İngilizce Kelime Haznesi Geliştirme Yolları


İngilizce Çalışma Teknikleri Nelerdir?
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce kelime ezberlemek dil öğrenirken zorlanılan bir konudur. Çünkü grameri çok iyi bilmesine rağmen İngilizce kelime haznesi yetersiz olanlar bir türlü konuşamamakta, iki kelimeyi bir araya getirememektedir. Konuşamamanın yanında kelime bilmemek yazmaya da engel bir durumdur. İngilizce kelime haznesi genişletme yöntemleri oldukça çeşitli olsa da herkes her yöntemle kelime ezberleyemez. Kişiden kişiye değişen ezberleme yeteneğinde bazı insanlar bir duyduğunu veya gördüğünü bir daha unutmasa da bazıları için ezberlemek ekstra çaba gerektirir. En az yorucu ve en pratik İngilizce kelime ezberleme yöntemlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İnterneti Kullanın

İnterneti İngilizce kelime haznesi geliştirmede nasıl kullanabilirsiniz? İlk başvurulacak kaynak online İngilizce eğitim kurslarıdır. Zaman ve mekan bakımından kişinin istediği saatte eğitim almasını sağlayan bir eğitim yöntemi olup, ana dili İngilizce olan öğretmenler eşliğinde alındığından kaliteli bir eğitimdir. Üstelik canlı sınıflarda aynı seviyedeki öğrenciler birbiri ile sohbet etmekte, yanlış bir telaffuzda eğitmenler tarafından uyarılmaktadır. İnternette İngilizce kitap, dergi ve makale de okuyabilir, her gün yeni-yeni kelimeler öğrenebilirsiniz.

Öğrendiğiniz Kelimeleri Pratiğe Dökün

Nasıl olacak diyorsanız, sosyal medyanın oldukça yoğun kullanıldığı günümüz teknoloji çağında yabancı bir arkadaş edinebilirsiniz. Yakın çevrenizde sizin gibi İngilizce çalışan arkadaşlarınızla pratik yapabilirsiniz. Öğrendiğiniz kelimeleri cümle içinde kullanarak kendi kendinize tekrar edebilirsiniz.

Tekrar Etmeyi Unutmayın

Ne kadar iyi öğrendiğinizi düşünseniz de her akşam yatmadan öğrendiğiniz kelimelere bir göz atmanız unutmamanızı sağlayacak ve hafızanızda daha iyi yer etmesine yardımcı olacaktır.

Eğlenerek Öğrenmek İsteyenler İçin

Eğlenerek öğrenmek cümlesi kulağa çok hoş geliyor. Peki, İngilizce kelimeler eğlenerek nasıl öğrenilir? Tabi ki öncelikle kelime oyunları ile. İnternette birçok İngilizce kelime oyunları sunan siteler bulunmaktadır. İstediğiniz oyunu kısa sürede indirerek İngilizce kelime oyunu oynayabilir, bulmacalar çözebilir, skorunuzu kaydederek ne kadar başarılı olduğunuzu ölçebilirsiniz.

İzleyerek Öğrenin

Televizyonda veya internette birçok dizi, film ve programları orijinal dilinde izleyebilir, telaffuzları ile birlikte yeni kelimeler öğrenebilirsiniz. Bu yöntem de çok keyifli olacaktır. Üstelik ilgi duyduğunuz bir konuda olursa daha çok eğlenebilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz Türkçe alt yazılı izlememenizdir.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı