Assist İkinci ve Üçüncü Hali


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Assist Fiili

Assist fiili yardım etmek anlamında kullanılmaktadır. Assist yardım anlamında isim olarak da kullanılmaktadır. Assisted yardım edilen anlamında sıfat olarak kullanılmaktadır.

Assist fiili ile örnek cümleler

  • While my teacher is assessing our papers, she needs my assist to assess the other papers (Öğretmenim sınav kağıtlarımızı okurken, diğer sınavları okumak için benim yardımıma ihtiyaç duyar.)
  • I called my best friend for inviting my home to assess the chores (En yakın arkadaşımı eve, ev işlerinde yardım etmesi için aradım)

Assist fiili ikinci hali

Assist fiilinin ikinci hali düzenli bir fiil olmasından dolayı -ed takısı getirilmiş şekildedir. Assisted, geçmiş zaman kullanılacak cümlelerde kullanılabilir.

Assist fiili ikinci hali ile örnek cümleler

  • While my teacher was assessing our papers, I assisted her to assess our papers. (Öğretmenim sınav kağıtlarımızı değerlendirirken ben de ona yardım ettim)
  • My father assisted in doing my assignments (Babam ödevlerimi yapmada bana yardım etti)

Assist fiili üçüncü hali

Assist fiilinin üçüncü hali assisted olarak kullanılmaktadır. Present ve past perfect tense’li cümlelerde kullanılır. Yardımcı fiil olan have ya da had den sonra gelir. Kullanımı genelde have+v3 ya da had+v3 tür. Passive cümlelerde yardımcı fiilin yanında kullanılabilir.

Assist Üçüncü Hali ile örnek cümleler

  • If I had not assisted my teacher in assessing our papers, she could not have finished them for days. (Eğer öğretmenime sınav kağıtlarını okumakta yardım etmeseydim, günlerce bitiremezdi)
  • My boyfriend had assisted me in doing my assignments before we went out for dinner (Erkek arkadaşım biz akşam yemeği için dışarı çıkmadan önce ödevlerimi yapmamda yardımcı olmuştu)

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı