Dünyada En Popüler Ülkelerin İngilizce İsimleri ve Türkçeleri


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Birçok ülke ismine aşinayızdır, hem Türkçesine hem İngilizcesine. Ancak eminiz bu listede karşılığına, ya da açılımına yabancı olacağınız birkaç ülke vardır! Sağlam bir İngilizcenin temelini atarken hiçbir konuyu sektirmiyoruz, bu içeriğimizde en popüler ülkelerin İngilizce karşılıklarının ne olduklarını sizlere açıklayacağız…

İngilizce Ülke İsimleri ve Türkçeleri

1. Amerika Birleşik Devletleri

Amerika birleşik devletleri

Kısaca ABD dediğimiz ülke, dünyada USA olarak da bilinir. United States of America şeklinde geçer. State devlet, United birleşik ifadesini temsil ederken, America malumunuzdur.

2. Çin Halk Cumhuriyeti

çin halk cumhuriyeti

Seddi Ay’dan görünen, dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’in İngilizcesi China, okunuşu ise çaynadır. Birçok ürünün üzerinde gördüğünüz Made in PRC ifadesindeki PRC ise, Porto Riko değil, Public Republic of China‘dır. Yani Çin Halk Cumhuriyeti.

3. Rusya

russia

Rusya’nın İngilizce ifadesi Russia, telafuzu ise raşa şeklindedir.

4. İngiltere

London: Tower Bridge

Dili dünyanın uluslar arası dili haline gelmiş İngiltere’nin İngilizce karşılığı England’dır! Ancak bir de İngiltere ve diğer bazı ülkelerin dahil olduğu Birleşik Krallık vardır ki, bazı platformlarda GB olarak da geçer, GB’nin açılımı da Great Britain‘dir!

5. Fransa

fransa-dil-okulu

Öpücüğü, zarif dili ve Eyfel’i ile meşhur Fransa’nın İngilizce karşılığı France‘dir. Fransızcanın İngilizcesi French, öpücüğün karşılığı ise French kisstir.

6. İtalya

boat-grand-canal-basilica-santa-maria-della-salute-venice-italy_main

Evet sandallarla ilerleyen mutlu insanları gördüğümüze göre Venedik’teyiz! İtalya’nın İngilizcesini de bu vesileyle tekrar etmiş olalım; Italy!

7. İspanya

bad-loans-in-spain-surge-to-a-new-record

Matadorları, Real’i Barça’sı, Age of Empires’taki güçlü atlıları ile bilinen İspanya, İngilizce’de Spain olarak geçiyor efendim.

8. Almanya

BG_E1_Berlin

Avrupa’nın en büyük ülkelerinden Almanya’yı Berlin’deki o ünlü girişi görünce hatırlamışsınızdır. İngilizcesi Germany, vatandaşının İngilizcesi ise German olan Almanya’ya, sevgilerimizi gönderiyoruz.

9. Hollanda

Holland-Mills-wallpaper

Laleleri, değirmenleri, inekleri ile, Türk asıllı eski rapçiler Dj Akman ve Son Nefes’le ünlü Hollanda’nın İngilizce karşılığı Netherlands‘dır. Hollanda’ya giderseniz, i <3 amsterdam yazan yerde fotoğraf çekilirken, bu strateji bilgi lazım olabilir. Tekrar edeyim, Netherlands.

10. Japonya

geisha-kyoto_30024_600x450

Dünyanın en orijinal kültürlerinden birisine sahip olan Japonya’nın İngilizce karşılığı Japan‘dır! Ama Japonca İngilizce ne demek, onu inanın bilmiyoruz.

11. Hindistan

india_schoolchildren001_16x9

Hindistan, yakın gelecekte Çin’i geçip dünyanın en kalabalık ülkesi olacak. Hindistan’sız bu liste olur mu efendim! Hindistan’ın İngilizcesi India‘dır…

12. Brezilya

tumblr_mgli1gU4rh1qgyv1jo1_500

Futbolun fenomen ülkesi Brezilya’nın İngilizce karşılığı Brazil’dir.

13. Avustralya

Study Abroad in Australia

Dünyanın uzak bir köşesi, Avustralya! Opera binasını hemen herkesin görünce tanıdığı, sahillerinde köpek balıkları tehlikesinden rahatlıkla deve güreşi bile yapamadığımız o uzak ülke!

Australia deyip kime sorsanız gösterirler.

14. Güney Afrika

1c0967a9ec681e8a8d32f733c4430837-top-things-to-do-in-south-africa

Afrika’nın en güney ucu, elması ile, zebrası ile meşhur Güney Afrika’nın İngilizcesi South Africa‘dır.

15. Suriye

616228-syria-protest-flag

Birkaç yıldır, kanlı bir iş savaşın sürdüğü Suriye son dönemin en çok konuşulan ülkelerinden. Suriye, İngilizce’de Syria olarak geçiyor. Syrian refugees ifadesiyle de karşılaşmanız çok olasıdır, Suriyeli mülteciler anlamına gelir.

Bonus: Türkiye!

a6799e9d0cc84a2b86b5f162d385e23a

Her ne kadar kalitesiz mizaha maruz bırakılıp, ‘hindi’ esprisi ile kullanılıyor olsa da bazen, Türkiye’mizin İngilizcesi Turkey’dir! Turkey, aynı zamanda hindi anlamına da geliyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı