İngilizce CV Örneği


İngilizce CV Örneği
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Özgeçmiş hazırlamak önemli bir iş. İngilizce CV Örneği bu noktada birçok kişiye yol gösterici oluyor. Yüzlerce adayın arasından bir şekilde sıyrılıp kendinizi göstermeniz için en gerekli araç iyi yazılmış bir özgeçmiş. Peki, İngilizce CV Örneği ile İngilizce CV nasıl hazırlanır? İngilizce CV Örneği ile sizde kendi CV’nizi oluşturun!

İngilizce CV Örneği, kendini geliştirme aşamasında birçok kişinin araştırdığı bir konu oluyor. Ben nasılsa yabancı firmalara başvurmayı düşünmüyorum demeyin. İngilizce CV, yalnızca yabancı firmalara başvururken değil, İngilizce bilen eleman arayan yerli firmalara başvururken de öne çıkmanızı sağlayabilecek bir unsur. İyi güzel de nasıl hazırlanır İngilizce CV? Açıklamalı bir İngilizce CV örneği mevcut mudur? Peki, İngilizce CV Örneği ile İngilizce CV nasıl hazırlanır? İngilizce CV Örneği ile sizde kendi CV’nizi oluşturun!

Herkesin birden fazla dil bildiği günümüzde, bu kadar çok insanın önüne geçmek için elbette mutlaka bir İngilizce CV’niz yani İngilizce özgeçmişiniz olmalı. Bu yazımızda İngilizce CV örneği üzerinden İngilizce CV nasıl yazılır, hangi hatalardan kaçınılmalıdır ve neler üzerinde durulmalıdır onlara değineceğiz.

Parçalara ayırdığımız ve tek tek açıklamalarda bulunduğumuz CV örneğine geçmeden önce, tüm CV’de dikkat edilmesi gereken kurallara bir değinelim.

  • Her şeyi uzun uzadıya anlatmayalım, kısa ve öz bir CV, sadece gerekli bilgilerle dolu bir CV her zaman yeterlidir.
  • Yazdıklarımızın dilbilgisi kurallarına uyup uymadığını tekrar tekrar kontrol edelim. Yazım ve dilbilgisi hataları içeren İngilizce CV’nin yarattığı kötü izlenimi değiştirmeniz zor hiç CV vermemekten daha olumsuz bir etki oluşturacaktır.
  • Özel isimleri çevirirken o isimlerin web adresinden ya da başka kaynaklardan kurumun İngilizce ismini teyit edelim. Eğer böyle bir kaynak yoksa kurumun önce Türkçe ismini yazalım, ardından yanına açtığımız parantezli bir kısma kendi çevirimizi ekleyebiliriz.
  • Bilinen diller kısmına Türkçe dilini parantez içinde “native” ibaresini de kullanarak eklemeliyiz. Ben zaten adres kısmına Türkiye yazdım, anlarlar demeyin. Her milletten insan her yerde yaşayabiliyor artık, karşıdaki kişi bunu bilmeyebilir. Türkçe dilini de “native” notuyla beraber ekleyin.
  • Türkçe adresimizi yazarken Türkiye’yi Turkey yapmak dışında bir şey değiştirmeyelim, kaldığınız yerin sokak adı gibi detaylardan çok ülke ve şehir önemli. Adres de bir şey yollarlarsa önemli, o zaman da Türkçe adres gerekli. Kolaylık olması açısından Türkçe karaktersiz yazabiliriz adresi.

İngilizce CV Örneği Üzerinden Anlatım

Böyle madde madde sıralayınca kolay görünüyor ama önünüzde boş bir word dosyası açıkken ne yazsam, nerden başlasam, tutup Türkçe CV’mi direk İngilizce’ye mi çevirsem diye kara kara düşünüyor insan. İngilizce CV Örneği bu noktada birçok kişiye ilham kaynağı oluyor. Siz çok düşünmeyin, biz size ufak bir harita çizdik, ordan başlayın işe.

İngilizce CV yazarken imla kurallarına dikkat edilmesi gerektiği gibi, önce kurum adı mı, tarih yazmalı mı, okulları nereye yazmalı, tecrübeleri nereye yazmalı bunların sıralamasına da dikkat etmek lazım. Zira ortada herkesin kullandığı bir standart varsa ve sizin CV bu standart örneğin çok dışında bir örnekse baştan bir eksi alıyorsunuz. Unutmayalım, herkesin vakti kısıtlı, CV kısa ve öz olmalı.

Aşağıda görüldüğü gibi önce isimle başladık. Ortalama gibi konuların da böyle olması lazım, zira isim adres bilgilerinin olduğu kısım en önemli kısım. Ek olarak, adreste Türkçe karakterleri giderebilirsiniz ama isminizde böyle bir şey yapmayın. Resmi kayıtlarda isminiz neyse onu aynı o şekilde yazmalısınız.

Bu kısımda bir de telefonunuzun önüne Türkiye kodu eklemeyi unutmamanız lazım. Telefon numaranız önüne +90 ekleyip sıfırsız 5 ve sonrası diye devam etmeniz yeterli.

İngilizce CV Örneği

Alttaki İngilizce CV örneğini bozmamak için açıklamalara buradan devam ediyorum. “Academic Training” kısmı tam zamanlı öğrenim gördüğünüz kurumlar için geçerli. Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora gibi elinizde bir diplomanız olan bölümleri yazıyorsunuz buraya. Kurum adı, bölüm, tarih sıralaması altta mevcut. Kurs murs yazmak yok buraya, onlar daha aşağıda yazılacak zaten.

“Professional Experience” kısmına iş tecrübeleriniz gelecek. Yine kurum adı gibi detaylar örnekte mevcut. Bazen tek tek “burada şunu şunu yaptım” diye uzun uzun anlatanlar oluyor. Bence hiç gerek yok, posizyon belli zaten, ne yaptığınız ordan belli. Ama iş tecrübem az, orası kısa kaldı derseniz sadece bir-iki cümleyle kısaca bir özet geçebilirsiniz.

“Honors and Awards” kısmı kazandığınız ödüller, burslar, madalyalar için. Bunlardan sizde yoksa, ki bu gayet normal, bu bölümü hiç yazmayın.

“Certificates” kısmı katıldığınız kurslardan aldığınız sertifikalar ile girdiğiniz dil sınavları ve sonuçları için.  Buraya başvurduğunuz işle alakalı katıldığınız sertifikasız kursları da yazabilirsiniz dilerseniz.

“Languages” kısmı da bildiğiniz diller için. “Native” adı üstünde sadece anadiliniz için. Sonrası, yani advanced ya da bilingual, anadilim kadar iyi biliyorum dediğiniz diller için. En alttaki “professional working proficiency” ise iş yerinde kullanabilecek kadar bildiğiniz fakat ileri düzey olmayan diller için. Bu üç seviye de olmak zorunda değil, siz Türkçe ve İngilizce dillerini yazsanız da olur.

Ahmet Mehmetoğlu

Adress: XX Mah. XX Sok. XX Apt. No: 01 Beşiktaş, İstanbul/TURKEY 34330

Mobile: +90 5XX XXX XX XX

E-mail: ahmetmehmetoglu@xmail.com

Academic Training

  • B.A. in XX, XX University, 2000-2004

Professional Experience

  • Kurum Adı, Pozisyon, Zaman Aralığı

Honors and Awards

  • XX Kurumu XX Tam Bursu

Certificates

  • XX Sınavı, Score: XX, 2004

Languages

  • Turkish (native)
  • English (advanced)
  • Arabic (professional working proficiency)

İngilizce CV örneğimiz burada bitiyor. Bu yukarıda saydıklarım dışında başka bölümleri olan, farklı detaylara sahip İngilizce CV örnekleri de var, siz de o şekilde yazabilirsiniz. Fakat yukarıda anlattığım en standart konuların işlendiği kısa ve öz bir İngilizce CV örneği. Yukarıdakileri, imla ve dilbilgisi kurallarına dikkat ederek yaptığınızda zaten işin büyük çoğunluğunu halletmiş oluyorsunuz. Eklemek istediğiniz kısımlar varsa bölmeleri detaylandırabilirsiniz, ama yukarıdaki kurallardan sapmamaya çalışalım. Şimdiden tüm iş başvurularınızda başarılar!

İngilizce CV hazırlama konusunda daha fazla bilgi almak için İngilizce CV Hazırlama Konusunda Yardımcı Olacak İpuçları yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca İngilizce iş görüşmesi stresinden kurtulmak ve görüşmede yapabileceğiniz hatalarla ilgili rapor almak isterseniz İngilizce İş Görüşmesi Simülasyon programımızdan faydalanabilirsiniz. Simülasyon programımızda başvuru yaptığınız pozisyon ve şirkete özel olarak bir iş görüşmesi hazırlanır. Görüşmede size sorular iletilir. Yanıtlarınıza göre görüşmenin performans raporu hazırlanır. Hatalarınızı bu rapor ile görüp, sonrasında giderebilirsiniz. Program hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı