Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin
YDS daha önceleri ÜDS ve KPDS olarak dil sınavlarının 2013 yılında kaldırılması ardından yapılmaya başlanmış bir sınavdır. Yabancı dil bölümü puan sınavı elde etmek için yılda iki bölüm halinde yapılan bu sınava tüm adaylar girmek zorumdadır. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusya bu sınav çatısı altında sınavları yılda iki kez gerçekleştirilen diller. Oldukça zorlu bir sınav olan YDS için elbette ki özenli bir çalışma aşamasından geçmek gerekiyor. Sınava hazırlanırken faydalanılabilecek birkaç öneride bulunalım şimdi;
1. Kendinize inanın!
İnsan hayatının her alanında ruh hali ve kendine olan inancı elbette ki çok önemlidir. Kişi bir şeyi başaracağına öncelikle kendisi inanmalı ve işe öyle başlamalıdır. Sınavın zorluğuna ve yayılan söylentilere takılıp motivasyonunuzu kırmayın öncelikle.
2. Pes etmeyin, savaşın!
Her şey için geçerlidir ki ne kadar düzenli ve planlı hareket edilirse başarı oranı o kadar artmaktadır. Panikleyip kısa zaman içerisinde her şeyi öğrenirim diyerek hareket etmeyin. Bu yorgunluk ve çabuk pes etmenize neden olur.
3. Sosyal olun, kendinize de zaman ayırın.
Kendinize zaman ayırmayı asla ihmal etmeyin. Kişi kendine zaman ayırmayıp kendine olan inancını yitirip, hayattan kendini çektiğinde bu psikolojik bir çöküntüye neden olur ve bu da verimli çalışmayı etkiler.
4. Kelime ezberi çalışırken planlı ilerleyin
Yapacağınız ezber çalışmalarını toplu halde çalışmak yerine bölerek çalışmayı tercih edin. Ve ezberlerinizi belirli aralıklarla tekrar edin.
5. Farklı kaynaklar kullanın
Farklı kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Fakat bu kaynakları çeşitlendireceğiniz kısım gramer kısmı değil inceleme ve kelime dağarcığınızı artırmak için tercih edilirse daha doğru olur.
6. Okuyabildiğiniz kadar kitap, dergi, makale okuyun!
Okuma pratiği yapmaktan kaçınmayın. Ne kadar çok okursanız o kadar çok kelime öğrenir ve gramer bilginizi sağlamlaştırırsınız.
7. Söylemeye sanırız gerek yok maddesi: İngilizce diziler ve filmler…
Filmler, kitaplar ve belgesellerle daha aktif bir şekilde öğrenmenizi destekleyebilirsiniz.
8. Ekip çalışması ile kazanın!
İnsan tek başına çalışırken pek fazla kendi yanlışlarını farkına varma ve kontrol etme şansı yakalayamaz. Eğer yanınızda sizin gibi çalışan biri de olur ve karşılıklı diyaloglar halinde çalışırsanız çok daha kolay ve kalıcı bir öğrenme yöntemi uygulamış olursunuz.
9. Deneme sınavlarını büyük bir ciddiyetle çözün
Elbette ki çalıştıklarınızı ne kadar öğrendiniz önemli. Ne kadar anladınız ve ne kadarını aktarabiliyorsunuz. Bunun için deneme sınavları yapın kendinize ve sonuca göre çalışmanızı yönlendirin.