İngilizce Öğrenirken Özgüveni Arttıran Yöntemler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Uzun zamandır İngilizce öğrenmeye çalışan biri için moral bakımından motive edici şeyler özgüveni arttırmada oldukça etkilidir. Özgüven eksikliğinde başarı düşmekte, en ufak bir zorlukta kişi eğitimi yarıda keserek rafa kaldırabilmektedir. Oysa basit yöntemlerle özgüveninizi arttırabilirsiniz.

Korkuları yenmek

İngilizce eğitimi alırken konuşmaya çekinmek, toplum içinde konuşabilecek bir İngilizce bilgisine sahip olmasına rağmen konuşamamak tamamen özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Hata yapmaktan korkmak, komik duruma düşmekten korkmak, anlatılanları anlayamamaktan korkmak, sorulan sorulara cevap verememekten korkmak bunlardan bazılarıdır. İngilizce öğrenebilmek için konuşmak gerekir. Yani İngilizce konuşarak öğrenilir. O zaman tıpkı bir çocuğun hata yapmaktan korkmadığı gibi sizler de konuşmaya korkmayacak, öğrendiklerinizi cümlelere dökerek İngilizce bildiğinizi ortaya koyacaksınız.

Pratik yapmak

Bilinmeyen şeyler insanı korkutur. İngilizce konuşmanın nasıl bir şey olduğunu bilmediğinizden konuşmaya korkuyoruz. Biraz konuşmaya başlayınca ise korkularımızı yeniyor ve rahatlıyoruz. Bunun yolu ise bol-bol pratik yapmaktan geçiyor. Pratik yaptıkça özgüveniniz artacak ve daha rahat konuşmaya başlayacaksınız.

Disiplinli çalışmak

İngilizce emek isteyen bir dildir. Aslında tüm yabancı diller böyle. Her gün düzenli olarak İngilizce çalışan birinin öğrendikçe özgüveni yerine gelir.

Ana dilini iyi bilmek

Özellikle grameri kolay öğrenmek için ana dilde grameri iyi bilmek gerekir. Şimdiki zamanın hikâyesi denildiğinde fiilin “çalışıyordum” şeklinde olacağını bilin. Yani “yor” ve di, dı, du, dü ekleri ile Türkçe çalışmak fiilini İngilizcede past continuous tense olduğunu bilin.

Öğretmen öğrencisini önemsemeli

İngilizce öğretmeninin öğrenciye karşı olan tutum ve davranışları motive edici ve özgüven arttırıcı olabildiği gibi tam tersi moral bozucu da olabilir. Bu nedenle öğretmenin öğrencisini önemsemesi çok önemlidir.

Özgüven arttıran İngilizce eğitim yöntemi

Daha ilk derslerden itibaren özgüveninizi arttıran bir İngilizce eğitimi almayı hayal ediyorsanız online İngilizce aradığınız eğitim yöntemidir. Sıradan kursların kalabalık sınıflarında sıkılmayı ve konuşmaya utanmayı bir kenara bırakarak online İngilizce eğitimlerine katılmalısınız. Bire bir alınan İngilizce eğitiminde daha ilk derslerden itibaren seviyeniz doğrultusunda İngilizce konuşmaya başlar, her geçen gün özgüveniniz artmış bir şekilde derslere katılırsınız.

Bilgi almak ve ücretsiz şekilde denemek için: http:/www.konusarakogren.com

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı