Konuşarak Öğren Yorumları (VİDEO) Öğrencilerimiz Anlatıyor


Konuşarak Öğren Yorumları
Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Konuşarak Öğren ile İngilizce pratiği yapmak isteyenler için Konuşarak Öğren öğrencileri yorumları paylaşıyoruz. Konuşarak Öğren eğitmenlerinin kalitesinden, ders programlarına kadar her şeyi bu yazımızda ve videoda bulabilirsiniz.

İngilizce öğrenme sürecinde doğru eğitim programını bulmak oldukça önemlidir. Bu süreçte, birçok kişi tarafından tercih edilen Konuşarak Öğren platformunu denemek isteyenler için gerçek bir öğrencinin deneyimlerini paylaşıyoruz. Bu yazıda, Konuşarak Öğren’i nasıl keşfettiğini, ders programlarını, eğitmenlerle olan etkileşimlerini ve mentörlük programının nasıl fayda sağladığını detaylı bir şekilde anlatan bir öğrencinin yorumlarını bulacaksınız. Ayrıca, Konuşarak Öğren uygulamasının yeterliliği hakkında da içten değerlendirmeler sunuluyor.

KONUŞARAK ÖĞREN YORUMLARI

Öğrencilerimizden Ahmet Yanık, Konuşarak Öğren’deki eğitim tecrübelerini paylaştı:

Konuşarak Öğren’i nasıl keşfettiniz?

Arkadaşımdan duydum. Kendisi çocukluk arkadaşım ama aynı zamanda da bir fabrikada yöneticilik yapıyordu. Kendisi bahsetti ve çok memnun olduğunu aktardı. Ben de zaten bu şekilde pratik yapacak bir uygulama arayışındaydım. Bu sayede alternatifler arasına koydum Konuşarak Öğren’i. Aslına bakarsanız biraz da internetten daha sonrasında araştırdım.

Konuşarak Öğren ders programları nasıl?

Dersler… Yani şöyle; ben birden fazla eğitmenle çalıştım belli zamanlarda, farklı aksanlar duyabilmek adına değişiklikler yaptım. Dersler nasıl geçiyor? Bunu belki birkaç kategori halinde değerlendirmek lazım. İlk dönem dersleri, ikinci dönem dersleri, üçüncü dönem dersleri gibi düşünebiliriz. Yani ilk zamanlar biraz beni zorlayıcıydı. Kendimi ifade etmekte zorlandığım dönemlerdi ilk dönem. Konuşarak Öğren eğitmenleri… Biraz görevmiş gibi addedip derslere katılıyordum. Daha sonra biraz daha kendimi ifade edebildikçe, o özgüveni yakaladıkça, daha eğlenceli en azından sohbet havasında geçer oldu. Bu anlamda bence dersler tam olarak bir telefon görüşmesi, bir sohbet gibi geçiyor son zamanlarda.

Eğitmenim de bahsettiğim gibi birden fazla eğitmenle çalışmış oldum. Daha sohbete yatkın eğitmenler vardı. Daha sadece dersi işlemeyi yeğleyen eğitmenler vardı. Genel itibariyle memnunum hem eğitmenlerden yani denediğim bütün eğitmenlerden hemen hemen memnun kaldım. Hiçbirinde böyle bir iki ders sonra değişiklik yapmadım. Hepsiyle uzun soluklu devam ettim, daha sonra değiştirdim. Genel itibariyle eğitmenlerden memnunum. Derslerim de sohbet havasında geçiyor diyebilirim, açıkçası dersten ziyade.

Eğitmen dersleri sizin seviye ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlıyor mu?

Dersler aslına bakarsanız bir program dahilinde işleniyor. Konuşarak Öğren’in sunmuş olduğu bir takım chapter’lar var. Şimdiye kadarki eğitmenler hemen hemen hepsi o chapter’ları işlemeyi düşündü. Yani benim bulunduğum seviyeye özel o chapter’lar dışında bir şeyler yaptığımız pek olmadı. Açıkçası bazı derslerimiz, Konuşarak Öğren’in sunmuş olduğu ilgili chapter dışında sohbet havasında geçtiği oldu. Bulunduğum ortamda açamadığım, sadece sohbet etmek durumunda kaldığım dersler oldu. Ama genel itibariyle Konuşarak Öğren benim seviyeme uygun ne sunduysa onu yaptık. Yani eğitmen özelinde, özellikle beni seviyeme veya benim mevcut bulunduğum duruma göre bir değişiklik yapılmadı. Orada sunulan şey neyse, eğitim veya chapter neyse onu uyguladık. O da zaten sanıyorum ki Konuşarak Öğren bulunduğum seviyeye uygun şekilde zaten ayarlamış durumda chapter’lar.

Bu şekilde özetleyebilirim.

Mentörlük programı nasıl fayda sağlıyor?

Konuşarak Öğren’in ofisi ile iletişim sağladığım birtakım durumlar oldu özellikle ilk zamanlar. Derslerim belli bir aşamaya geldiği dönemlerde, ben artık daha fazla fayda sağlayamayacağı, sohbetin veya sohbet şeklinde gerçekleşen derslerin gramer ağırlıklı ilerlemesinin bana daha faydalı olacağını düşündüm. Ancak mevcut almış olduğum eğitim programında bu seçenek yoktu. Hani bunu destekleyici şekilde ofis bana günlük belirli dozajlı gramer veya ihtiyaç duyabileceğim birtakım şeylere yönelik ders içerikleri paylaştı. Hemen hemen her gün veya bazen günde iki defa farklı videolar, farklı okuma pasajları ve akabinde ilgili pasajla alakalı ufak ufak quiz vari sorularla geri dönükler beklendi.

Yani bu tabii karşılıklı olması gereken bir şey. Çok zaman bulup özelinde bunun çalışma sağlayamadım belki ama dönem dönem faydalandığım konular oldu. Almış olduğum eğitim programı daha çok konuşma veya kendimi ifade etmeye yönelik bir program olduğu için gramerle alakalı desteklemeyi mentörlük kapsamında WhatsApp yoluyla paylaşılarak desteklenmeye çalışıldı. Burada fayda sağlamadım diyemem, fayda sağladım. Gramer açısından eksiklerimi görüp doğrudan Konuşarak Öğren’in özellikle YouTube kanalından videolar gönderildi, o videolardan faydalanıp bir nebze ilerlememe yol açacak desteklemeler yapıldı. Bununla alakalı takibi bırakmayıp sağ olsunlar bahsettiğim gibi quizler ile geri dönütlerim alındı. Bu da aslında almış olduğum speaking’e yönelik eğitimi destekleyici nitelikte bir mentörlük olmuş oldu benim için. Bu anlamda fayda sağladığımı düşünüyorum.

Konuşarak Öğren uygulaması yeterli mi?

Uygulaması… İlk benim Konuşarak Öğren paketimi aldığım süreç… Yani herhalde toplam 2 yıla yakındır bu Konuşarak Öğren ailesine dahil oldum diyebilirim. İlk zamanlarda uygulama sadece dersi erteleme, ders kaçırdım vesaire gibi hakları kullanmak için idi. Ama daha sonra çok ciddi bir gelişme sağlandı ve kendimi geliştirmeye yönelik veya farklı eğitim veya farklı eksikleri tamamlamaya yönelik çok ciddi faydalı içerikler paylaşılmaya başlandı. Yapay Zeka destekli birtakım altyapılar… Onun haricinde kelime eksiğiniz varsa kelimeye yönelik veya gramer eksiğiniz varsa gramere yönelik çok faydalı içerikler sunulmaya başlandı.

Aslına bakarsanız, Konuşarak Öğren’i alma sebeplerimden biri şu idi: Çok ciddi manada zaman sıkıntısı yaşıyorum. Hem iş, hem ev, aile vesaire derken İngilizceye zaman ayırmakta uzun zamandır çok ciddi sıkıntılarım vardı. Ben bunu en azından haftada bir saat, 20’şer dakikalık paketler halinde en azından İngilizceye eğilme veya arayı soğutmama maksatla aldım. Çok çaba harcadım da diyebilirim katılımım yüksek olsun diye. O soğumayı yaşamamak için… Onun dışında, kendimdeki bir eksiklik olarak aktarabilirim: Çok fazla zaman ayıramadım maalesef İngilizcemi geliştirmem yönelik. Burada belki uygulamadan daha fazla faydalansam çok çok daha farklı bir noktaya gelmiş olabilirdim. Az önce bahsettiğim mentörlük kapsamında sağlanan destekleyici içeriklere de çok fazla zaman ayıramadım. Ama uygulamayı zaman zaman gözden geçirip incelediğimde, ciddi manada uygulamadan alacağım artı, yapacağımız pratik konuşmalarla gerçekten İngilizceyi çok dip seviyelerden çok yüksek seviyelere getirebileceğimi görüyorum. Uygulamanın bu anlamda içeriğine çok bir önerim olamaz, çok iyi irdelemediğim için. Ama şöyle bir göz gezdirdiğimde veya zaman zaman fırsat bulup baktığımda en azından benim için ciddi manada yeterli içerikler olduğunu söyleyebilirim.

Konuşarak Öğren eğitimleri nasıl?

İkisi kombinlenince, yani ben kendi eksiğimi söylüyorum, bu konuşmalarla 200 küsur derslik serüvenle çok ciddi bir yol aldım, yol katettim. Ama tek başına yeterli mi? Hayır, tek başına yeterli değil. Bunu kesin ve net olarak kendi kendime de söyleyebilirim, ekibe de söyleyebilirim. Tek başına yeterli değil. Konuşarak Öğren, benim kendi bildiğim İngilizcemi, kendi potansiyelimdeki İngilizcemi çok rahat bir şekilde konuşabilmemi sağladı. Ama ben zaten eksik bilgimi tamamlamak için şu anda almış olduğum Konuşarak Öğren eğitim paketi diyeyim, o paketin dışında bir eğitime ihtiyaç duyuyorum onu yükseltebilmek için. Bunun için farklı şekilde Konuşarak Öğren paketleri alınabilir, farklı ders çalışma yöntemleri sağlanabilir, bunlara bakılabilir belki. Ama ben kendim için tekrar söyleyeyim: Yapmış olduğumuz pratik eğitimlerin dışında uygulama ve mentörlük programı kapsamında sağlanan içeriklere birleştirince çok dip seviyelerden çok tatmin edici seviyelere getirebileceğini, normal bir kişinin getirebileceğini düşünüyorum. O anlamda uygulama bence kesinlikle yeterli. Dönemin şartlarına ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre de zaten ilk aldığım dönemden şu anki döneme bakacak olursak ciddi gelişmeler sağlanmış, gerekli düzenlemeler yapılmış durumda. Bence yeterli içeriklere sahip ve çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Konuşarak Öğren’den eğitim almış Konuşarak Öğren öğrencilerinin yorumlarına Öğrenci Yorumları içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Konuşarak Öğren Yorumları
Konuşarak Öğren Yorumları

Ayrıca Konuşarak Öğren eğitimleri hakkında detaylı bilgiyi Etkili ve Kişiselleştirilmiş Eğitim Programları yazısından öğrenebilir ve Konuşarak Öğren ile ilgili diğer merak edilen konular için diğer Konuşarak Öğren içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Konuşarak öğren

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı