Yurt Dışında Çalışmak İçin Gerekli Belgeler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

Son yıllarda yurt dışında çalışmak isteyenlerin sayısı giderek artmaktadır. Gerek pozisyon seviyesini yükseltmek gerekse yabancı dili ana dili gibi konuşmak isteyenler tarafından oldukça merak edilen yurt dışında çalışmak için gerekli belgeleri sizler için derledik. Siz de yurt dışında çalışmak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz yazımıza göz atabilirsiniz. 

Pasaport

Yurt dışında çalışmak istiyorsanız öncelikle bir pasaporta sahip olmanız gerekiyor. Türkiye’deki pasaportlar ise şu şekildedir;

  • Siyah pasaport (diplomatik)
  • Gri pasaport (hizmet pasaportu)
  • Yeşil pasaport (hususi pasaport)
  • Bordo pasaport (umuma mahsus pasaport)

Her ülkenin çalışmak için istediği pasaport birbirinden farklılık gösterebilir. Yukarıdaki pasaportlardan birine sahipseniz pasaportunuzun geçerlilik tarihine ve yıpranmamış olmasına oldukça dikkat etmelisiniz. Çalışmak istediğiniz ülkenin çalışma belgelerini araştırarak pasaportunuzun geçerlilik süresini kontrol ederek uzatabilirsiniz.

Çalışma İzni Belgesi

Çalışma izni almak için yurt dışında çalışmak istediğiniz ülkedeki Türk Konsolosluğuna başvuru yapabilirsiniz. Daha sonra çalışma izni için gerekli belgeler olan kimlik, pasaport, diploma nüshaları ve başvuru formu gibi vize başvurularında da talep edilen bu belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanarak teslim edilmesi gerekmektedir. 

Mezuniyet Belgesi

Yurt dışında çalışmak için gerekli belgelerden birisi olan mezuniyet belgesi, eğitim durumunuz ve kademeniz hakkındaki bilgilerinizi içerdiğinden, iş başvuru ya da mevcut pozisyondan yükselmenizde de işinize yarayacak önemli bir belgedir. Yurt dışında çalışmak istiyorsanız oradaki rakiplerinize de fark yaratmanız bakımından üniversite lisans diplomanızın yanı sıra yüksek lisans/doktora yaparak özgeçmişinizi zenginleştirebilirsiniz.

Kurs/Seminer Sertifikaları

Yurt dışında çalışmak için oldukça işinize yarayacak belgelerden biri de sahip olduğunuz ve mesleğiniz ile doğrudan bağlantılı sertifikalardır. Mesleki eğitimlerinizi tescil ettiğiniz bu belgeleri online platformda ya da yüz yüze eğitimlere katılarak alabilirsiniz. Üniversite ya da mesleki seminerlere katılarak da bu belgelere sahip olabilirsiniz. Unutmayın, ne kadar çok sertifika alırsanız o kadar özgeçmişinizi zenginleştirmiş olursunuz.

Dil Yeterlilik Belgesi 

Yurt dışında çalışmak için gerekli belgelerden birisi olan dil yeterlilik belgesidir. Çalışmak istediğiniz ülkenin mutlaka ana diline hakim olmanız gerekiyor. Bu nedenle gitmek istediğiniz ülkenin dil yeterlilik şartlarına göz atarak dil seviyenizi sizden istenen seviyeye yükseltebilirsiniz. Dilinizi geliştirmek için online ya da yüz yüze kurslara katılarak belgeniz almaya hak kazanabilirsiniz.

Sağlık Sigortası 

Yurt dışında çalışmak amacıyla gittiğiniz herhangi bir ülkede hastalanma ya da kaza geçirme ihtimaline karşı sağlık kuruluşlarında tedavi olabilmeniz için yurt dışı sağlık sigortasına sahip olmanız gerekiyor. Sağlık sigortası, elçilik tarafından vize başvurusunda talep edilmektedir. Vize başvuru süresince ıslak imzalı belge istenmesi sebebiyle sigortacınızdan ürünün ıslak imzalı ve kaşeli halini istemeyi de unutmayın.

Konuşarak Öğren ile Online İngilizce Eğitimleri Alın

İngilizce, dünya dili olması ve yurt dışında çalışmak ve yaşamak isteyenlerden de istenen bir yeterlilik olması sebebiyle burada iş yapabilmek için İngilizce öğrenmek gerekiyor. Mesleki eğitimlerin yanı sıra alacağınız İngilizce eğitimler, hem özgeçmişinizi zenginleştirecek hem de dünyanın birçok yerinde iş imkanı sağlayacaktır. Yurt dışında çalışmak için ise İngilizce seviyenizin en az orta veya üstü B1-B2-C1 dilbilgisi seviyesinde olması gerekiyor.

İngilizce konuşma becerisine sahip olan adaylar rakiplerine fark yaratmakla birlikte işe alımlarda ilk tercih edilen adaylar arasında yer almaktadır. İngilizceyi akıcı ve doğru telaffuz ile İngilizce konuşmak istiyorsanız 35.500 öğrencinin tercih etmiş olduğu Konuşarak Öğren ailesine katılarak online İngilizce eğitimleri alabilir, gün içinde İngilizce konuşma pratikleri yaparak sadece bir ayda siz de İngilizce konuşabiliyorum diyebileceksiniz. 

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yurtdışı Iş Fırsatları

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı