İngilizcenizi Geliştirmeye Yardımcı Sanal Gerçeklik Programları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Zaman ilerledikçe teknoloji de gelişmektedir. Öyle ki yaşamımızın her alanında etkili olmaktadır. Teknolojik gelişmeler insanların dil öğrenim alışkanlıklarını da etkilemiştir. Önceden insanlar yalnızca kitaplar ve yüz yüze eğitimler yoluyla dil öğrenebilirken, şu anda internet yoluyla uçsuz bucaksız bir dil edinim kütüphanesine erişebilmektedir. Peki sanal gerçeklikle İngilizcenizi geliştirebilirsiniz desek tepkiniz ne olurdu?  Bu içeriğimizde sizlere sanal gerçekliğin dil öğrenmenize yapacağı katkılardan ve yararlanabileceğiniz uygulamalardan bahsedeceğiz.

Sanal Gerçeklik Nedir?

Sanal gerçeklik bir nevi gerçek ile hayalin birleşmesidir. İnsanların teknolojik aletlerle birebir etkileşim kurmasını sağlar. Gerçek ortamların taklididir. Örneğin; sanal gerçeklik sayesinde hiç gitmediğiniz bir yere seyahat etme, orayı gezme imkanı bulmanın yanında, orası hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.  Bu gibi bir durum İngilizcenizi geliştirebilmeniz için de söz konusudur. Oturduğunuz yerden kalkmadan tıpkı bir eğitim kurumunda eğitim alır gibi hissedebilirsiniz. Bu bize zamandan da büyük oranda tasarruf sağlamakla birlikte, kendi günlük programımızın içine dil öğrenmeyi de kolaylıkla entegre edebilme imkanı yaratır.

Sanal Gerçeklik Dil Öğrenmede Nasıl Faydalar Sağlar?

Küçük yaşlardan itibaren hep bir eğitmen kontrolünde dil öğrenmeye alışığızdır. Kurslara kayıt oluruz ve bazı günlük işlerimizi erteleyip, bu kursların saatine ayak uydurmaya çalışırız. Özellikle kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız, bir yerden bir yere gitmenin ne kadar vakte mâl olduğunu bilirsiniz. Sanal gerçeklik tüm bu zorlukları ortadan kaldırıyor, hatta ekstra faydalar sağlıyor. Gelin size bu faydaları anlatalım:

Alacağınız tepkiden çekinmeden konuşabilirsiniz. 

Çoğu dil öğrenen insanın korktuğu nokta hazırlıksız bir şekilde, öğrendiği dili herhangi birisiyle konuşmaktır. Sanal gerçeklik sayesinde korkmadan İngilizce konuşabilirsiniz, rahat rahat pratik yapabilirsiniz.

Hiçbir yere seyahat etmenize gerek kalmaz.

İngilizce konuşmayı öğrenirken belli ülkelerin aksanlarına ve konuşma tarzlarına dikkat ederiz. Hatta bu aksanları tanıyabilmenin ve bazılarını kendi konuşma şeklimize entegre edebilmenin önemi büyüktür. Çünkü tıpkı bir yerli gibi İngilizce konuşan kişi gerek iş mülakatlarında gerekse TOEFL, IELTS gibi konuşmanın öne çıktığı sınavlarda her zaman bir adım öndedir.

TOEFL ve IELTS’ in ne konuda yarar sağladığını da sizler için “TOEFL ve ILTS Nedir? Açıklaması, Başvurusu ve Merak Ettiğiniz Her Şey” başlıklı yazımızda işledik.

İşte sanal gerçeklikle birlikte uçak biletine ihtiyacınız yoktur. İstediğiniz ülkeyi ziyaret edebilirsiniz ve o ülkenin aksanıyla etrafınızın çevrili olduğu durumların bir parçası olabilirsiniz.

Kolayca öğrenebilirsiniz.

Sanal gerçeklikle birlikte tek bir tuşa basarak kendinize adeta bir sınıf ortamı yaratabilirsiniz ve oturduğunuz yerden pratik yapabilirsiniz. Böylece dil pratiği yapmak için günlük rutinlerinizden sapmaz, belli işlerinizi ertelemek zorunda kalmazsınız.

İngilizce Öğrenmeyi Kolaylaştıran Sanal Gerçeklik Programları Nelerdir?

Çağımızda teknoloji hızla ilerlemektedir. Dolayısıyla her gün farklı bir program karşımıza çıkar. Sizler için dil öğrenmenizi kolaylaştıracak birkaç programı derledik:

HELIGMA

Birçok insan her ne kadar İngilizce bilse de yurtdışına çıktığında konuşmada güçlükler çekmektedir. Bunun sonucu olarak hiç tanımadığı bir ülkede günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirirken bile zorluklarla karşılaşmaktadır. Alınan eğitimler içselleştirilememektedir. Bu sebeple de pratiğe dökülmekte sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu uygulamada sanal ortamın içine entegre bir “chatbot” bulunmakta, bu sistem sayesinde mekandan bağımsız olarak İngilizce sohbet edebilirsiniz ve dil pratiği yapabilirsiniz. Uygulamayla birlikte gözlüğün içerisine 5 farklı senaryo yerleştiriliyor. Bunlar bireyin yurtdışına çıktığında karşılaşabileceği birtakım senaryolar. Örneğin; pasaport kontrol ettirmek, uçakta yanındaki yolcuyla sohbet etmek, uçaktan inince taksiyle kalacağı yere gitmek vb. Eğer konuşurken telaffuzda bir sıkıntı yaşarsanız uygulama sıkıntı yaşadığınız kısmı size tekrar ettiriyor ve bu sayede bir çeşit telaffuz kontrolü de sağlıyor.

VIRTUALSPEECH

Günümüzde artık İngilizce kariyer basamaklarında bir yükselme aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bunun en önemli yolu bildiğiniz teorik İngilizceyi pratiğe dökebilmektir.  Bu program da odağını iş İngilizcesine çeviriyor. İş yerindeki rekabetçi ortama sizi hazırlıyor ve iş İngilizcesi konusunda gerekli özgüvene sahip olmanıza katkı sağlıyor.Programın yarattığı sanal dünyada iş mülakatının gerektirdiği beceriler üzerine çalışabilir, ana dili İngilizce olan farklı ülkelerden müşterilerle görüşme ve toplantı pratiği yapabilirsiniz. Sanal ortamda bu becerilerinizi geliştirirken gerçek bir dünyadaymış hissi yaşadığınızdan, gerçek iş hayatınıza geçtiğinizde bu tip durumlarla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini bilecek, vereceğiniz kararlarda ve cevaplarda tereddüt etmeyeceksiniz.Aynı zamanda bu uygulama ses analizi gibi günümüz teknolojilerinden yararlanarak telaffuzunuzu geliştirmenize, konuşma hızınızı ayarlamanıza ve böylelikle konuşurken karşı tarafın sizi kolay anlamasına yardımcı oluyor.

ClassVR

Bu sanal gerçeklik eğitim platformu kültür ve dil üzerine odaklanmıştır. Bu konuda yüzlerce kapsamlı ve öğretici dersi bulunmaktadır. Bunun yanında eğitmenler için tasarlanmış ve önceden hazırlanmış ders planları bulunan tamamen bağımsız bir öğrenme programına da sahip.ClassVR İngilizce derslerinin yanında, ilgilendiğiniz ülkedeki gelenekleri, günlük hayat alışkanlıklarını, insanların davranış biçimini gözlemleme imkanını da sanal gerçeklik teknolojisiyle sizlere sunmakta.Dünyanın öbür ucundaki çok ünlü bir yapıyı gezebilir, bir müzedeki eserler hakkında bilgi alabilirsiniz. Böylelikle sadece dil öğrenmekle kalmıyor, aynı zamanda o dilin konuşulduğu ülkenin tarihi, kültürü, gündelik yaşamı hakkında da bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Yani evinizden çıkmadan bir ülkeyi tam manasıyla gezebiliyorsunuz.Sürekli karşımıza çıkan eğitim yöntemlerine nazaran böyle interaktif ve kapsamlı bir eğitim metodunu benimsemek, hem vizyonunuzu genişletecek hem de çalışmaya olan motivasyonunuzu artırarak devamlılığınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

AltSpaceVR

Bazı dil öğrenen insanlar için kendi başına çalışmak oldukça sıkıcı bir aktivitedir. Bu durumda  onların içlerindeki çalışma isteğini zamanla yok edebilir. AltSpaceVR yarattığı dünya sayesinde kullanıcılarına sosyal bir dil öğrenme ortamı sunuyor. Bu uygulamayı kullanırken 150 farklı ülkeden insanla sohbet edebilirsiniz, onlarla oyunlar oynayabilirsiniz ve şarkılar söyleyebilirsiniz. Öyle ki tıpkı gerçek hayatta yaptığınız gibi bir kafede arkadaşlarınızla oturup, kart oyunları oynayabilirsiniz. Bu gibi eğlenceli aktivitelerle birlikte yeni insanlarla tanışırken bir yandan da motamot dil öğrenme sıkıcılığından kurtulup çağımızın getirdiği bu yenilikten yararlanabilirsiniz.

ENGAGE

Bu ücretsiz eğitim platformu dünyanın farklı yerlerinden eğitimcilerle bir araya gelerek İngilizce pratiği yapmanızı sağlıyor. Eğitimcilerden İngilizce öğrenebilirsiniz, hiç bilmediğiniz bir ülkedeki bir öğrenciyle iletişim kurabilirsiniz. Bu sayede hem onun kültürü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz hem de öğrenmekte olduğunuz İngilizceyi geliştirebilirsiniz.

TITANIC VR

Bu sanal gerçeklik deneyimiyle birlikte İngilizce kavrama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.Batık bir gemide keşfe çıkacağınız bu deneyimde, gizemi çözmek için haritalar okuyacak, belli kalıntılarla karşılaşacaksınız. Bunlar sizin hem İngilizce becerinize oldukça katkıda bulunacak hem de eğlenirken bir yandan öğrenmenizi sağlayacaktır.

APOLLO 11 VR

Bir uzay gemisinin içinde olmak, hatta uzayda olmak hepimize çekici ve heyecan verici gelir. İşte bu sanal gerçeklik uygulaması sizlere hem kendinizi uzayda keşif yapıyor gibi hissetme hem de gördüğünüz, okuduğunuz ve dinlediğiniz İngilizce argümanlar sayesinde dil becerilerinizi geliştirme olanağı sağlamakta.

Verilen uygulamalar elbette ki yalnızca eğitime dönük uygulamalardır. Bunların yanında günümüzde oldukça popüler hale gelmiş oyun dünyasından da faydalanabilirsiniz. Ana dili İngilizce olan birçok oyun sizlere faydalı olacaktır. Oyunlar da sanal gerçekliğe taşındı. Oynayacağınız herhangi bir İngilizce sanal gerçeklik oyunu hem sizin o gerçeklik hissini tatmanıza hem de dil becerilerinizi geliştirirken sanal gerçeklik kullanımının ne kadar önemli ve faydalı bir yol olabileceğini keşfetmenize yardımcı olacaktır.Unutulmamalıdır ki her bireye aynı eğitimi vermek yerine, bireye özel eğitim verilmesi gerekir. Sanal gerçeklik de bu işlevi görür. Günümüz teknolojik ilerlemeleriyle birlikte gün geçtikçe ulaşması daha da kolay hale gelen güzel bir alternatiftir. Teknoloji çağında bu tür çok daha fazla görmeye değer faydalı şey vardır.

KONUŞARAK ÖĞREN İLE İNGİLİZCE ÖĞRENMEK ÇOK KOLAY!

Sanal gerçeklikle alabileceğiniz eğitimlerin yanında Konuşarak Öğren de sizlere oldukça yardımcı olabilir. Anadili İngilizce olan eğitmenlerle dilediğiniz gün ve saatte konuşabilirsiniz, online dersler sayesinde rahatça İngilizce öğrenebilirsiniz. Alacağınız İngilizce eğitimi ile rahatlıkla okuyabilirsiniz, yazabilirsiniz ve iletişim kurabilirsiniz. Tamamen sizin yöneteceğiniz İngilizce dersleri sayesinde çok rahat bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz.

ÖZET
Sanal Gerçeklik Nedir?
Karşıdan gelecek tepkiden çekinmeden konuşabilirsiniz, büyük maddi masraflar yapmanıza gerek kalmaz ve evinizde oturduğunuz yerden kolayca öğrenebilirsiniz.
Sanal Gerçekliğin Dil Öğrenmeye Faydası Nelerdir?
Karşıdan gelecek tepkiden çekinmeden konuşabilirsiniz, büyük maddi masraflar yapmanıza gerek kalmaz ve evinizde oturduğunuz yerden kolayca öğrenebilirsiniz.
İngilizce Öğrenmede Kolaylık Sağlayan Sanal Gerçeklik Programları Nelerdir?
Heligma, VirtualSpeech, ClassVR, AltSpaceVR, Engage, Titanic VR, Apollo 11 VR gibi programlar ingilizce öğrenmeyi sanal gerçeklikle birleştirerek bu işi kolaylaştırır.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı