İngilizce Speaking Mülakat Soruları ve Cevapları


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

1- Can you introduce yourself? (Kendinizi tanıtır mısınız?)

Örnek Cevap:

My name is Özlem. I am 26 years old, I was born in Adana. I graduated from Çukurova University, Department of Political Science and Public Administration. I have five years of working experience in my field.

Türkçe Anlamı:

Adım Özlem. 26 yaşındayım, Adana doğumluyum. Çukurova Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum. Alanımda beş yıllık iş tecrübem var.

2- Can you talk about your career goals? (Kariyer hedeflerinizden bahseder misiniz?)

Örnek Cevap:

Certainly. I would love to achieve my dreams by successfully rising in my field and gaining more experience and experience.

Türkçe Anlamı:

Elbette. Alanımda başarılı bir şekilde yükselerek daha fazla tecrübe ve deneyim kazanarak hayallerime ulaşmayı çok isterim.

3- What are the advantages of this proffesion? (Bu mesleğin avantajları nelerdir?)

Örnek Cevap:

The advantages of this profession are socializing with people and improving the foreign language.

Türkçe Anlamı:

Bu mesleğin avantajları, insanlarla sosyalleşmek ve yabancı dili geliştirmek.

4- Why do you want this job? (Bu işi neden istiyorsunuz?)

Örnek Cevap:

I want this job because I think I can gain more experience and experience by improving myself more in this field.

Türkçe Anlamı:

Bu işi istiyorum çünkü bu alanda kendimi daha fazla geliştirerek daha fazla deneyim ve tecrübe kazanabileceğimi düşünüyorum.

5- What do you do in your spare time? (Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?)

Örnek Cevap:

In my spare time, I read personal development books to improve myself. Sometimes I try to improve myself more by participating in certification seminars given by universities.

Türkçe Anlamı:

Boş zamanlarımda kendimi geliştirebileceğim kişisel gelişim kitapları okurum. Bazen de üniversitelerin vermiş olduğu sertifikasyon seminerlerine katılarak kendimi daha fazla geliştirmeye çalışırım.

6- Can you tell us about a feature that you do not like about yourself? (Kendinizde beğenmediğiniz bir özellikten bahseder misiniz?)

Örnek Cevap:

Since I am a detail-oriented person, I try to do everything meticulously. Although this aspect of me seems positive, it can sometimes cause my work to prolong.

Türkçe Anlamı:

Detaycı bir insan olduğum için her işimi titizlikle yapmaya çalışırım. Bu yönüm her ne kadar olumlu gözükse de bazı zamanlar işlerimin uzamasına sebep olabiliyor. 

7- How do other people describe you? (Diğer insanlar seni nasıl tanımlar?)

Örnek Cevap:

People usually describe me as a social person because I have a wide circle of friends. In addition to this, there are also those who describe him as a reliable and hardworking person.

Türkçe Anlamı:

İnsanlar beni genellikle arkadaş çevrem geniş olduğu için sosyal bir insan olarak tanımlarlar. Hatta bunun yanı sıra güvenilir ve çalışkan biri olarak tanımlayanlar da olmuştur.

8- Can you tell us about your achievements in the field of education? (Eğitim alanındaki başarılarınızdan bahseder misiniz?)

Örnek Cevap:

I studied in Finland in my last year of university with the Erasmus education program. I have a first degree in university. I also did my master’s degree in Germany.

Türkçe Anlamı:

Erasmus eğitim programıyla üniversite son sınıf Finlandiya’da okudum. Üniversitede bölüm birinciliğim var. Ayrıca Almanya’da yüksek lisans yaptım.

9- Why should we choose you for this job? (Neden bu iş için seni seçmeliyiz?)

Örnek Cevap:

Because I have five years of experience in my field. Also, thanks to my foresight, I can identify potential problems in advance and produce permanent and practical solutions.

Türkçe Anlamı:

Çünkü alanımda beş yıllık deneyimim var. Ayrıca ileri görüşlülüğüm sayesinde olası problemleri önceden fark ederek kalıcı ve pratik çözümler üretebilirim.

10- Why did you leave your previous job? (Önceki işinizden neden ayrıldınız?)

Örnek Cevap:

The reason I left my previous job was that it did not meet my salary and social benefits expectations. In addition, the distance from my home increased with the relocation of the workplace.

Türkçe Anlamı:

Önceki işimden ayrılma sebebim maaş ücreti ve sosyal haklar beklentimi karşılamamasıydı. Bunun yanında bir de işyerinin taşınmasıyla birlikte evime olan mesafenin artmıştı. 

Konuşarak Öğren ile İngilizce Speaking Mülakatına Birlikte Hazırlanın!

İngilizce speaking mülakat sırasında en sık yapılan hataların başında kusursuz ve hatasız bir şekilde konuşma endişesi taşımak oluyor. Bu nedenle akıcı konuşmak endişesi ile mülakat öncesi stres altında olmanız, kendinizi ifade ederken zorlanmanıza ve heyecan yapmanıza neden olabilmektedir. İngilizce mülakat sırasında zor kelime ve kalıpları kurmak için ise kendinizi zorlamanıza gerek yok. İngilizce mülakatına katılacağınız şirketin bulunduğu sektörde kullanılacak terimleri ezberlemeniz ve 37.500 öğrencinin tercih etmiş olduğu Konuşarak Öğren ile anadili İngilizce olan eğitmenler ile birlikte görüntülü olarak Skype üzerinden İngilizce konuşma pratikleri yaparak İngilizcenizi geliştirebilir, böylece İngilizce mülakat sırasında akıcı ve doğru telaffuzlarla konuşabilirsiniz. İngilizce konuşma becerisine sahip olan adaylar rakiplerine fark yaratmakla birlikte işe alımlarda ilk tercih edilen adaylar arasında yer almaktadır.
İngilizce mülakatlarda akıcı ve doğru telaffuz ile İngilizce konuşmak istiyorsanız Konuşarak Öğren ailesine katılarak online İngilizce eğitimleri alabilir, gün içinde İngilizce konuşma pratikleri yaparak sadece bir ayda siz de İngilizce konuşabiliyorum diyebileceksiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingilizce Konuşma

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı