Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin
Yurtdışında kariyer hedefi olan ve önemli pozisyonlarda çalışmak isteyen kişiler tarafından merak edilen GMAT nasıl çalışılır? Sorusunu yanıtladık. Birçok önemli kurum ve kuruluşta büyük önem arz eden GMAT çıkmış sorular ve soru türleri, GMAT sınavına dair en çok merak edilen detaylar arasında bulunuyor. Peki, GMAT nasıl çalışılır? GMAT çıkmış sorular ve soru türleri!
GMAT NASIL ÇALIŞILIR?
GMAT Sınavı, daha önce göremeye alışmadığınız soru türlerinden oluşan, oldukça ağır, sabır ve dayanıklılık gerektiren bir ölçümleme sınavıdır. Bu nedenle sınava katılmayı düşünen birçok aday tarafından sınava nasıl çalışılması gerektiği GMAT çıkmış sorular ve soru türleri ile araştırılmakta. GMAT sınavında başarılı bir puan almak için yapılabilecekler arasında birçok önemli husus bulunuyor.
GMAT sınavında ilk önce sınav hakkında bilgi sahibi olduğunuzdan ve heyecanınızı olabildiğince kontrol altında tutmaya özen göstermelisiniz. Sınav anına kadar yapacağınız önemli ve verimli çalışmalar, sınav sonucuna direkt olarak etki edecektir. Bu noktada sınava katılan adaylar tarafından tavsiye edilen en büyük husus ise hazırlık aşamasında GMAT çıkmış sorulara göz atmak ve yanıtlamayı denemektir. Böylece temelde GMAT sınavının temel mantığını anlayarak, başarılı bir cevap üretebilirsiniz.
GMAT sınavı, farklı bölümlerden oluşması nedeniyle GMAT çıkmış sorular, GMAT sınav içeriği, soru sayısı, sınav süresi gibi birçok detay araştırılıyor. Diğer sınavlardan farklı olan bu sınavda en önemli noktalardan bir tanesi de düşüncelerinizi başarılı bir şekilde metne aktarabilmek ve okuduğunuzu anlayabilmektir. Ayrıca GMAT sınavında yer almakta olan bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için GMAT sınavı Nedir? GMAT sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar! yazımıza göz atabilirsiniz.
Sınava katılan adayların becerilerini doğru şekilde ölçmeyi amaçlayan bu sınavdan başarılı bir sonuç elde etmek için analiz yeteneğinizi geliştirmeniz ve farklı kaynaklardan yardım alarak sık sık kendinizi geliştirmeniz gerekmekte. Eleştirisel, sayısal, yazılı olarak farklı şekildeki becerilerinizi ölçen GMAT sınavı, GMAT örnek sorular ve GMAT çıkmış sorular gibi farklı kaynaklar ile sıkı bir çalışma dahilinde kolay bir şekilde üstesinden gelebilirsiniz.
GMAT PUANI NEDİR?
Farklı bölümlerden oluşmakta olan GMAT sınavı, puan bazında bölüm bölüm olarak belirlenmektedir. Sözel 0-60 puan, sayısal 0-60 puan, analitik yazma 0-6 puan, entegre akıl yürütme 1-8 puan olarak değerlendirilmektedir. Bu bölümler arasında başarılı bir GMAT puanı elde edebilmek için sınav öncesinde, GMAT hazırlık kitaplarından yardım alabilir, GMAT deneme sınavlarına katılabilir, GMAT hazırlık kursuna başvurabilirsiniz. Bu deneyimler sizin GMAT sınavına başarılı ve efektif bir şekilde hazırlanarak sınava tam donanımlı bir şekilde katılım sağlamanıza olanak sağlar.
GMAT SINAV İÇERİĞİ NASIL?
GMAT sınavı diğer sınavlardan farklı olmak üzere özel olarak hazırlanan üç farklı bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler, Verbal Reasoning, Analytical Writing, Quantitative Reasoning bölümleridir. GMAT sınavı toplamda 3 saat 30 dakikadır. Yani bu durum 210 dakikaya tekabül etmektedir. Bu nedenle farklı bölümlerde yer almakta olan soruları cevaplandırırken zaman yönetimi en önemli hususlardan bir tanesidir. Bu noktada size tanınmakta olan molaları verimli şekilde kullanırsanız, bu stresli ve gerici GMAT sınavının üstesinden oldukça kolay bir şekilde gelebilirsiniz.

GMAT sınavından kayda değer bir başarı kazanmak isteyen birçok adayın, GMAT hazırlık kitapları, GMAT hazırlık kursu, GMAT matematik konuları, GMAT örnek sorular gibi konulara hazırlıklı bir şekilde sınav gününde etki göstermesi gerekir. Aksi takdirde bu derece farklı ve özel bir sınavda başarım etmek oldukça düşük bir ihtimaldir. GMAT Sınavında yer almakta olan 3 farklı bölüm ise şunlardır;
Verbal Reasoning
Bu bölüm için GMAT sınavının sözel bölümü denilebilir. Okuduğunuzu anlama, eleştirisel yaklaşım ve cümle düzeltme gibi becerilerinizi ölçmek için yer alan bölümdür. Bu bölümde 75 dakika süreniz bulunmakta ve cevaplamanız gereken soru sayısı 41’dir.
Analytical Writing
GMAT sınavında yer almakta olan bu bölüm, sizin analitik yazım becerilerinizi ölçmek amacıyla hazırlanmıştır. Yaklaşık 30 dakika kadar sürmekte olan bu bölümde size verilen metni analitik bir biçimde değerlendirerek kendi yorumunuza göre değil, verilen bilgiler dahilinde bir argüman oluşturmanız istenmektedir.
Quantitative Reasoning
Sınavın sayısal bölümü olarak adlandırılan ve iki farklı türde sorulardan oluşan bu bölümde toplamda 75 dakika süreniz bulunmaktadır. GMAT sınavının Quantitative Reasoning bölümünde bulunan soru sayısı ise 37’dir.
SONUÇ OLARAK
Başarılı ve sıkı bir çalışmanın ardından GMAT sınavında kayda değer bir başarım ile birlikte hedeflerinize bir adım daha yaklaşabilir, kariyer basamaklarını tırmanmanız için önemli bir kilometre taşı olan GMAT sınavını basit ve rahat bir şekilde atlatabilirsiniz. Ayrıca İngilizce konuşma becerinizi geliştirmek için Online İngilizce konuşma kursu olarak hizmet vermekte olan Konuşarak Öğren’e de göz atabilirsiniz.
Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren