İngilizce öğrenirken sıkça yapılan hatalar nelerdir? 


İngilizce öğrenirken sıkça yapılan hatalar nelerdir 
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce öğrenme aşamasında olan birçok kişi tarafından İngilizce öğrenirken sıkça yapılan hatalar nelerdir? Sorusu merak ediliyor ve internet üzerinde araştırılıyor. Peki, İngilizce öğrenirken sıkça yapılan hatalar nelerdir? 

İngilizce öğrenirken sıkça yapılan hatalar nelerdir? Sorusu, İngilizce öğrenme aşamasında sıklıkla yapılan hataları araştırarak önlem almayı amaçlamakta olan kişiler tarafından internet üzerinde araştırılıyor. İngilizce öğrenmek, bazı zorluklarla dolu bir süreç olabilir ve birçok öğrenci belirli hatalara düşebilir. Bu yazıda, İngilizce öğrenirken sıkça yapılan hataları ele alacağız ve bu hatalardan kaçınmanın yolların ele alacağız. Peki, İngilizce öğrenirken sıkça yapılan hatalar nelerdir? 

İNGİLİZCE ÖĞRENİRKEN SIKÇA YAPILAN HATALAR NELERDİR? 

Korku ve Utanç: Birçok öğrenci, İngilizce konuşurken veya hata yapma ihtimali olduğunda endişe ve utanç duyar. Bu duygular, öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir ve iletişim becerilerini sınırlayabilir. Bu nedenle özellikle ülkemizde İngilizce konuşma becerisi oldukça olumsuz etkilenmektedir. 

Çözüm: Kendinizi rahat hissettiğiniz ortamlarda İngilizce konuşmaya cesaret edin. Hata yapmaktan korkmayın çünkü hatalar, öğrenme sürecinin doğal bir parçasıdır. Hatalarınızı not alın ve nedenini anlamaya çalışarak bunlardan öğrenin. Kendinizi rahat hissettiğiniz ortamlarda İngilizce konuşma pratiği yapmak, zamanla bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır. 

Tekrar Edici Hatalar: Bazı öğrenciler, belirli hataları sürekli tekrar ederler ve bu hatalar üzerinde düzeltme yapmazlar. Bu durum, dil öğrenme sürecinde ilerleme engeli oluşturabilir. Bu nedenle hatalarınızı belirlemek için bazı testlerden yararlanabilir ve tespit edeceğiniz hataları düzeltmeye odaklanabilirsiniz. 

Çözüm: Yaptığınız hataları belirleyin ve bu hataları düzeltmek için özel bir çaba gösterin. Dil değişim partnerleri veya öğretmenlerden geri bildirim alarak hatalarınızı anlamaya çalışın. Ardından, bu hataları düzeltmek için bilinçli bir şekilde çalışın. 

Hedef Belirlememe: İngilizce öğrenme sürecinde belirli hedefler oluşturmak önemlidir. Hedef belirlememek, öğrenme motivasyonunu azaltabilir ve ilerlemeyi izleme imkanını engelleyebilir. Bir online İngilizce konuşma uygulaması olan Konuşarak Öğren, gerçekleştirilen görüşmelerin değerlendirilmesine olanak sağlamakta ve bu sayede ilerleyişinizi takip etme imkanı sunmaktadır. 

Çözüm: Kendinize gerçekçi ve ölçülebilir hedefler belirleyin. Örneğin, belirli bir kelime sayısını öğrenmek, İngilizce bir kitabı okumak veya belirli bir seviyeye ulaşmak gibi hedefler koyabilirsiniz. Bu hedeflere ulaşmak için planlı ve düzenli bir şekilde çalışın. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingilizce öğrenme

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı