Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavının 2016 ilkbahar bölümü sınavı 27 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecekken, sonbahar bölümü sınavı ise 4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. Genel sınav sistemlerinde bilindiği gibi yanlışların doğruyu götürdüğü bir sistem izlenmemektedir. YDS’de yapılan yanlış sayısı doğru sayısını etkilememektedir.
Yaptığınız doğrular yanlış sayınız hesaba katılmadan net sayınızı vermektedir. Sistemin bu şekilde ilerlemesi adaylar için fayda gibi gözükse de bununda olumsuz etkileri bulunmakta.
Adaylar yanlışlarının doğrularını etkilemeyeceğini bildiği için sorularda kendilerine verdikleri yanılma payı artmaktadır. Aslında bu sistem adayları bir nevi baskıdan kurtarırken biraz da sınav ciddiyetini de etkilemiyor değil.
Bu hataya düşmeyin! Yanlışlar doğrularınızdan götürmeyebilir bu bir getiri elbette ki. Ama yanlış yapılan her bir sorunun doğru yapılma olasılığı ortadan kalktığı için dolaylı olarak puanınızı etkilemektedir.
Elbette ki yanlış cevaplanan soruların doğru cevaplanan sorulara etkisinin olmaması tüm adayların sınav stresini biraz daha hafifletir.
Yanlışın doğruyu götürmemesi sınava çalışanlar için avantaj
Sınav kaygısının yanı sıra stres kişiyi başarısızlığa götüreceğinden sınav kaygısı ve stresinden de uzak durulmalıdır. Öyle ki bu sistem bunu yapabilmek için biraz daha olanak sağlamakta. Adaylar sınav esnasında yapamadıkları soruları diğer sınav çeşitlerinde olduğu gibi boş bırakmamakta tabi ki. Bir de çalışmanın yanında şans faktörünü de kullanmaya kapı açıyor adeta sistem. Kişinin kaygısını hafifleterek çelişkide kaldığı soruları cevaplamasına da olanak sağlıyor. Önemli olan böyle bir durumu fırsata çevirebilmek. YDS gibi hummalı bir çalışma dönemi ve sağlam bir bilgi temeli isteyen bir sınavda böyle bir yöntemin izleniyor olması adaylar açısından oldukça iyi. İnsan onca çalışmasına rağmen bazı şeyleri karıştırabiliyor ve ya hatırlayamayabiliyor işte tam olarak bu noktada YDS’ nin o güzelim sisteminin etkisiyle adaylar çelişkili oldukları cevapları işaretlemekten kaçınmıyor. Bu pek çok aday için bir fırsat olsa da bazı adayları da kötü etkileyebilmekte.
Dikkatsizlik sonucu doğru bildiğiniz soruyu yanlış işaretlemeyin!
Nasıl ki YDS için o zorlu çalışma aşamasında kişinin ruh hali ve psikolojisi önemli ise bu durum için de aynı faktör geçerli. Adaylar yanlışlar sayılarının doğru cevap sayılarını etkilememesi nedeniyle daha rahat hareket edebilmekte ve bu da dikkatsizliğe yol açabilmekte. Dikkatsizlik sonucu kişi bildiği bir soruyu bile yanlış yapabilmektedir. O nedenle bu sistemi dikkatsizliğe neden olacak bir rahatlık oluşturmasından ziyade sınav paniği ve sınav kaygısını hafifletmek için bir yol olarak kullanmalıyız.
Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren