İngilizce Kelimeler İle İlgili Cümleler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce kelimeleri öğrendikten sonra cümleler kurarak pekiştirmek ve kelimeleri cümle içinde kullanmak öğrenmenin kalıcı olmasını sağlamaktadır. İngilizce kelimeler ile ilgili cümleler kurmakla kelimenin kullanım yeri de öğrenilmekte, ezber işi çok daha kolay gerçekleşmektedir. Kelime kategorilerine göre öğrendiğiniz kelimeleri sık-sık cümle içinde kullanın. Yazarak ve konuşarak cümleler kurun ve mümkünse birileri ile karşılıklı konuşarak bunu yapın. İngilizce kelimeler ile ilgili cümleler kurarak biz de sizlere birkaç örnek sunalım.

 

 

 

Meyveler

I like orange very much ( portakalı çok severim )

I hate apples ( Elmadan nefret ederim )

We eat banana every evening ( Her akşam muz yeriz )

Aylar

My friend will come in july ( Temmuzda arkadaşım gelecek )

We will go to Bodrum in june ( Haziranda Bodrum’a gideceğiz)

I went to the cinema in november ( Şubatta sinemaya gittim )

Sayılar

I am thirty years old ( 30 yaşındayım )

My father has fifteen boks ( Babamın 15 kitabı var )

I eat three eggs ( 3 yumurta yerim )

Fiiller

I want to go to the theater ( Tiyatroya gitmek istiyorum )

He will study ( Ders çalışacak )

My mother will come ( Annem gelecek )

Meslekler

I’m a doctor ( Ben doktorum )

He is a teacher ( O öğretmen )

She is a lavyer ( O avukat )

Organlar

Your eyes are beautiful ( Gözlerin güzel )

His hands are big ( Elleri büyük )

Our feet are huge ( Ayaklarımız kocaman )

Eşyalar

There is a cat under the table ( Masanın altında kedi var )

My mother is sitting on the arm ( Annem koltukta oturuyor )

My father is watching television ( Babam televizyon seyrediyor )

İngilizce kelimeler ile ilgili cümleler kurarken cümle yapısı olan özne + yüklem + tümleç sıralamasına dikkat edilmeli, Türkçede olduğu gibi fiil sonda kullanılmamalıdır. İngilizcenin cümle yapısı bu şekildedir.

İngilizce cümlelere daha iyi bir şekilde hakim olmak için, herkese İngilizce öğrendiren en başarılı İngilizce öğrenme yöntemi Konusarakogren.com ile tanışmanızın vakti geldi! Pratik ve hızlı İngilizce öğrenimini sağlayan site ile konusarakogren.com’a giderek bilgi alabilir, tanışabilir ve İngilizce yolculuğuna adım atabilirsiniz 🙂

İngilizce kelimeler ile ilgili kendisini geliştirmek isteyenlere öneriler!

İlk olarak kelimelere hakim olmalısınız. Önünüzde çalışma için kaynak olarak kullanmak üzere bir İngilizce kelime listesi olmak zorunda… Kelime listesini hem kitaplardan hem de dijital kaynaklardan, İngilizce kelime öğrenme sitelerinden bulabilirsiniz.

İngilizce kelime öğrenme konusunda zaman kaybetmemek için, kelime listesi ve yukarıdaki diğer pratik bilgilere mutlaka vakıf olmalısınız.

İngilizce kelime öğrenirken tabii ki zaman zaman İngilizce kitap ve dergi okumaları da yapmalısınız. Burada en büyük dayanağınız İngilizce kelime bulma ve sözlükte bunların anlamlarını öğrenip faydalanma olacaktır. İngilizce kelime bulma için, İngilizce kelime listesi ve anlamlarına da hakim olmanız mühimdir.

Tüm bu bilgilere hakim olup, İngilizce kelimeler konusunda kendinizi ciddi anlamda ilerlettikten sonra, İngilizce kelimeler ve cümleler konusunda da ciddi bir yere gelmiş olabilirsiniz. Bu, zaten işin zirve noktasıdır.

İngilizce cümle kurma ve kelimelerden yola çıkarak nasıl İngilizce cümle kurulur gibi konularla ilgili, konuşaraköğren blogunda birçok içeriğimiz mevcut… Arama ile bulabilirsiniz! Kendinize güçlü bir kaynak arıyorsanız, Google’dan ingilizce kelime listesi pdf önerilerini bulabilirsiniz. Birçok kurumun kelime pdf’leri artık internette. Yani bilgiye erişim sınırsız…

İngilizce kelime listeleri yaparak cümle bilgisi geliştirilebilir mi?

1

İngilizce kelime bilgisinin artması ile, cümle bilgisi ciddi anlamda gelişir. İngilizce kelimeler ile ilgili cümleler kurma becerisine sahip olmanız için, İngilizce kelime listeleri de önemli artıdır. İngilizce kelime listelerini ister deftere, ister online excel dosyasında ya da pdf oluşturarak yapabilirsiniz. Bazılarının kelime listeleri o kadar gelişmiş oluyor ki, İngilizce 5000 kelime pdf lik ölçüde büyük, kaliteli kelime listeleri görebiliyorsunuz. Tabii ki kelimeler ne kadar genişse, İngilizce konusunda da artısı da o ölçüde olacak.

İngilizce 5000 kelime pdf arıyorsanız, bulamasanız dahi kendiniz oluşturmaya hemen bugün başlayabilirsiniz… İngilizce kelimelerle cümleler kurmak için, hem iyi bir kelime bilgisi hem de gramer bilgisi şart. İkisini de bulursanız, İngilizce kelimelerle cümleler kurmakta gerçekten zorlanmazsınız.

İngilizce kelime listeleri yaparken nelere dikkat etmeli?

Öncelikle İngilizce kelimelerin okunuşu ve anlamlı mutlaka listede yer almalı. Eğer telafuz konusuna önem vermezseniz, İngilizce kelimelerin okunuşu ve anlamları ile eksikler olursa, problemler yaşama şansınız var. İngilizce kelime listeleri ve anlamları pdf dosyası ile kolay bir şekilde, sıradan pdf okuyabilirsiniz.

İngilizce kelime listeleri ve anlamları pdf’i yalnızca bilgisayardan değil akıllı telefondan da okuma şansınız var. Bu sayede, günün her anı rahat bir şekilde kelime egzersizi yapabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı