Medipol Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Medipol Üniversitesi’nde genel eğitim dili Türkçe olmasına karşın, %30 ve %100 olmak üzere iki farklı seviyede eğitim veren bölümlerde okumaya hak kazanan öğrenciler, ilgili bölümlerde eğitim görebilmek için gerekli olan İngilice’ye sahip olduklarını kanıtlamak için Medipol Üniversitesi Dil Okulu’nun hazırladığı Muafiyet Sınavı’nı başarı ile tamamlamak zorundadırlar. Aksi takdirde yabancı dil eğitim veren bölümler için uygulanan bir yıllık hazırlık sınıfına gitmek zorunda kalırlar. Sınavdan 75 puan ve üstü alan öğrenciler hazırlık sınıfında muaf olmaya hak kazanırlar.

Hazırlık Atlama Sınavında Hangi Konular Var

Medipol Üniversitesi Muafiyet Sınavı, diğer üniversitelerin hazırlık atlama sınavlarından farklı olarak birbirini takip eden günlerde gerçekleştirilir. İlk gün çoktan seçmeli ve yazma sınavı, diğer gün konuşma sınavı yapılır. Çoktan seçmeli sınav 80 sorudan oluşur. Bu sınavda her sorunun değeri 1 puandır. Çeşitli soru tipleri barındıran ve yabancı dil becerilerini ölçen test sınavında ilk olarak dinleme becerinizi ölçen, dinlerken soruları cevapladığınız 20 soruluk bir bölüm vardır. Ardından 24 soruluk okuduğunuzu anlama, çıkarımda bulunma, boş bırakılan kelimeyi tahmin etme gibi konular içeren bölüm gelir. Bu bölümü takip eden kısımda 20 soruluk dil bilginizi ölçen sorular bulunur. Test sınavında son olarak genel kelime bilginizi ölçen 16 soru vardır. Bu bölümü tamamladıktan sonra, yazma sınavında size verilen bir konu hakkında kompozisyon yazmanız beklenir. Yazma sınavının değeri 20 puandır. İlk gün yapılan bu çoktan seçmeli ve kompozisyon sınavında toplamda 100 puan üzerinden 75 puan alırsanız, diğer gün yapılacak olan konuşma sınavına girmeden uluslararası düzeyde B2 seviyesinde olduğunuzu kanıtlamış olarak hazırlık sınıfından muaf olmaya hak kazanırsınız.

Çoktan seçmeli ve kompozisyon sınavından 60 ila 74 puan arasında alırsanız konuşma sınavına girmeniz gerekir. Genel konuşma beceriniz, belirli konularla ilgili sorulara anlamlı cevap verebilme, fikirlerinizi nedenleriyle açıklayabilme gibi becerileri ölçen konuşma sınavından 75 ve üzeri bir puan alabilirseniz yine muaf olmaya hak kazanabilirsiniz.

Hazırlık Atlama Sınavına Konusarakogren.com İle Hazırlanın

Gördüğünüz gibi birçok aşama bulunduran ve kendi içinde fazlaca becerinizi test eden Muafiyet Sınavı’nı başarıyla tamamlayabilmek için en doğru adres Konuşarak Öğren. Tüm bu konulara hazırlanabilmek için ihtiyaç duyacağınız içerikler sistemimizde mevcut. Dilerseniz tümüyle size özel ve hedefinize uygun hazırlanmış bir programı Konuşarak Öğren Eğitimi Sistemi’nde bulabilirsiniz. Her şartta kurtarma aracı olarak gireceğiniz konuşma sınavına ise, ana dili İngilizce olan eğitmenler ile en kapsamlı şekilde hazırlanabilirsiniz.

Medipol Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından 2009 yılında İstanbul ilinde kurulan vakıf üniversitesidir. Her zaman toplumsal ve evrensel bilime katkıda bulunabilecek, özellikle bilim ve teknolojiyi bir numaralı hedef olarak benimseyen üniversitesi, öğrencilerine deneyimli akademik kadrosuyla geliştirici bir eğitim vaat ediyor.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı