10. Sınıf İngilizce 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları

Amerikalı Eğitmenlerle, Günde 10/20/30 Dakikalık Derslerle Okula Yardımcı İngilizce Pratiğine Ne Dersiniz? Konuşarak Öğren'i Bugün Ücretsiz Deneyin.

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

1, 2. ve 3. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız.

Helen is 15 and she is in the 8th grade. She is a student at New York High School. It is in New York. There are 5000 students and 290 teachers. Helen’s lessons are from 08:25 to 14:35. She has got eight subjects. Her favourite subject is Maths. She is good at Spanish. She is a member of Spanish Club. Her school is new and modern. Mike is 12 and he is in the 7th grade. He is a student at Cambridge High School. It is an old school in Cambridge. There are 2700 students and 250 teachers. His lessons are from 09:00 to 16:30. He has got nine subjects. Physical Education is his favourite subject.

1. How many students are there in Helen’s school?

  1. A) 250
  2. B) 2700
  3. C) 5000
  4. D) 290

    What is Helen’s favourite subject?
  5. A) Maths
  6. B) Physical Education
  7. C) Spanish
  8. D) Geography

    What is Mike’s favourite subject?

  9. A) Physical Education
  10. B) Spanish
  11. C) Maths
  12. D) None of them
  13. Aşağıdaki diyaloğa göre uygun cevabı işaretleyiniz.

Waiter: Good evening. Two for dinner?

Customer:: Yes, that’s right.

Waiter: Where ……….. you …………….. sit?
Customer: Could we have a table near the window, please?

 

  1. A) Would/like
  2. B) Would/like to
  3. C) Will/like
  4. D) Will/have
  5. The guy ………….……. wears black shirt is my brother.
  6. A) Who
  7. B) In which
  8. C) That
  9. D) What

 

  1. The girl ………….……. mother is cooker is lucky.
  2. A) Who
  3. B) Whose
  4. C) That
  5. D) What

 

  1. Jack is clever. ………….……., he can not pass the exam.
  2. A) Whereas
  3. B) However
  4. C) In spite of
  5. D) Despite

 

  1. When I was 18, I ………….……. play football.
  2. A) am use to
  3. B) use to
  4. C) am used to
  5. D) used to

 

  1. I ………. Born in 1998 in İstanbul.
  2. A) were
  3. B) was
  4. C) had
  5. D) am

 

  1. Michael …………… to home 2 hours ago.
  2. A) came
  3. B) come
  4. C) was come
  5. D) will come

 

  1. İstanbul ……. beautiful restaurants near the sea.
  2. A) have
  3. B) has
  4. C) having
  5. D) have been

 

  1. I have got ………….. idea. …………….. idea is perfect.
  2. A) a/an
  3. B) the/a
  4. C) a/a
  5. D) an/the

 

  1. Ali can’t climb to a mountain. Because he isn’t experienced ……………..
  2. A) very
  3. B) much
  4. C) enough
  5. D) too

 

 

  1. Her English is ………….…….  than mine.
  2. A) more better
  3. B) good
  4. C) better
  5. D) best

 

  1. He had a breakfast 2 hours ago, ………….…….?
  2. A) has he
  3. B) didn’t he
  4. C) hadn’t he
  5. D) wasn’t he

 

Cevap Anahtarı:

  1. c
  2. a
  3. a
  4. b
  5. a
  6. b
  7. b
  8. d
  9. b
  10. a
  11. b
  12. d
  13. c
  14. c
  15. b

 

 

 

Amerikalı Eğitmenlerle, Günde 10/20/30 Dakikalık Derslerle Okula Yardımcı İngilizce Pratiğine Ne Dersiniz? Konuşarak Öğren'i Bugün Ücretsiz Deneyin.

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir