Hostes Nedir?
Hostes yani diğer adıyla kabin memuru, uçuş esnasında yolcuların konforunu ve emniyetini sağlamakla görevli olan kişidir. Erkek kabin memurları olarak görev alan kişilere ise host denilmektedir. Hostesler uçağa binmiş durumda olan yolculara oturacakları yeri gösterir ve bu sayede uçaktaki düzeni sağlarlar. Hostes; yer hostesi ve hava hostesi olmak üzere iki tür hostes havaalanlarında çalışma faaliyetleri içinde bulunur.
Yer hostesi, uçağa bininceye kadar olan süreçlerdeki düzenlemeleri yapar. Bu doğrultuda yolcuları yönlendirir ve uçakların iniş-kalkışlarını kontrol eder.
Uçak hostesi ise, uçak içerisinde bulunan yolculara servis hizmeti sunar.
Hostes Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
- Kıyafet yönetmeliğine uymak.
- Uçağa binerken yolcuların biletlerini kontrol etmek,
- Yolcuların koltuklarının yerlerini bulmalarına yardım etmek,
- Yolculara, emniyet kemeri ve koltuğun uygun pozisyonunu ayarlamaları için yardım etmek,
- Yolculara, uçuş kuralları ve yönetmelikleri hakkında gerekli bilgilendirmeleri yapmak,
- Yolcuların güvenlik prosedürlerine uyduklarından emin olmak,
- Yolculara yemek servisi yapmak,
- Uçuş sırasında meydana gelebilen her türlü tıbbi probleme ilişkin olarak havayolu şirketine rapor sunmak.
Nasıl Hostes Olunur?
Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Hostes olmak isteyenlerin eğitim alabilecekleri çeşitli özel kurslar olduğu gibi hostes alımı yapacak olan şirketler de bu konuyla alakalı olarak eğitim sağlamaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ön lisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
Ayrıca İngilizceyi akıcı konuşabilmek hostes olabilmenin en önemli şartlarından biridir. Eğer birden fazla yabancı dil konuşabiliyorsanız bu alanda iş bulmak daha kolay olacaktır.
Hostes Olabilmek İçin İngilizce Konuşmak Şart!
Her alanda olduğu gibi bu pozisyonda da işe alım sürecinden sonra bazı mülakat soruları firmaların bünyesinde çalışmak isteyen adaylara sorulmaktadır. İngilizce mülakat da bu sürece dahildir. İngilizce bilmek, sizi hayatın her alanında avantaj sağladığı gibi iş başvuru ve mülakatlarında da rakiplerinize fark yaratmanızı sağlayacaktır.
Ayrıca mülakatlarda CV’nize hakim olarak doğru bir şekilde kendinizi ifade etmeniz işe alımlarda size büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. Bu nedenle kendi kendinize önceden mülakat alıştırmaları yapmanız hem özgeçmişinize hakim olmanıza hem de heyecanınızı yenmenize yardımcı olacaktır.
Hostes İngilizce Mülakat Aşaması
Bu aşamada başvurduğunuz ilana uygun olmanız halinde şirket sizinle irtibata geçerek İngilizce mülakat aşaması hakkında mail ya da telefon üzerinden gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır. İngilizce mülakat aşamasına hak kazanan adaylar özgeçmişine hakim olmakla birlikte önceden hazırlıklı olmalıdır. Bu nedenle evde mülakat provası yapabilir, olası sorulabilecek sorulara mülakat öncesi cevaplar hazırlayabilirsiniz.
Mülakat öncesi yapacağınız ön hazırlıklar heyecanınızı yenmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca mülakatına katılacağınız şirket hakkında araştırma yapmanız gerekiyor. Bunun nedeni ise mülakat sırasında şirket hakkında sorulması muhtemel sorulara hazırlıklı olmanız ve sizi daha donanımlı olduğunuzu göstermeniz içindir. İngilizce mülakatı sırasında ise heyecan yapmadan sorulan sorulara doğru bir şekilde cevap vermeli, olumsuz cevaplardan kaçınmalısınız. Ayrıca aklınıza takılan soruları mülakat sırasında sormanız şirket hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmanız bakımından oldukça önemlidir.
İşte Hostes İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları!
1- Can you introduce yourself?
(Kendinizi tanıtır mısınız?)
Answer: My name is Pelin, I am 24 years old. I was born in Çanakkale. I graduated from İstanbul Aydın University Civil Aviation Cabin Services department.
(Adım Pelin, 24 yaşındayım Çanakkale doğumluyum. İstanbul Aydın Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü mezunuyum.)
2- What is your English language level?
(İngilizce dil seviyeniz nedir?)
Answer: I have C1 level English language knowledge.
(C1 seviyesinde İngilizce dil bilgisine sahibim.)
3- What are your professional competencies?
(Mesleki yetkinlikleriniz nelerdir?)
Answer: I completed the Civil Aviation Cabin Services Department at the university with the first place. I also have two years working experience in my field
(Üniversitede Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünü birincilikle tamamladım. Ayrıca alanımda iki yıl çalışma deneyimim var.)
4- What can you add to our company?
(Şirketimize neler katabilirsiniz?)
Answer: I can work by advancing in line with the goals set by the company.
(Şirketin belirlediği hedefler doğrultusunda ilerleyerek çalışabilirim.)
5- Can you adapt to flexible working hours?
(Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilir misiniz?)
Answer: Of course. I applied knowing the working conditions.
(Elbette. Çalışma şartlarını bilerek başvuru yaptım.)
6- What is your reason for leaving your previous job?
(Önceki işinizden ayrılma sebebiniz nedir?)
Answer: Salary and social benefits did not meet my expectations.
(Maaş ücreti ve sosyal haklar beklentimi karşılamadı.)
7- Why did you choose this profession?
(Neden bu mesleği seçtiniz?)
Answer: This field interests me and I think I will be successful in this field.
(Bu alan ilgimi çekiyor ve bu alanda başarılı olacağımı düşünüyorum.)
8- What are the advantages of this profession?
(Bu mesleğin avantajları nedir?)
Answer: Socializing and spending time with people are the advantages of the profession.
(Sosyalleşmek ve insanlar ile vakit geçirmek mesleğin avantajlarıdır.)
9- Why should we hire you?
(Sizi neden işe almalıyız?)
Answer: I really want to do this job and I see it as an opportunity to achieve my dreams.
(Bu işi yapmayı çok istiyorum ve hayallerime ulaşabileceğim bir fırsat olarak görüyorum.)
10- What are your long-term career goals?
(Uzun vadeli kariyer hedefiniz nelerdir?)
Answer: To rise by showing the best performance I can do in this job.
(Bu işte yapabileceğim en iyi performansı göstererek yükselmek.)
Konuşarak Öğren ile İngilizce İş Mülakatına Hazırlanın!
İngilizce iş mülakatına uzman eğitmenlerle hazırlanmak ister misiniz? Binlerce öğrencimiz gibi siz de Konuşarak Öğren ile İngilizce iş mülakatında başarınızı garanti altına alabilirsiniz.
- Eğitim Programı: İş mülakatına özel olarak hazırlanmış ders programı sizi bekliyor. Seviyenize uygun olarak bu eğitim programıyla günlük derslerinize katılırsınız. Mülakat içerisinde ihtiyaç duyacağınız profesyonel kelime, cümle kalıpları ve dil bilgisi kurallarını öğrenirsiniz.
- Size Özel Uzman Eğitmen: Eğitmen aramakla zaman kaybetmeyin. Amerika ofisimizde kadrolu olarak bulunan iş mülakatı alanında uzman, seviyenize ve ilgi alanlarınıza özel eğitmenlerle çalışın. Konuşarak Öğren’de eğitmeniniz belirlenir ve sabit eğitmenle derslere katılırsınız. Ders saatiniz geldiğinde eğitmeniniz sizi arar.
- Her An Yanınızdayız: Türkiye ofisimizde mentörlerimiz ile her an yanınızdayız. Eğitimlere başladığınızda size özel bir mentör atanır. Mentörünüz sizinle düzenli olarak iletişim halindedir.
Düzenli olarak gelişim raporlarınızı sizinle paylaşır. Derslerinizi hatırlatır ve motivasyonunuz düştüğü anda size destek olur.
Aşağıdaki linke tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, eğitim danışmanlarımızdan mülakatlara hazırlık paketi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Mülakat Programı Linki: https://www.konusarakogren.com/mulakat-
