Ezbersiz İngilizce Öğrenmek Mümkün!


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Ezbersiz İngilizce mi olur diyorsunuz değil mi? Olmaz tabi ama öğrenmek başka şey ezberlemek başka! Yani öğreneceğiz ve kuru-kuru ezberden öte gideceğiz. Zaten İngilizce de en iyi bu şekilde öğreniliyor. Diğer şekli ile ezberlenen kısa sürede unutulup gidiyor. Öğrenmek demek de uygulamak ve pratik yapmak zaten.

İngilizce dışında matematik, sosyal bilimler gibi tüm dersler için de geçerli olmak üzere, ezberlemek size sadece kısa sürede bir başarı getirir. Örnek vermek gerekirse, çarpım tablosunu çoğumuz ezberlemişizdir. Ancak bir noktadan sonra, onun mantığını yakalayıp, algoritmasını düşünerek hesaplama yaparız. Ezbersiz İngilizce ve diğer eğitim yolları da, bunun gibi düşünülebilir.

Ezbersiz İngilizce nasıl öğrenilir?

İngilizce öğrenmek için ilk işimiz kelime ezberlemektir. Ezberlenen kelime ve gramer bilgisi eğer cümlelere dökülüp kullanılmaz ve hayatın içine dahil edilmezse unutulmaya mahkumdur. Üstelik öğrendiklerinizi doğru telaffuz etmeyi de öğrenmezseniz (ki bunu da konuşarak görebilirsiniz) öğrendiğiniz İngilizce bilgisinin size pek faydası olmayacaktır. O zaman ezberlediğimiz kelimeleri ve grameri öğreneceğiz. Bunu da sürekli pratik yaparak, cümleler kurarak ve konuşarak yapacağız.

Ezbersiz İngilizce için online İngilizce

Son günlerin en popüler ve en etkili İngilizce eğitimi olan online İngilizce, ezbere gerek bırakmayan ve en etkili yöntemlerle İngilizce öğreten bir eğitim şeklidir. Derse girmeden önce yeni kelimeleri gözden geçirmeniz ve anlamlarını öğrenmeniz yeterli. Derste sürekli İngilizce konuşacağınız bir öğretmeniniz ve sizinle aynı seviyede öğrenciler olacak. Böylece her yeni öğrendiğiniz kelimeyi cümle içinde kullanacak, en doğru telaffuz ile seslere dökerek konuşmaya başlayacaksınız.

Yabancı dilde ezbere yer yoktur

Bütün okul yaşamınız boyunca sürekli ezber yaptığınızı ve yazdığınızı biliyoruz. Çünkü eğitim müfredatı böyle. Peki, okul bittiğinde İngilizce konuşabiliyor muydunuz? Hayır değil mi? Maalesef eğitim sistemimiz ezbere dayalı olduğundan İngilizce konuşmaya başlamak mümkün olmuyor. “What is your name” den öte gidemiyoruz. Oysa İngilizce konuşarak öğrenilir. Kendi dilini öğrenmeye çalışan küçük bir çocuğun ezber yaptığı hiç görülmemiştir. Yabancı dil öğrenmek te böyle bir şey. Yani konuşarak öğrenme ile dil öğreniliyor.

Öğrenilen dil değil ezberlenen dil unutulur

Michael Wertheimer, ezberlemek ile öğrenmek arasındaki farkı bir deneyle ortaya koymuştur; aşağıdaki örnekte bunu görebilirsiniz;

ezberlemek-ile-ogrenmek-arasindaki-fark

Eğer İngilizce eğitiminiz ezberden öte gitmediyse zaten unutulmaya mahkumdur. Öğrenilen dil ise unutulmaz. Çünkü kelimeler cümlelere cümleler de ağızdan dökülen seslere dönüşmüş ve sürekli kullanılır hale gelmiştir. Konuşarak hem dilinize hem beyninize hem de kulağınıza yerleştirdiğiniz bir dili kolay-kolay unutmazsınız.

Ezbersiz İngilizce için online İngilizce eğitimini tercih edin ve kalıcı bir şekilde İngilizce öğrenin.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı