulunmakta her sınavda olduğu gibi. Sınava girme durumu uygun olan aday listesi dahilindeki adayların yapması gereken belli başlı başvuru işlemleri bulunmakta. Bu yıl 27 Mart 2016 tarihinde ilkbahar dönemi gerçekleştirilecek olan sınavın başvuru tarihleriyse 3-15 Şubat 2016 olarak belirlendi.

Başvurular elektronik ortamda yapılabiliyor

Adaylar sınav başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirebilir. İsteğe bağlı olarak başvuru merkezlerini de tercih edebilirler. Sınava katılmak isteyen adaylar, YDS kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilir.

Adaylara kılavuzlar dağıtılmayacak ve ya satışı yapılarak temin edilmeyecektir. Sınava başvuru yapılması için eğitim bilgisine ihtiyaç bulunmamaktadır. ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava son 2 yıl içinde başvuru merkezlerince başvurmuş olan adaylar 2016 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit

Sınavı ilkbahar dönemi başvurusunu da başvuru merkezleri aracılığıyla yapmak zorundadırlar. Aynı zamanda yabancı uyruklu adaylarda sınav başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapmalıdır. İnternet üzerinden yapılan bireysel başvurularda oldukça dikkatli olunmalı ve bilgilerin eksik veya yanlış olmamasına çok dikkat edilmelidir.

Başvuru yapacaklar, bu yazıya dikkat

resized_4d486-2a63lyss

Başvurunun gerçekleştirilmesi ardından ‘’Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir’’ yazısının ekranda görülmesi işlemin başarıyla gerçekleştirildiğini gösterir. Sınavın başvurusunun yapıldığını gösteren belgelerin çıktısı alınarak saklanmalıdır. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavı (YDS) için sınav başvuru işlemlerini yapmış olmasına rağmen gerekli ücreti yatırmayan adayların başvuru bilgileri ve talepleri sistemden silinecek ve öylece başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Adres, eğitim ve sağlık bilgilerini eksiksiz girmelisiniz

Adaylar eğitim, sağlık, adres bilgisi, iletişim bilgileri, sağlık durumları gibi konularda oluşan bilgi değişikliğini mutlaka düzeltmelidirler. Engelli adaylardan internet aracılığıyla bireysel başvuru yapacaklar olanlar arasında sağlık durumunda bir değişiklik veya eksik bilgi bulunan adayların sağlık bilgilerinin sisteme girilebilmesi için sağlık/engel bilgi formunu, sağlık raporunun bir nüshası ve adayın başvuru kayıt bilgilerinin fotokopisi ve durumlarını bildiren dilekçeleri ile beraber başvuru tarihleri içerisinde ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekmektedir. Adaylar önceki yıllarda raporlarını ve değişikliklerini ÖSYM’ye bildirmiş olsalar dahi başvuru süresi içinde bu bilgilerini yenilemelidirler.

YDS Blog Post CTA

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı